Hej
Vet inte var du utläste att det skulle handla om huvudmålet ?
Det jag beskrev var en snabb lunch på en arbetsplats och med dom råvaror Italienarna har tillgång till och dom krav dom har på mat behöver man knappast inte vara orolig för att få i sig någon skräpmat där.
Huvudmålet intar en Italiensk arbetare och familj sent på kvällen vid 21-22 tiden och då oftast med flera rätter 3-5 st och gärna på en Restaurang eller enklare Taverna, eftersom man äter huvudmålet så sent äter Italienare nästan ingen frukost av den typ vi är vana med, då blir det oftast bara Espresso eller någon annan typ av kaffe och en Croissant.
Sen vad det gäller Pizza så tänker du förmodligen på den Jugoslaviska Pizza vi äter i Sverige, med allt möjligt som aldrig skulle få förekomma som topping i Italien, en pizza som dryper av fett och ibland även har Bearnaisesås, Kebabsås eller pommes på, den är mycket kaloririkare än en Italiensk pizza.
Medans en Italiensk pizza har en helt annan deg och dess topping består ofta bara av tomatsås och mozzarella med några blad basilika på, botten är krispig och har ofta några lite brända blåsor på eftersom den bakas i en vedeldad ugn, sen tar man lite olivolja på den, ibland har den Ruccola och några tunna skivor Parmaskinka, Salsiccia eller Salami på.
Mvh isan lover