Vad gör ni ThaiSnack:are just nu?

 
Tunat grillen idag. Lade ned ett jäkla jobb :) Nu grillas det :p

IMG_6518.jpeg


IMG_6519.jpeg


IMG_6520.jpeg


IMG_6521.jpeg


IMG_6522.jpeg
Oj!! Kolsyre bläster..?
 
Fick mig ett gott skratt iaf när vi skulle betala och jag gav en 1000 lapp och vi fick sitta o vänta ett bra tag på växel.

Servitören går fram och Babbalobbagabba säger nåt te frugan och hon bara nickar och slger "it' okay" han nickar och går tillbaka till kassan. Jag fråga frugan vad han sa och hon svara att det kommer ta lite tid att få fram växel så vi får vänta lite.

Otroligt vi landar här och första dagen pratar hon redan flytande Tagalog!
Inte illa då man inte pratar Tagalog i den delen av landet.
Cebuano dominerar.
 
Engelska fungerar annars, ja nu mumsar hon på klassisk filipino mat.

Vinäger med chili som tillbehör.
Haha mumsar och mumsar.. hon poserade för kameramannen.

Vi har iaf försökt att prova och smaka på olika saker .

Jag fick i mig lite cornflakes och en rostat bröd. Kaffet var drickbart.

Jag förstår verkligen de som reser till typ Peru och lever på coca cola nu...

20230416_094311.jpg
 
Haha mumsar och mumsar.. hon poserade för kameramannen.

Vi har iaf försökt att prova och smaka på olika saker .

Jag fick i mig lite cornflakes och en rostat bröd. Kaffet var drickbart.

Jag förstår verkligen de som reser till typ Peru och lever på coca cola nu...

20230416_094311.jpg
Du kan inte hitta allt på en dag.
Själv behövde jag ett år för att hitta de maträtter som jag verkligen gillar.

Grytor på lever och kött är ok, chicken curry går också ner.
Alla former av seafood håller måttet.

Mycket av den lokala maten är anpassad till överlevnad och billiga råvaror.
Tjänar man mindre än 100kr per dag och har barn blir det väldigt simpelt.
Mest ben och brosk.

Men det var inte lätt i Thailand ibörjan heller när menyer var på thailändska.
Tror jag levde på Khao Pad Moo och Som Tam i en månad för det var det enda jag kunde uttala så dom förstod.
 
Du kan inte hitta allt på en dag.
Själv behövde jag ett år för att hitta de maträtter som jag verkligen gillar.

Grytor på lever och kött är ok, chicken curry går också ner.
Alla former av seafood håller måttet.

Mycket av den lokala maten är anpassad till överlevnad och billiga råvaror.
Tjänar man mindre än 100kr per dag och har barn blir det väldigt simpelt.
Mest ben och brosk.

Men det var inte lätt i Thailand ibörjan heller när menyer var på thailändska.
Tror jag levde på Khao Pad Moo och Som Tam i en månad för det var det enda jag kunde uttala så dom förstod.
De brukar ha bilder. Jag skulle nog kunna lära mig språket här rätt snabbt de skriver ju med abc..

Sen är ju det mesta som inte är isaanmat väldigt gott så det är väldigt små möjligheter för misstag. Sedan beror det ju vem som lagar och vart man befinner sig. Frugan o jag är överens om att den bästa thaimaten lagar de i Udon Thani.
 
De brukar ha bilder. Jag skulle nog kunna lära mig språket här rätt snabbt de skriver ju med abc..

Sen är ju det mesta som inte är isaanmat väldigt gott så det är väldigt små möjligheter för misstag. Sedan beror det ju vem som lagar och vart man befinner sig. Frugan o jag är överens om att den bästa thaimaten lagar de i Udon Thani.
Variationerna i mat mellan olika regioner är nog större i Filippinerna än i Thailand där jag gillar södra Thailands rätter bäst.
Mest för att man använder kokos i så många rätter och tillgång till seafood från havet.

Den kryddstarka maten i Filippinerna hittar man i Bicol, andra regioner använder knappt annat än vinäger och salt i maten.
 
 

Liknande trådar

Svar
5
Visningar
2 K
Anonymius
A
M
Svar
7
Visningar
2 K
Anonym
A
A
Svar
1
Visningar
2 K
Anonym
A
 
Tillbaka
Topp