Hälsa och cancer i Thailand

 
Därför som inga idrottare äter lchf.
Lchf är bantarmat för latmaskar.
Vet inte om det har kommit nya rön men jag vet att i början på 80-talet så användes lchf, fast då kallades det bara fet och kolhydratfri kost på vad som då kallades "dampungar" mycket framgångsrikt men tillsammans med den amfetamin/amfetaminliknande medicineringen som blev poppis sedan så blev resultaten dåliga. Dom kanske blev lite latare av den kosten:rolleyes:. Varken smör eller olivolja är bra att steka i, dom tål inte så hög värme, jag som är ganska ovan vid gasspisar tycker det är svårt att hitta något som det blir gott av att steka. Inte kokosolja, mai aroy:( Ister var en bra idé, det är iof sig animaliskt fett, hmm. Ge mig tips:confused:
 
Min erfarenhet också. Förklaringen är att insulin gör betydligt mer i kroppen än att reglera blodsockret, det är en förutsättning för fettupplagring (det är därför sockerartade kolhydrater gör att man så lätt går upp i vikt) och det behövs för musklernas återhämtning efter ansträngning. Protein är värdelöst som energikälla, det har visserligen samma energital som kolhydrater men smältbarheten är mycket låg. Skall man få sin energi från bara protein behöver man ca sju kilo kött om dan!
Kommer ni ihåg Erling Wahlgren? En tidig bodybuilder, när han deffade så åt han nästan bara fettfritt nötkött. Jag kommer ihåg en intervju med honom där han sa att jag älskar att träna men det här jäkla käkandet är jobbigt. Det gick nog åt några Kg kött om dagen.:wai: Sju Kg för en normal person, kanske det dubbla för honom då.
 
Min erfarenhet också. Förklaringen är att insulin gör betydligt mer i kroppen än att reglera blodsockret, det är en förutsättning för fettupplagring (det är därför sockerartade kolhydrater gör att man så lätt går upp i vikt) och det behövs för musklernas återhämtning efter ansträngning. Protein är värdelöst som energikälla, det har visserligen samma energital som kolhydrater men smältbarheten är mycket låg. Skall man få sin energi från bara protein behöver man ca sju kilo kött om dan!
Sen märker jag att jag behöbver den proteindrink jag tar på morgonen , blandar med drick youguht som ger lite soker, behöver det för att orka med morgonpasset , tar jag inte denna så presterar jag klart sämre , proteinet är rent mjölkvassleprotein som anses vara det bästa , med bäst upptagning (om man tål laktos ,vilket jag inte har några problem med )
 
Kommer ni ihåg Erling Wahlgren? En tidig bodybuilder, när han deffade så åt han nästan bara fettfritt nötkött. Jag kommer ihåg en intervju med honom där han sa att jag älskar att träna men det här jäkla käkandet är jobbigt. Det gick nog åt några Kg kött om dagen.:wai: Sju Kg för en normal person, kanske det dubbla för honom då.
De som bygger äter kopiösa mängder just kött och fågel.. Ister ger jag jakthundar som extratillskott under vinterhalvårets jakt , inget ister så ser de ut som belsenfångar i mars månad , detta till trots att de får hundfoder med 20-25 5fett i ... Så nog fn kan man bli tjock av att äta fet mat allt , vet inte var Mackes har fått den villfarelsen ifrån , däremot skall tillex feta Greker som intar mycket olivolja ha mycket bra kolesterolvärden , något som även jag haft genom åren , Att överhuvudtaget fundera i dessa termer som vi nu gör samtidigt som man är rökare samt har ett icke negligerbart alkoholintal är naturligtvis helt vansinnigt , Rökning är tusentals gånger värre för kärlen än det socker Mackes lägger all skuld på;)
 
Sen märker jag att jag behöbver den proteindrink jag tar på morgonen , blandar med drick youguht som ger lite soker, behöver det för att orka med morgonpasset , tar jag inte denna så presterar jag klart sämre , proteinet är rent mjölkvassleprotein som anses vara det bästa , med bäst upptagning (om man tål laktos ,vilket jag inte har några problem med )

Sorry Phonta, men Mackes har rätt. Det går inte att bli fet av fett, om man inte samtidigt har insulin i blodet. Och utan kolhydrater inget insulin. Mycket kolhydrater och Du blir fet av all annan energi också, om Du äter för mycket. Jag äter periodvis ren GI- kost men får i regel sluta för att jag blir för mager. Jag mår bättre med lite eller inga kolhydrater, men tränar jag eller jobbar tungt så går det inte. Fett är för "lågoktanigt", helt enkelt.
 
Giftig vid uppvärmning...

Det går inte att döma ut olivolja så kategoriskt, det finns olika åsikter om detta. Att det bildas aldehyder vid stekning är ju känt sedan länge.
Även kokosoljans förträfflighet är det olika uppfattningar om.
Använder det själv men fettsyrasammansättning kan ju frågasättas.
Vill man vara riktigt duktig så slutar man steka och äter kokt ettller ugnsbakat.
Allting är inte så svart o vitt som det även här av många framställs.
Visst får vi i oss farliga bakterier eller farliga ämnen i små mängder men människan har ju otroligt utvecklat föravarsmekanism och immunförsvar.
Vad som är negativt med precis alla bantningskurer, LCHF medräknat att man riskerar att få i sig alldeles för lite av nyttigheter. De är för ensidiga vad som gäller kost.
Någon nämde att fem frukter om dagen håller doktorn borta vilket är så sant och det ingår medelhavskosten.
Varför skall man vara så rädd för socker för att utesluta bär och frukt som innehåller så många andra värdefulla ämnen.
Sluta banta och börja träna.
 
Jag bara presenterar välunderbyggda forskningsresultat och vill man inte ta till sig det så är det den resandes ensak. Det skulle vara intressant att få se forskning som underbygger de avvikande åsikterna, forskning som inte är sponsrad av dem som har direkta vinstintressen i socker och läkemedel.

En del av er gillar ju inte statistik men man kan ju fundera lite över historien, vi har ätit fett i alla tider men inte haft någon fetma epidemi före rådet att sluta att äta fett kom på 50-talet. Då kom den.

Vi fick då flera epidemier samtidigt, fetma, diabetes och hjärt- kärlsjukdomar. Detta i en omfattning som liknar de stora dödligs epidemierna från medeltiden.

När nu forskare konstaterat att råden byggde på förfalskade forskningsresultat så har människor börjat äta fett igen med positiva resultat, framförallt så ger det ett minskat sug efter kolhydrater.

Orsaken är lite komplex men samtidigt som råden att sluta med fett kom och folk slutade att äta sig mätta började industrin leverera kolhydrater i lockande förpackningar vilket är en stor del av orsaken till epidemierna.

När @Phonta säger att svältande hundar blir feta av fett skulle jag vilja säga att de kommer upp i sin normala kroppsbyggnad, en balans som kroppen är gjord för att hålla. De blir inte överviktiga! Som sagt var tar kroppen till dig det fett den behöver och inte mer så länge man inte blandar in socker.

Att sedan blanda in rökningen är att blanda bort korten, ja rökningen är en jättestor bov som direkt påverkar syresättningen av blodet och ger obalans i hela metabolismen men man blir definitivt inte överviktig av den och det finns heller inga belägg för att den direkt skulle orsaka åderförkalkning.

Jag skulle vilja säga att alkoholen är en bra mycket större bov om intaget inte hålls till små mängder. Det påverkar också hela metabolismen och bland symptomen kan man bland annat finna förhöjt blodtryck.

Jag säger, ät er mätta på nyttig mat, d v s sådant som finns naturligt i omgivningen och rör på er så mycket så att ni mår bra!
 
Sorry Phonta, men Mackes har rätt. Det går inte att bli fet av fett, om man inte samtidigt har insulin i blodet. Och utan kolhydrater inget insulin. Mycket kolhydrater och Du blir fet av all annan energi också, om Du äter för mycket. Jag äter periodvis ren GI- kost men får i regel sluta för att jag blir för mager. Jag mår bättre med lite eller inga kolhydrater, men tränar jag eller jobbar tungt så går det inte. Fett är för "lågoktanigt", helt enkelt.
Så du menar att fet mat , mat som innehåller massor med fett inte påverkar negativt .... Tänker inte ens kommentera detta , finns en helv massa forskningsresultat , iofs så finns det kanske även de som pekar på motsatsen , men det innebär inte att varken du eller Mackes med sådan säkerhet kan säga ett fet mat inte är negativt ..... Det kommer galnare och galnare rön hela tiden så jag är inte förvånad , om ett halvår är det farligt med fett igen , och rökning är väl bara nyttigt 555555:):):):) Du menar mao att om jag inte intar kolhydrater så är jag helt insulinfri .....5555
du måste skämta Birger Dessutom så kan du inte vara helt utan kolhydrater , testa att köra på helt utan bränsle i bilen får du se ,,,,,
 
Jag bara presenterar välunderbyggda forskningsresultat och vill man inte ta till sig det så är det den resandes ensak. Det skulle vara intressant att få se forskning som underbygger de avvikande åsikterna, forskning som inte är sponsrad av dem som har direkta vinstintressen i socker och läkemedel.

En del av er gillar ju inte statistik men man kan ju fundera lite över historien, vi har ätit fett i alla tider men inte haft någon fetma epidemi före rådet att sluta att äta fett kom på 50-talet. Då kom den.

Vi fick då flera epidemier samtidigt, fetma, diabetes och hjärt- kärlsjukdomar. Detta i en omfattning som liknar de stora dödligs epidemierna från medeltiden.

När nu forskare konstaterat att råden byggde på förfalskade forskningsresultat så har människor börjat äta fett igen med positiva resultat, framförallt så ger det ett minskat sug efter kolhydrater.

Orsaken är lite komplex men samtidigt som råden att sluta med fett kom och folk slutade att äta sig mätta började industrin leverera kolhydrater i lockande förpackningar vilket är en stor del av orsaken till epidemierna.

När @Phonta säger att svältande hundar blir feta av fett skulle jag vilja säga att de kommer upp i sin normala kroppsbyggnad, en balans som kroppen är gjord för att hålla. De blir inte överviktiga! Som sagt var tar kroppen till dig det fett den behöver och inte mer så länge man inte blandar in socker.

Att sedan blanda in rökningen är att blanda bort korten, ja rökningen är en jättestor bov som direkt påverkar syresättningen av blodet och ger obalans i hela metabolismen men man blir definitivt inte överviktig av den och det finns heller inga belägg för att den direkt skulle orsaka åderförkalkning.

Jag skulle vilja säga att alkoholen är en bra mycket större bov om intaget inte hålls till små mängder. Det påverkar också hela metabolismen och bland symptomen kan man bland annat finna förhöjt blodtryck.

Jag säger, ät er mätta på nyttig mat, d v s sådant som finns naturligt i omgivningen och rör på er så mycket så att ni mår bra!
Vem har skrivit svältande hundar , läs gärna vad jag skriver inte vad du tror Mackes :) Jag skriver jakthundar under vintersäsong (jaktsäsong ) spelar ingen roll hur mycket hundfoder de äter ,de arbetar så hårt att de förbränner all sin fettreserv och därför behöver extra , då i form av ister .Får de fett i stora doser , även fett kött så lägger de på sig , detta måste man sluta med efter jaktsäsong annars blir de feta ,precis som människan ...
 
Får de fett i stora doser , även fett kött så lägger de på sig , detta måste man sluta med efter jaktsäsong annars blir de feta ,precis som människan ...

Är detta något du tror eller har du testat?
Människan blir inte fet av enbart fett, däremot blir man mätt! Utmärkt näring.

Vi lär nog inte övertyga varandra så vi kan ju lika gärna sluta debattera det.
 
Vem har skrivit svältande hundar , läs gärna vad jag skriver inte vad du tror Mackes :) Jag skriver jakthundar under vintersäsong (jaktsäsong ) spelar ingen roll hur mycket hundfoder de äter ,de arbetar så hårt att de förbränner all sin fettreserv och därför behöver extra , då i form av ister .Får de fett i stora doser , även fett kött så lägger de på sig , detta måste man sluta med efter jaktsäsong annars blir de feta ,precis som människan ...
Detta kan jag skriva under på, Jag har haft jakthundar hela mitt liv.
 
Varken vi eller hundarna har historiskt haft för vana att äta varje dag. vårt system hanterar alldeles utmärkt att vi bara äter då och då. Kroppen lagrar upp (man lägger på sig) för att ha till sämre tider. Men till en viss gräns. När behovet är tillgodosett slutar kroppen att ta upp fett, det går rakt igenom tarmarna.

Med socker är en helt annan sak. Det har ju tidigare varit ganska sällsynt och våra kroppar har inget skydd mot att vi får för mycket socker. När man får i sig denna "rena" energiform som i stort sett går rätt ut i blodet så görs det om till fett (via insulin) för att skydda organen mot ett för sött blod. Detta fettet lagras i första hand runt midjan.

När vi nu äter socker (eller snabba kolhydrater) mest varje dag utan att göra slut på den energin leder det ju till övervikt, det börjar runt midjan men lägger sig även i inre organ så som lever och njurar. Fortsätter vi på det viset kommer evolutionen säkert att leda till en ny generation med spärrar mot för mycket socker och en robustare insulinpump men nu finns det inte, det är för nytt. Däremot finns spärrar mot för mycket fett, det som funnits i alla tider.
 
Varken vi eller hundarna har historiskt haft för vana att äta varje dag. vårt system hanterar alldeles utmärkt att vi bara äter då och då. Kroppen lagrar upp (man lägger på sig) för att ha till sämre tider. Men till en viss gräns. När behovet är tillgodosett slutar kroppen att ta upp fett, det går rakt igenom tarmarna.

Med socker är en helt annan sak. Det har ju tidigare varit ganska sällsynt och våra kroppar har inget skydd mot att vi får för mycket socker. När man får i sig denna "rena" energiform som i stort sett går rätt ut i blodet så görs det om till fett (via insulin) för att skydda organen mot ett för sött blod. Detta fettet lagras i första hand runt midjan.

När vi nu äter socker (eller snabba kolhydrater) mest varje dag utan att göra slut på den energin leder det ju till övervikt, det börjar runt midjan men lägger sig även i inre organ så som lever och njurar. Fortsätter vi på det viset kommer evolutionen säkert att leda till en ny generation med spärrar mot för mycket socker och en robustare insulinpump men nu finns det inte, det är för nytt. Däremot finns spärrar mot för mycket fett, det som funnits i alla tider.
Med hundar inte har för vana att få mat varje dag, kan man applicera på Thai och andra U-länder där man äter konstant när det bjuds på föda.
Thailand kommer ha ett rejält problem här snart då dom är lågutbildade i kost och all föda som mättande ses som nyttig.
Din familj må kanske vara mer bildad i kost min är det inte och jag vet att högutbildade Thai som hämtar ungarna sina på skolan är det inte.
Det bärs med all möjlig skit av fabrikerat skitmat bland dom rika Thai, skall ge ungarna, jag har sagt nej och slängt det rakt i soporna.
Även i byn var det kanom vilket bestod av friterad frabrikmat, precis som jag växte upp med så är det bara tillåtet på Lördag och ingen har lov att ge våran son någon sådan skit på vardagar, en liten påse sjögräs på lördag är ok.
Nu ser jag ju andra ungar i villagen som springr och käkar det här hela tiden på dagarna, men jag har lite tur med att vi har pratat om det, ungen säger till dom no good och frågar mig pappa is this ok to eat.
 
Det går inte att döma ut olivolja så kategoriskt, det finns olika åsikter om detta. Att det bildas aldehyder vid stekning är ju känt sedan länge.
Även kokosoljans förträfflighet är det olika uppfattningar om.
Använder det själv men fettsyrasammansättning kan ju frågasättas.
Vill man vara riktigt duktig så slutar man steka och äter kokt ettller ugnsbakat.
Allting är inte så svart o vitt som det även här av många framställs.
Visst får vi i oss farliga bakterier eller farliga ämnen i små mängder men människan har ju otroligt utvecklat föravarsmekanism och immunförsvar.
Vad som är negativt med precis alla bantningskurer, LCHF medräknat att man riskerar att få i sig alldeles för lite av nyttigheter. De är för ensidiga vad som gäller kost.
Någon nämde att fem frukter om dagen håller doktorn borta vilket är så sant och det ingår medelhavskosten.
Varför skall man vara så rädd för socker för att utesluta bär och frukt som innehåller så många andra värdefulla ämnen.
Sluta banta och börja träna.

LCHF ensidig kost!!?? Du har inte mycket koll vad gäller LCHF.

@nmax Du skriver "LCHF är för latmaskar" jag har kommenterat det förut men tar det igen. Björn Ferry tog OS guld på LCHF kost. Är han en latmask?

@Phonta klart man blir fet när man äter fett och samtidigt äter en massa fettinlagrande kolhydrater. Det är ju precis tanken med våra kroppar. En björn skulle aldrig överleva vintern om utan intag av bär som triggar fettinlagring. Sedan i ide slår kroppen om att gå på fett. Finurligt va.

Om animaliskt fett var farligt så skulle väl inte våra kroppar lagra det runt magen för senare bruk. Nä jag tror kroppen är finurligare än så.
 
 

Liknande trådar

 
Tillbaka
Topp