Medicinska problem för oss män / gubbar

 
Diskussionen med andra handlade om khao niao, förstod du inte det, han påstod att det hette konjao.
Inte om namn på olika sorters ris, ingen som sa emot han om det.
Det var enbart om Khao Niao eller konjao det var diskusion när det gällde namn.
Min fru säger konjao och är från isan, ni vände snacket till sticky rice som en skrev i Bangkok kallas det nåt annat
 
Min fru säger konjao och är från isan, ni vände snacket till sticky rice som en skrev i Bangkok kallas det nåt annat
Khao Niao är sticky rice, khao betyder ris, Niao betyder sticky/klibbig.
Alla utan @MickeNor i tråden som skrivit har fruar eller sambos från Isaan, och dom säger samma.
Och så du brukar stava så vet jag inte om jag tar din stavning av thailändska ord med västerländska bokstäver på allvar.
 
Khao Niao är sticky rice, khao betyder ris, Niao betyder sticky/klibbig.
Alla utan @MickeNor i tråden som skrivit har fruar eller sambos från Isaan, och dom säger samma.
Och så du brukar stava så vet jag inte om jag tar din stavning av thailändska ord med västerländska bokstäver på allvar.
Du måste gnälla på nåt nu stavning Huva
 
Min fru och alla i hennes familj säger Khao Niao, och de har absolut inte socker i riset när de ångkokar det. Vilket de gör varje morgon.
De bor i Isaan
Misstänker att Einar och Boa kommer från en helt annan planet
Jag äter inte Khao Niao, alldeles för mycket snabba kolhydrater, knappt jag äter vanligt ris längre, kokar sötpotatis eller pumpa i stället, bra mycket bättre föda
 
Jeg har hort att Khao Lam kommer frå Bangsaen , Og det stod det i Bangkok Post for noen år siden , Google Transelate til Norsk , att khao Lam kommer frå Bangsaen , men nå veit jeg ikke , det er så mange som hevder på den.

Gamlehjem Bangsaen 445.JPG
Hej

Det tvivlar jag på, troligen har man tillagat denna dessert i hundratals år runtom i landet, bambu, ris och eld har man ju haft tillgång till länge.

Mvh isan lover
 
Jag äter Khao Niao ibland, inte så ofta men tex när jag åt det här i förrgår.

20241205_193456.jpg


20241205_191208.jpg


20241205_191421.jpg
Hej

Väljer alltid Khao Niao om det finns, detta både hemma, hos andra och på restauranger, enligt mig känner jag mig mättare längre när jag äter det kompakta och inte så luftiga riset, i byn blir det khao niao två tre gånger om dagen, passar ju bra både till kött och fisk. När jag jobbar på farmen har jag alltid med mig en korg med khao niao som jag äter tillsammans med neua heng, alternativt grillad fisk eller annat som fångas direkt på plats.

Mvh isan lover
 
Hej

Det tvivlar jag på, troligen har man tillagat denna dessert i hundratals år runtom i landet, bambu, ris och eld har man ju haft tillgång till länge.

Mvh isan lover
Det är mycket äldre, mer än 1000 år.
Man har hittat arkeologiska fynd i nordvästra Vietnam, i Kina, i Burma och i nuvarande Kambodja.

I Vietnam heter det Cơm lam

Bergsfolk och stammar hade med det på sina långa vandringar och även ingick det i utrustningen hos soldaterna i khmerriket.

Mycket energi i en praktisk förpackning.
 
Det är mycket äldre, mer än 1000 år.
Man har hittat arkeologiska fynd i nordvästra Vietnam, i Kina, i Burma och i nuvarande Kambodja.

I Vietnam heter det Cơm lam

Bergsfolk och stammar hade med det på sina långa vandringar och även ingick det i utrustningen hos soldaterna i khmerriket.

Mycket energi i en praktisk förpackning.
Hej

Ja det tvivlar jag inte ett ögonblick på, tillagningsmetoden känns uråldrig.

Mvh isan lover
 
Det är mycket äldre, mer än 1000 år.
Man har hittat arkeologiska fynd i nordvästra Vietnam, i Kina, i Burma och i nuvarande Kambodja.

I Vietnam heter det Cơm lam

Bergsfolk och stammar hade med det på sina långa vandringar och även ingick det i utrustningen hos soldaterna i khmerriket.

Mycket energi i en praktisk förpackning.
Imponerande att de lyckats hitta Sticky rice som bevarats så bra i 1000 år.

Hur har man lyckats utröna hur det tillagades?
 
 

Liknande trådar

G
Svar
1
Visningar
2 K
Wanpen
W
A
Svar
0
Visningar
1 K
A
A
Svar
2
Visningar
3 K
natcha
N
 
Tillbaka
Topp