Medicinska problem för oss män / gubbar

 
Får nog göra dig besviken.
En ciabatta går nog in i klassen som junkfood om det är huvudmålet under dagen.
Italienarna äter också med plånboken så de dyra ingredienserna hamnar inte i magen dagligen.

Antalet McDonald's i Italien är stort och det det finns andra konkurrenter på hamburgare och annan snabbmat.
Burger King, KFC, Domino's, Starbucks mfl.
Hej

Vet inte var du utläste att det skulle handla om huvudmålet ?

Det jag beskrev var en snabb lunch på en arbetsplats och med dom råvaror Italienarna har tillgång till och dom krav dom har på mat behöver man knappast inte vara orolig för att få i sig någon skräpmat där.

Huvudmålet intar en Italiensk arbetare och familj sent på kvällen vid 21-22 tiden och då oftast med flera rätter 3-5 st och gärna på en Restaurang eller enklare Taverna, eftersom man äter huvudmålet så sent äter Italienare nästan ingen frukost av den typ vi är vana med, då blir det oftast bara Espresso eller någon annan typ av kaffe och en Croissant.

Sen vad det gäller Pizza så tänker du förmodligen på den Jugoslaviska Pizza vi äter i Sverige, med allt möjligt som aldrig skulle få förekomma som topping i Italien, en pizza som dryper av fett och ibland även har Bearnaisesås, Kebabsås eller pommes på, den är mycket kaloririkare än en Italiensk pizza.

Medans en Italiensk pizza har en helt annan deg och dess topping består ofta bara av tomatsås och mozzarella med några blad basilika på, botten är krispig och har ofta några lite brända blåsor på eftersom den bakas i en vedeldad ugn, sen tar man lite olivolja på den, ibland har den Ruccola och några tunna skivor Parmaskinka, Salsiccia eller Salami på.

Mvh isan lover
 
Tror dock inte att vinet är enda anledningen ;)
Hej

Det är det säkerligen inte men det är ändå intressant att dom som dricker denna i Sverige ansett som skadliga dryck istället för mjölk och vatten till samtliga dagens måltider lever längst i Europa och även länge sett till hela världen.

Mvh isan lover
 
Hej

Vet inte var du utläste att det skulle handla om huvudmålet ?

Det jag beskrev var en snabb lunch på en arbetsplats och med dom råvaror Italienarna har tillgång till och dom krav dom har på mat behöver man knappast inte vara orolig för att få i sig någon skräpmat där.

Huvudmålet intar en Italiensk arbetare och familj sent på kvällen vid 21-22 tiden och då oftast med flera rätter 3-5 st och gärna på en Restaurang eller enklare Taverna, eftersom man äter huvudmålet så sent äter Italienare nästan ingen frukost av den typ vi är vana med, då blir det oftast bara Espresso eller någon annan typ av kaffe och en Croissant.

Sen vad det gäller Pizza så tänker du förmodligen på den Jugoslaviska Pizza vi äter i Sverige, med allt möjligt som aldrig skulle få förekomma som topping i Italien, en pizza som dryper av fett och ibland även har Bearnaisesås, Kebabsås eller pommes på, den är mycket kaloririkare än en Italiensk pizza.

Medans en Italiensk pizza har en helt annan deg och dess topping består ofta bara av tomatsås och mozzarella med några blad basilika på, botten är krispig och har ofta några lite brända blåsor på eftersom den bakas i en vedeldad ugn, sen tar man lite olivolja på den, ibland har den Ruccola och några tunna skivor Parmaskinka, Salsiccia eller Salami på.

Mvh isan lover
Pizza äter jag aldrig i Sverige men gärna i södra Italien och helst med seafood.

Jag har inte nämnt pizza överhuvudtaget utan det är du som drar upp det.

Tror själv att hamburgare är nyttigare än pizza.

Det är på Sardinien som man lever längst med konkurens av japaner,

Kan det vara fisk och skaldjur?
 
Angående mejeriprodukter så finns det människor som inte alls klarar av dom. Dom kan äta köttet från samma djur men inte mejeriprodukten. Varför har jag ännu inte hittat svaret på. Otroligt överkänsliga personer som endast blivit friska av att äta endast kött (carnivore). Personligen tror jag vi får i oss alldeles för många främmande ämnen idag trots att vi anses äta en hälsosam kost.
Hej

Det är väl egentligen kanske inte svårare än att mjölk är något människor och djur ska dricka när dom föds och sen upphöra med efter ett tag, att vi människor nu bryter mot hur länge evolutionen har tänkt sig att vi ska dricka mjölk får vi väl sen kanske betala ett pris för via vår hälsa.

Mvh isan lover
 
Pizza äter jag aldrig i Sverige men gärna i södra Italien och helst med seafood.

Jag har inte nämnt pizza överhuvudtaget utan det är du som drar upp det.

Tror själv att hamburgare är nyttigare än pizza.
Hej

Jag tog upp att en Italiensk arbetare eller tjänsteman på lunchen kan ta en Ciabatta fylld med ex.vis saker som sallad, tomater, mozarella, parmaskinka, salami, lök o.s.v, alternativt en Pizza slice från en Foodtruck och då benämnde du detta som ”junkfood”, vilket jag tycker är fel med tanke på det högkvalitativa innehållet, detta tillsammans med lite olivolja på maten och ett glas rödvin till är i mina ögon en helt ok snabblunch på jobbet, speciellt med tanke på att det inte handlar om dagens huvudmål som äts på kvällen. Man är duktiga på mat i Italien och har höga kravväven på enklare mat som serveras lite överallt, skillnaderna mot Sverige är milsvida.

Sen väntar jag fortfarande på din redogörelse över vad det är som skiljer Restaurangmaten mot det Italienska familjer enligt dina erfarenheter äter hemma ?

Mvh isan lover
 
Senast ändrad:
Självklart.
PR i högre grad.


"Vad gäller olivolja använder jag det nästan dagligen. Anser det vara nyttigt men också väldigt gott."
var ingen rekommendation, endast vad jag ansåg om just olivolja. Du kommer väl höja soyapriserna i världen i så fall. Som vanligt har du väldigt svårt för att bli emotsagd. Tipset om potensen kanske träffade allt för hårt :laugh2:
 
var ingen rekommendation, endast vad jag ansåg om just olivolja. Du kommer väl höja soyapriserna i världen i så fall. Som vanligt har du väldigt svårt för att bli emotsagd. Tipset om potensen kanske träffade allt för hårt :laugh2:
Potensen skyller jag bara på alkohol, ålder och prostatan.

Två liter sojamjölk i månaden tror jag har ringa effekt.

Nu har jag till största delen hållit med dig men alkoholen tog väl ut sin rätt igår.
 
Potensen skyller jag bara på alkohol, ålder och prostatan.

Två liter sojamjölk i månaden tror jag har ringa effekt.

Nu har jag till största delen hållit med dig men alkoholen tog väl ut sin rätt igår.
Prostatan gillar absoliut inte alkohol , det bör väl alla som är något upplysta veta, alkoholen är den största riskfaktorn till prostataproblem samt prostatacancer
 
Prostatan gillar absoliut inte alkohol , det bör väl alla som är något upplysta veta, alkoholen är den största riskfaktorn till prostataproblem samt prostatacancer
Finns inget säkert samband prostata vs alkohol.

Även nykterister drabbas av förstorad prostata.
Man tror att det har med minskade halter av manligt hormon som avtar med åldern.

Ungefär hälften av alla män över 60 år och ca 80 procent av män över 80 år har godartad prostataförstoring
 
Prostatan gillar absoliut inte alkohol , det bör väl alla som är något upplysta veta, alkoholen är den största riskfaktorn till prostataproblem samt prostatacancer
Min far dog av prostatacancer och var absolutist, han drack inte en droppe i hela sitt liv. I Japan är prostatacancer väldigt lång men vem dricker flera miljoner liter Sacki per år? Prostatacancer har direkt samband med vad vi äter och hur vi lever samt genetiska relationer.
 
 

Liknande trådar

G
Svar
1
Visningar
2 K
Wanpen
W
A
Svar
0
Visningar
1 K
A
A
Svar
2
Visningar
3 K
natcha
N
 
Tillbaka
Topp