Thailand allt dyrare för expats.

 
Torkade kött strimlor med salt och vitlök är en Thailändsk delikatess om du inte visste detta , mycket gott när man sen steker upp detta , gärna i riktigt smör , håller sig dessutom länge torkat , vi tar hem till Sverige ,, Gör man det på oxfile så är det fantastiskt mört och gott .. På annat segt "Byslaktat "kött som inte har hängt så är det skitsegt och inget för mina gamla tänder

Jag tror de flesta på detta forum har ätit torkat kött. Själv tycker jag att det är bortkastat att göra på en oxfilé.
Det som förvånar mig är att du äter det. Du är ju livrädd för mat som inte desinficerats av statlig myndighet i Sverige.
Detta kött har ju stått utomhus i avgaser och ruttnat...typ.

Jag hade aldrig torkat köttet om det hade varit så fantastiskt som du säger.
Hade någon annan torkat det så hade jag däremot inte haft något emot att äta det. Men man hade kunnat ha bättre användning för en oxfilé om du frågar mig.
 
Jag tror de flesta på detta forum har ätit torkat kött. Själv tycker jag att det är bortkastat att göra på en oxfilé.
Det som förvånar mig är att du äter det. Du är ju livrädd för mat som inte desinficerats av statlig myndighet i Sverige.
Detta kött har ju stått utomhus i avgaser och ruttnat...typ.

Jag hade aldrig torkat köttet om det hade varit så fantastiskt som du säger.
Hade någon annan torkat det så hade jag däremot inte haft något emot att äta det. Men man hade kunnat ha bättre användning för en oxfilé om du frågar mig.
Tycker du tar saker för givet , jag äter vilt , gris som visserligen kontrollerats , men äter Rå samt Älg och annat vilt som aldrig passerat en myndighet, så att jag skulle vara livrädd av någon anledning, det får nog stå för dig ,, vad jag skrev var att jag aldrig skulle äta icke tillagat kött , Knappt ens i Sverige att jag skulle äta en riktig råbiff , Men absolut inte här med de olika parasiter som även finns i nöt, men har man viss kunskap så vet man att dessa problem fösvinner med tilllagning , det torkade köttet steks nämligen ganska hårt dessutom innan det ätes .. Håll till godo med lite kunskap
 
Tycker du tar saker för givet , jag äter vilt , gris som visserligen kontrollerats , men äter Rå samt Älg och annat vilt som aldrig passerat en myndighet, så att jag skulle vara livrädd av någon anledning, det får nog stå för dig ,, vad jag skrev var att jag aldrig skulle äta icke tillagat kött , Knappt ens i Sverige att jag skulle äta en riktig råbiff , Men absolut inte här med de olika parasiter som även finns i nöt, men har man viss kunskap så vet man att dessa problem fösvinner med tilllagning , det torkade köttet steks nämligen ganska hårt dessutom innan det ätes .. Håll till godo med lite kunskap

Då du för det mesta brukar vara livrädd för det mesta i matväg, så gissade jag att du absolut inte skulle äta kött som inte har varit i kylskåp oavsett om man hade stekt köttet tills det var förkolnat.

Jag drar slutsatsen att det är lika bra att torka oxfilén, då du ändå skulle steka den tills konsistensen var som en skosula.
 
Då du för det mesta brukar vara livrädd för det mesta i matväg, så gissade jag att du absolut inte skulle äta kött som inte har varit i kylskåp oavsett om man hade stekt köttet tills det var förkolnat.

Jag drar slutsatsen att det är lika bra att torka oxfilén, då du ändå skulle steka den tills konsistensen var som en skosula.
Svensk oxfile skall var rosa , helt ok för mig då jag gillar medium ,, och som vanligt så drar du egna felaktiga slutsatser
 
Förstår din försiktighet ang trikiner mm men en medium stekt biff är väl inte säker ur den aspekten?
Trikiner finns inte i nötkött NMax även andra parasiter som skulle kunna finnas här nere klarar inte över 60 grader , men avstår allt icke tillagat i detta land ,, dålig koll av myndigheter samt att det faktiskt finns betydligt mer skit här än i Skandinavien . En medium oxfile i Sverige kan nog anses som ganska säker då allt kött (skall) vara vet besiktigat för att få säljas över disk
 
Trikiner finns inte i nötkött NMax även andra parasiter som skulle kunna finnas här nere klarar inte över 60 grader , men avstår allt icke tillagat i detta land ,, dålig koll av myndigheter samt att det faktiskt finns betydligt mer skit här än i Skandinavien . En medium oxfile i Sverige kan nog anses som ganska säker då allt kött (skall) vara vet besiktigat för att få säljas över disk
Hopas bara att veterinären inte är polack.
 
Trikiner finns inte i nötkött NMax även andra parasiter som skulle kunna finnas här nere klarar inte över 60 grader , men avstår allt icke tillagat i detta land ,, dålig koll av myndigheter samt att det faktiskt finns betydligt mer skit här än i Skandinavien . En medium oxfile i Sverige kan nog anses som ganska säker då allt kött (skall) vara vet besiktigat för att få säljas över disk
Det var länge sen Sverige var säkert ur den aspekten, finns all skit i Sverige snart, sjukdomar mm som varit utrotade i Sverige är tillbaka, ex TBC
 
Ja tyvärr helt rätt . men Svensken tror fortfarande att myndigheter fungerar samt att Sverige är ett säkert land .. Men icke :(
 
Ja tyvärr helt rätt . men Svensken tror fortfarande att myndigheter fungerar samt att Sverige är ett säkert land .. Men icke :(

Hej

Själv skulle jag absolut kalla Sverige säkert även nu, det som hsr ändrats är väl mer att vi har fått ett antal s.k utanförskspsområden som inte kan klassas som säkra och då inte ens för polis, brandmän och ambulanspersonal.

Men dessa områden är ju väl kända och nästa alla Svenskar har väl flyttat därifrån för längesedan, många andra platser är väl i princip lika trygga och lugna som dom var på 50-70 talet.

Mvh isan lover
 
Hej

Själv skulle jag absolut kalla Sverige säkert även nu, det som hsr ändrats är väl mer att vi har fått ett antal s.k utanförskspsområden som inte kan klassas som säkra och då inte ens för polis, brandmän och ambulanspersonal.

Men dessa områden är ju väl kända och nästa alla Svenskar har väl flyttat därifrån för längesedan, många andra platser är väl i princip lika trygga och lugna som dom var på 50-70 talet.

Mvh isan lover
Vore ju konstigt om du skulle säga nåt annat än din ledare 555555:):):)
 
Vore ju konstigt om du skulle säga nåt annat än din ledare 555555:):):)

Hej

Jag upplever det faktiskt så, det finns betydligt fler säkra platser än osäkra i Sverige och att bara fokusera på kända problemområden ger inte en rättvis bild av situationen, det finns områden där man fortfarande vare sig behöver låsa huset, bilen, båten o.s.v utan någon dom helst risk, du kan släppa ut barnen ifrån tidig ålder ensamma utan att behöva oroa dig m.m, det råder god grannsämja och miljön är hur trygg som helst, men så ser det tyvärr inte ut överallt.

Mvh isan lover
 
Och alla gängvåldtäketr , var sker dessa , jo mitt i parker under hela dygnet , rån misshandel mitt i Stockholm, inbott dagtid i villor , rån i hemmen under pistolhot dagtid mitt i Djursholm ,, nä IL , detta tror bara ni hjärntvättade på , men inte rätt tråd att diskutera detta här ;)
 
Och alla gängvåldtäketr , var sker dessa , jo mitt i parker under hela dygnet , rån misshandel mitt i Stockholm, inbott dagtid i villor , rån i hemmen under pistolhot dagtid mitt i Djursholm ,, nä IL , detta tror bara ni hjärntvättade på , men inte rätt tråd att diskutera detta här ;)
Inte nog med detta det 'ar tusentals i veckan.
 
Och alla gängvåldtäketr , var sker dessa , jo mitt i parker under hela dygnet , rån misshandel mitt i Stockholm, inbott dagtid i villor , rån i hemmen under pistolhot dagtid mitt i Djursholm ,, nä IL , detta tror bara ni hjärntvättade på , men inte rätt tråd att diskutera detta här ;)

Hej

Håller med om att detta inte är rätt tråd att diskutera detta.

Mvh isan lover
 
 

Liknande trådar

 
Tillbaka
Topp