Hyror i Pattaya

Diskussion i 'Pattaya forum' startad av mackes, 23 januari 2018.

 1. nmax

  nmax Forumveteran

  Nu skriver du ju vettiga inlägg, nåt av det dummaste man kan göra är att tro att man idag vet var man vill bo om 5-10 år.
  Helt övertygad om att det dräller av falanger som precis som du är trött på landet, några av dom har dock satt sig i en sits som inte är helt enkel att kliva ur.
   
  Samet gillar detta.
 2. magunnar

  magunnar Forumveteran

  Som jag:(
   
 3. mackes

  mackes Forumveteran

  Jag känner fortfarande att det jag gjort var helt rätt då, jag tänker inte sälla mig till de efterklokas klubb. Det är som du säger omöjligt att planera för mer än 5-6 år om man samtidigt vill leva.

  Kanske inte lätt att ta sig ur men absolut inte omöjligt, de svåra är att bestämma sig för vad man vill och att inte ha för brått.
   
  Kycklingen och magunnar gillar detta.
 4. Anonym

  Anonym Gäst

  Du är ju en som kommer trivas var du än bor .... jag tror du är lättanpassad men verkar ändå bytt många gånger i livet ...
   
  magunnar gillar detta.
 5. magunnar

  magunnar Forumveteran

  5 gånger :rolleyes:
   
  Redigerades senast av en forumvärd: 19 april 2018
  Långeman och Samet gillar detta.
 6. mackes

  mackes Forumveteran

  Nu skulle jag nog aldrig bosätta mig i Fiskebäck...
   
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. nmax

  nmax Forumveteran

  För en del är det om inte omöjligt så iaf väldigt svårt. Det vanliga är ju att tjejen/frun trivs fantastiskt bra med att bo nära sin familj/släkt och det i sig försvårar ju en flytt om man vill hålla ihop relationen. Sen har ju många satsat typ hela sparkapitalet i ett hus som är svårsålt och att lämna huset och sen bara ha en ynklig folkpension att leva på är ingen höjdare.
  Så jo för många är det nästintill omöjligt att komma loss fast dom eg inget hellre vill.
   
 9. mackes

  mackes Forumveteran

  Om man vill göra sig själv till ett offer så kan man ju säga så. Eftersom ingen annan tar ansvar för mitt liv och välmående så måste jag ju själv ta de beslut som krävs för att må bra. Pengar och relationer får inte bli bojor, då blir man nog en sur gammal gubbe och det gläder ju inte någon. Allra minst en eventuell partner.

  A man’s got to do what a man’s got to do!
   
 10. nmax

  nmax Forumveteran

  Man tar väl oftast dom beslut som känns bäst just då men ibland saknas fakta och erfarenhet och man låter känslorna styra över förnuftet vilket sällan leder till långsiktigt bra beslut. Ex det här att gå "All in" för tjejen som en del propagerar för att man ska göra. Har en bekant som sitter i just den sitsen nu och inte vet hur han ska komma ur. Han gjorde som många andra och byggde ett fint litet hus i fruns hemby, i början var allt gulligt och lite kul i samband med husbygget, då fanns det ju något att engagera sig i. Men ca ett år efter att huset var byggt och den grå vardagen kom så stod det klart för honom att livet inte alls blev som han tänkt sig, han bokstavligen klättrar på väggarna och vill inget hellre än att flytta ner till vännerna vid kusten igen. Problemet är dock att han älskar sin fru mycket och hon stortrivs med livet i byn, dom har ju det finaste huset och hon har uppnåt den sociala statusen i byn som dom alla suktar efter och vill absolut inte flytta ner till turisthålan igen.
  Som grädde på moset så la han precis alla pengar han hade på huset.
  Så vad tycker du att han ska göra?
   
 11. nmax

  nmax Forumveteran

  Men oavsett Mackes, hoppas att du kommer att trivas i Pattaya, kommer nog själv att synas en del där framöver.
  Funderar på om det finns en bra minigolf i stan, nån som vet?
   
 12. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  Bara han har Internet för att följa sina BC och närhet till Coke Zero så leker livet:);)
   
  Redigerades senast av en forumvärd: 19 april 2018
  magunnar gillar detta.
 13. mackes

  mackes Forumveteran

  Jag har sett många som hamnat i den sitsen här i Thailand. För egen del tycker jag att jag använt pengarna till något vettigt när jag hjälpt till att lyfta en familj ur fattigdom och dåligt anseende och hjälpt ett par ungar att få en anständig skolgång och bättre chans i livet. Hela mitt liv kan faktiskt indelas i sjuårsperioder där jag efter sju år känner att jag behöver lite nya utmaningar och de är svåra att hitta några här på landet. Kafét var ett försök som inte gav utdelning och jag kan inte se några nya projekt här i byn.

  Däremot är förhållandet fortfarande stabilt och frugan har stor förståelse för att jag inte kan leva utan vänner och en vettig sysselsättning så hon är beredd att flytta med nu när jag gjort ett ärligt försök. Jag tror inte längre på att det skulle fungera att hitta riktiga vänner som är Thai, skillnaderna i beteende och värderingar av olika saker är allt för stor och jag är för gammal att ändra på mig. Det skulle vara intressant att höra om någon har erfarenhet att ha fått en nära vän som är Thai. Jag har hittills inte hört om någon, endast bekantskaper.

  Som svar på din fråga, jag tycker han skall ta ett allvarligt snack med sin fru och förklara läget, ingen kan förneka en annans uppriktiga känslor. Sedan får hon göra ett val om hon vill sitta kvar med familjen eller om hon vill göra ett nytt försök med honom. Han måste själv flytta vidare oavsett vad hon väljer, det är det primära. Pengar och relationer kan man alltid skapa nya om man bestämmer sig för det men inte om man sitter kvar på landet och tycker synd om sig själv och blir ett offer för omständigheterna.
   
  Krille, Nam Falang, eirkar och 3 andra gillar detta.
 14. magunnar

  magunnar Forumveteran

  @mackes . Hur mång bor i din by?
   
 15. mackes

  mackes Forumveteran

  runt 500, så urvalet är begränsat men å andra sidan ligger byarna med några km mellan dem.
   
  magunnar gillar detta.
 16. magunnar

  magunnar Forumveteran

  @mackes Jag tror inte ens jag skulle kunna bo i så liten by. Så jag förstår dig väl. Jag har iaf ca 15000+ där jag bor
  2st Lotus och för dom som gillar 7/11 har vi 2st och snart Big C mini. Jag är väldig njöd med att vara med mig själf har oerhört svårt med folk som drycker sprit/öl. Som @Micke.T skriver har jag mitt internet är jag ok.
  Men får jag en kännsla av trötthet med allt här tar jag mini sem. Och laddar batterinerna. Det kan vara par gånger per år jag gillar ju att resa lite. Men lycka till i Pattaya området och hoppas ni kommer att trivas där.:wai:
   
  eirkar, Kycklingen, Långeman och 2 andra gillar detta.
 17. Anonym

  Anonym Gäst

  Jag ser nog att vi är två att ta ansvar för mitt liv, både jag och min fru. min fru inser att jag inte kommer att trivas i hennes hemby om vi skulle bosätta oss i Thailand. Byn är nog nästa lika stor som din, kanske tre hundra. Ingen Lotus, ingen seven, ingenting mer än fulla gubbar.

  Jag kanske skulle kunna trivas i en stad i Isaan, men troligare på en ö, eller i BKK eller Pattaya.

  Men tror man ska välja en relation där frun bryr sig om mannen och mannen om frun. Din fru verkar ju i varje fall lyssna på dig och väljer att följa det är ju bra.

  Jag har hört om många som har endast thai som vänner, men språket är a och o. Sen inte alltid lätt att hitta nya kompisar om man är äldre och inte beredd att förändra sig!
   
  Micke.T, Krille, Kycklingen och 3 andra gillar detta.
 18. nmax

  nmax Forumveteran

  Skapa nya pengar när man endast har en liten pension att utgå ifrån är nog inte det lättaste och tror att den biten håller kvar många. Min vän har nog pratat med sin fru mycket om detta men att hon ska lämna huset och flytta med honom finns inte på kartan. Kruxet som inte gubbarna tänker på innan dom bygger hus till tjejen är att när hon väl fått sitt hus och fått smak för det och trivs där så vill hon inte tillbaka till turistorten även om hon tyckte det var ok där innan.
   
  Micke.T och Bossej gillar detta.
 19. nmax

  nmax Forumveteran

  Håller med dig om att livet går i cykler och typ 7 år stämmer nog ganska bra och bla därför som jag inte vill binda upp mig vid en plats. Jag är helt säker på att det kommer en dag då jag vill vidare och börjar nu efter 5 år i HH känna att det närmar sig.
   
  Micke.T gillar detta.
 20. magunnar

  magunnar Forumveteran

  Snart flytt till Pattaya:D
   
 21. magunnar

  magunnar Forumveteran

  Skapa pengar han kan börja med aktier som du.
   
Laddar...

Dela sidan

Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?