Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
Drog ihop en slags coleslaw men inte söt som den amerikanska är tycker jag. Jag gillar den här och gör den varje sommar. Går att äta som den är eller till grillat.
Två delar creme fraîches
En del majonäs (gör alltid egen)
En rejäl klick dijonsenap
Citron eller lime för syran
Salt och peppar
Hacka rödlök och ha i. Rör om. Strimla spetskål och tillsätt tills det blir bra konsistens. Smaka av och känn efter om det behövs mer salt, peppar, dijon eller syra. Servera i något snyggare än en rosa plastbunke :laugh2:

IMG_3936.webp
 
Drog ihop en slags coleslaw men inte söt som den amerikanska är tycker jag. Jag gillar den här och gör den varje sommar. Går att äta som den är eller till grillat.
Två delar creme fraîches
En del majonäs (gör alltid egen)
En rejäl klick dijonsenap
Citron eller lime för syran
Salt och peppar
Hacka rödlök och ha i. Rör om. Strimla spetskål och tillsätt tills det blir bra konsistens. Smaka av och känn efter om det behövs mer salt, peppar, dijon eller syra. Servera i något snyggare än en rosa plastbunke :laugh2:

IMG_3936.webp

Låter lite som att byta ut hambugerdressingen mot den där "Coleslawn", bröd, kött å slawn?!

@JBK.Ltd.
 
Grabben ville ha mackor med falukorv, stekt lök och ägg till lunch idag.
IMG_6381.webp
Riktig sjömanfruksost ! Göteborgare var det den kallades till sjöss men med gurka på i det fallet.
En annan favorit var ägg/kaviar toast. Bechamelsås med kaviar och in i ungen om jag minns rätt.
Var nån Toast variant med Biff à la Lindström och stek ägg med kommer inte riktig ihåg vad den Kocken/hökaren kallade den. Höll nog matpengen nere men smakade ok då var "left overs" . Nu mera kör jag nån variant på denna
Hot tuna melt – varm macka med tonfisk, ost, lök och kapris - Recept | Pågen
 
Riktig sjömanfruksost ! Göteborgare var det den kallades till sjöss men med gurka på i det fallet.
En annan favorit var ägg/kaviar toast. Bechamelsås med kaviar och in i ungen om jag minns rätt.
Var nån Toast variant med Biff à la Lindström och stek ägg med kommer inte riktig ihåg vad den Kocken/hökaren kallade den. Höll nog matpengen nere men smakade ok då var "left overs" . Nu mera kör jag nån variant på denna
Hot tuna melt – varm macka med tonfisk, ost, lök och kapris - Recept | Pågen
Tror denna variant med biff Lindström/pannbiff kallades parisare.
Hot tuna melt är jäkla gott det också.
 
Hej

Igår skördad frugan sparris som hon har odlat själv, hon har både vanlig och en sort som är lila.

D5543035-D913-4B7E-AFC9-19581F402506.webp


En del wokades i ostronsås och en del kokades och åts med msjonäs till.

20250508_183949.webp


Kom tyvärr på att ta en bild lite sent och då var det mesta av sparrisen redan uppäten, den som gick åt först var den kokta med en klick smör på som sen doppades i majonäs och åts, smakade underbart.

Mvh isan lover
 
Senast ändrad:
Jag hittade denna påsen i skafferiet, är det som tex ströbröd?
Eller ska man blanda det med någon vätska?
Vet någon här vad det är jag köpt?

IMG_3606.webp


IMG_3607.webp
 
En aningen lite "Gotti gott gott!" till lunch..

IMG_20250510_100938.webp



Änglasnoppar med stekfläsk, två ägg och till sist Vita bönor.
Smaskens Va! En riktigt Thore Wretman.. :laugh:

Bon Apetit!
@JBK.Ltd.

Sitter I tankarna om morgondagens lunch, det lutar åt Stekt Kassler med potatis och bruna bönor.
Från det ena till det andra, "Spräckt Skinka" är det något som existerar i era matområden?
Hur ser kombinationen ut?
I STHLM omr. stekt skinka med potatis och någon typ av sås.

@JBK.Ltd.
 
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
20 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp