Dagens Lunch/Middags tråd (thaimat och farangmat)

 
Nu åker kyckling röven och gristarmarna på grillen :)

IMG_1744.jpeg


IMG_1745.jpeg

IMG_1746.jpeg
 
Fick besök av samma kompis ikväll, han var skeptisk men grabben hade önskat lammracks. Det blev också godkänt, serverades med blomkålsmos med mycket permasanost och en rödvinssås.
IMG_5790.jpeg
IMG_5791.jpeg
IMG_5792.jpeg
IMG_5794.jpeg
Trodde först lammet gått för länge i ugnen men det blev perfekt, tog ur dem vid 57 grader fick vila ca 10 minuter då var temperaturen 62 så inte emellan medium och medium rare.
 
Närmaste restaurangen ca 100 meter bort är stängd idag och imorgon så jag var och köpte grillad kyckling och ris för 100 baht och äter hemma i helgen. Tycker grillad kyckling brukar smaka bättre här i Thailand än i Sverige där vi sällan köper något färdiglagat. Det ör liksom precis tvärtom mot hur vi äter i Thailand dör vi sällan lagar någon mat hemma.

Frugan föredrar att laga mat på hel kyckling men konstigt nog finns ibland inte någon sådan i frysdiskarna utan bara färsk och ofta då rätt dyr på stormarknaderna. Kanske detta har med att göra att det går få ut mera pengar på styckade delar och att det är rätt få som kan tänka sig att själva stycka en kyckling numera?

IMG_1920.jpeg
 
Fick besök av samma kompis ikväll, han var skeptisk men grabben hade önskat lammracks. Det blev också godkänt, serverades med blomkålsmos med mycket permasanost och en rödvinssås.
IMG_5790.jpeg
IMG_5791.jpeg
IMG_5792.jpeg
IMG_5794.jpeg
Trodde först lammet gått för länge i ugnen men det blev perfekt, tog ur dem vid 57 grader fick vila ca 10 minuter då var temperaturen 62 så inte emellan medium och medium rare.

Det blev det samma här hemma igår.
Brukar baka in den i någon pistagepesto annars men körde någon form av pesto sås istället

IMG_1823.jpeg
 
Senast ändrad:
 

Liknande trådar

M
Svar
309
Visningar
20 K
magnusjansson
M
R
Svar
37
Visningar
4 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp