Vad gör ni ThaiSnack:are just nu?

 
Hej

Ja fläsk är populärt, men ser man sen kostnaden för en familj som lever på 300 baht om dagen så blir det inte så mycket fläsk per person, det blir mest grönsaker och ris på tallriken.

Mvh isan lover
Nu kanske man tänker som så, att man behöver mycket fett , för ett hårt arbete.
Så var det ju här också, man åt mycket fett.

Sen om man ser på det jag ser som fläsk till att göra fläsk med löksås, så är den oftas väldiga fett ränder o dyr.
När jag ser magert fläsk passar jag på att köpa, o saltar på några timmar innan stekning
 
Beror ju lite på vad man äter, äter man Thaimat får man ju en bra mättande lunch för motsvarande 15-20 kr och en cola för 3-4kr.
Ja det är ju sant men det är jag inte jämt. Bara en enkel reflektion ser vad det kostar. Har aldrig direkt jämfört produkter utan ser slutsumman på kvittot. Köper det jag vill ha.
 
Det får du gärna förklara!

Jag lever till stor del för att äta och dricka. Thailand är ett guldland i det avseendet.

Basmaten är en av de bästa i världen och skall man äta exklusivt, fine dinning osv är Bangkok (+några i ställe Phuket, Pattaya osv) en av de bästa platserna i världen för just det.

En kittel av influenser och nationaliter som levererar på mycket hög nivå, för helt överkomliga priser.
Jag äter där det ser bra ut och som jag svarade PanPan tittar på kvittot och jämför. Nu jämför jag inte främst mot Sverige vilket jag tycker är dyrt att äta ute fast tycker även där att maten är bättre till priset. Utan allmänt när jag har varit runt och rest det senaste med husbil genom Europa direkt innan jag kom hit. Som sagt jag kan ju ha fel men kvittot är det jag ser efter.
Exempel pizza kostar här mellan 300 och 400 men sämre här. Entrecote runt 600 fast sämre. Gissar att jag får väl kliva upp ett snäpp för att få så att jag blir nöjd när det gäller resturang. Hitta lite bättre nötkött på Macro kommer inte exakt i håg vad det kostade tror det var runt 375 för 200 gram.
Men som sagt tacksam för bra tips på restauranger runt Pattaya jag kanske inte hittat rätt.
 
Hej

Exakt, så gör nog nästan alla Thai,i varenda hushåll står det ris man ska äta nästa dag i vatten över natten, sen sköljer man och tvättar riset och häller av vattnet och kokar riset.

Mvh isan lover
Har du några detaljer, som du kan berätta om? Effekt? Hur mycket arsenik blir kvar? De långsiktiga effekterna? Är det något värt att bry sig om?
 
Hej

Exakt, så gör nog nästan alla Thai,i varenda hushåll står det ris man ska äta nästa dag i vatten över natten, sen sköljer man och tvättar riset och häller av vattnet och kokar riset.

Mvh isan lover
Ja så gör de med klibbriset som de ångkoker dagen efter blötläggning men jag har aldrig sett att de blötlägger vitt ris innan de kokar det.
 
Jag äter där det ser bra ut och som jag svarade PanPan tittar på kvittot och jämför. Nu jämför jag inte främst mot Sverige vilket jag tycker är dyrt att äta ute fast tycker även där att maten är bättre till priset. Utan allmänt när jag har varit runt och rest det senaste med husbil genom Europa direkt innan jag kom hit. Som sagt jag kan ju ha fel men kvittot är det jag ser efter.
Exempel pizza kostar här mellan 300 och 400 men sämre här. Entrecote runt 600 fast sämre. Gissar att jag får väl kliva upp ett snäpp för att få så att jag blir nöjd när det gäller resturang. Hitta lite bättre nötkött på Macro kommer inte exakt i håg vad det kostade tror det var runt 375 för 200 gram.
Men som sagt tacksam för bra tips på restauranger runt Pattaya jag kanske inte hittat rätt.
När du säger "sämre" i Thailand vad jämför du med? Du har väl bott i stora delar av världen om jag fattat det rätt?

Och är det sämre relaterat till pris (dvs mindre prisvärt) eller bara sämre generellt?
 
Jag äter där det ser bra ut och som jag svarade PanPan tittar på kvittot och jämför. Nu jämför jag inte främst mot Sverige vilket jag tycker är dyrt att äta ute fast tycker även där att maten är bättre till priset. Utan allmänt när jag har varit runt och rest det senaste med husbil genom Europa direkt innan jag kom hit. Som sagt jag kan ju ha fel men kvittot är det jag ser efter.
Exempel pizza kostar här mellan 300 och 400 men sämre här. Entrecote runt 600 fast sämre. Gissar att jag får väl kliva upp ett snäpp för att få så att jag blir nöjd när det gäller resturang. Hitta lite bättre nötkött på Macro kommer inte exakt i håg vad det kostade tror det var runt 375 för 200 gram.
Men som sagt tacksam för bra tips på restauranger runt Pattaya jag kanske inte hittat rätt.

Är det endast pizza och entrecote som du äter så blir urvalet ganska dåligt och relativt dyrt.
Det samma gäller om du ska ha en Somtam i Sverige.
 
När du säger "sämre" i Thailand vad jämför du med? Du har väl bott i stora delar av världen om jag fattat det rätt?

Och är det sämre relaterat till pris (dvs mindre prisvärt) eller bara sämre generellt?
Ja det är rent subjektivt när det gäller smak. Kvalitet är kanske inte jag den rätta att bedöma mest ett uttryck. Kanske skall säga man får vad man betalar för. Men tycker rent allmänt det är dyr mat. Att äta på en restaurang smakar bra men oftast för mycket msg och socker för att jag skall var nöjd.
Något som är bra med thailändsk mat är att man lätt kan hitta inälvsmat vilket jag tycker är perfekt men inte varje dag.
Mitt inlägg var mest en reflektion över priser.
 
Är det endast pizza och entrecote som du äter så blir urvalet ganska dåligt och relativt dyrt.
Det samma gäller om du ska ha en Somtam i Sverige.
Helt riktigt jag kanske inte äter som andra. Fast pizza har jag bara ätit en gång sedan jag kom ner. Entrecote däremot äter jag ofta.
Brukar börja dagen med nudlar lunch gapao moo hur det nu stavas. På kvällen steker jag lite kött sällan fisk. Dricker vatten till maten eller vin. Nudlar och lunchen blir ut någonstans. Middagen på kvällen hemma.
 
Jag äter där det ser bra ut och som jag svarade PanPan tittar på kvittot och jämför. Nu jämför jag inte främst mot Sverige vilket jag tycker är dyrt att äta ute fast tycker även där att maten är bättre till priset. Utan allmänt när jag har varit runt och rest det senaste med husbil genom Europa direkt innan jag kom hit. Som sagt jag kan ju ha fel men kvittot är det jag ser efter.
Exempel pizza kostar här mellan 300 och 400 men sämre här. Entrecote runt 600 fast sämre. Gissar att jag får väl kliva upp ett snäpp för att få så att jag blir nöjd när det gäller resturang. Hitta lite bättre nötkött på Macro kommer inte exakt i håg vad det kostade tror det var runt 375 för 200 gram.
Men som sagt tacksam för bra tips på restauranger runt Pattaya jag kanske inte hittat rätt.
Dyra pizzor du köper, Dom pizzeria tar tror det är 250 baht.
På pizzerian, dyrt med Grab dock då lägger dom på en del..
Big-C Pattayaklang under 200 baht för 200g lövbiff.
Bästa köttdisken, bra mycket bättre än Makro...

FB_IMG_1644400287859.jpg
 
Dyra pizzor du köper, Dom pizzeria tar tror det är 250 baht.
På pizzerian, dyrt med Grab dock då lägger dom på en del..
Big-C Pattayaklang under 200 baht för 200g lövbiff.
Bästa köttdisken, bra mycket bättre än Makro...

FB_IMG_1644400287859.jpg
Ja Big-c Pattaya klang är bra håller med. Gillar inte magert kött som lövbiff tycker om när det är mycket fett. Var har du köpt pizzan den ser bra ut gillar när kanten är lite soft och degig. Pizza brukar jag äta på Pan Pan eller Bacco beach Italien.
 
Jag äter där det ser bra ut och som jag svarade PanPan tittar på kvittot och jämför. Nu jämför jag inte främst mot Sverige vilket jag tycker är dyrt att äta ute fast tycker även där att maten är bättre till priset. Utan allmänt när jag har varit runt och rest det senaste med husbil genom Europa direkt innan jag kom hit. Som sagt jag kan ju ha fel men kvittot är det jag ser efter.
Exempel pizza kostar här mellan 300 och 400 men sämre här. Entrecote runt 600 fast sämre. Gissar att jag får väl kliva upp ett snäpp för att få så att jag blir nöjd när det gäller resturang. Hitta lite bättre nötkött på Macro kommer inte exakt i håg vad det kostade tror det var runt 375 för 200 gram.
Men som sagt tacksam för bra tips på rest runt Pattaya jag kanske inte hittat rätt.
Testa en pizza på zip, soi Diana mittemot Harrys. Svensk kille som driver restaurangen. Har dock inte varit där på ett år så vet inte om restaurangen eller svensken är kvar. Men nästan som svensk pizza. 200B om jag minns rätt.

Men som andra säger så är det svårt att hitta genuin thaimat i Sverige, så om det är europeisk mat du är ute efter så är det nog Europa som gäller. Varför åka till Thailand och försöka ändra thailändarna på sin inhemska matkultur.
Jag ser det mer som en ynnest att vara gäst då jag valt det själv.
Jag har ingå mål att ändra vare sig kultur, mat, politik eller pandemiskötsel för Thailändarna de får dom sköta själva.

Jag lagar nästan bara egen mat numer då jag gick upp för mycket i vikt av den Thailändska uteköksmaten.
Visst blir det relativt dyrt att köpa råvaror för de svenska köket i här i Thailand. här blir det mycket kyckling då det är ett gott och billigt protein. Men jag äter även mycket färsmat men då fläskfärs istället för nötfärs. Fettet får jag genom främst genom färsen, bacon, grädde men även mycket nötter. Sedan får grönsaker, ris och pasta sköta kolhydratsbiten.

By the way, köpte blåbär på Big C förra veckan. Jag ville att sambon fick testa på. Då jag inte själv är så förtjust i bär så tänkte jag att det får väl gå ner i morgongröten om inte annat. Men sambon tyckte det var gott, så jag fick inte så mycket.

Thailand is da shit.
 
Jag äter där det ser bra ut och som jag svarade PanPan tittar på kvittot och jämför. Nu jämför jag inte främst mot Sverige vilket jag tycker är dyrt att äta ute fast tycker även där att maten är bättre till priset. Utan allmänt när jag har varit runt och rest det senaste med husbil genom Europa direkt innan jag kom hit. Som sagt jag kan ju ha fel men kvittot är det jag ser efter.
Exempel pizza kostar här mellan 300 och 400 men sämre här. Entrecote runt 600 fast sämre. Gissar att jag får väl kliva upp ett snäpp för att få så att jag blir nöjd när det gäller resturang. Hitta lite bättre nötkött på Macro kommer inte exakt i håg vad det kostade tror det var runt 375 för 200 gram.
Men som sagt tacksam för bra tips på restauranger runt Pattaya jag kanske inte hittat rätt.

Jämför du med pizza och entrecote som alltsammans ät import, då är det ju självklart att kvalitén kontro priset avviker mot t.ex. Italien som är pizzan hemland.

Jämföra får ju göras på någorlunda rättvisa grunder. En standardlunch i Italien kontra en standardlunch i Pattay. Helt olika maträtter men prisvärdheten är i Pattaya betydligt högre.

Goda mackor som PanPan käkar, med bröd från specialbagerier, importerad ost och serverade i ett A-läge där det mest rör sig turister. Ja, den prisbilden är inte representativ för varken staden eller landet.

Men som sagt, när du kommer upp på de exklusivare ställena, då är Pattaya extremt prisvärt, så även Bangkok omän betydligt dyrare än Pattaya.

Bra ställen i Pattayaområdet, söder till norr.

The Glass House
Pupen Seafood
MAYs Pattaya
Cafe dé Amis
Sky Gallery
Comfort by Harlan
Karma Indian
Patrick's
Beefeater
MaeSriRuen
Grottini Pizzeria
Mum Aroi

Varierande prisklasser (100-2.000/rätt) och olika matkulturen. Men samtliga tycker jag håller mycket hög nivå för det man betalar. Således är de prisvärda.
 
Testa en pizza på zip, soi Diana mittemot Harrys. Svensk kille som driver restaurangen. Har dock inte varit där på ett år så vet inte om restaurangen eller svensken är kvar. Men nästan som svensk pizza. 200B om jag minns rätt.

Men som andra säger så är det svårt att hitta genuin thaimat i Sverige, så om det är europeisk mat du är ute efter så är det nog Europa som gäller. Varför åka till Thailand och försöka ändra thailändarna på sin inhemska matkultur.
Jag ser det mer som en ynnest att vara gäst då jag valt det själv.
Jag har ingå mål att ändra vare sig kultur, mat, politik eller pandemiskötsel för Thailändarna de får dom sköta själva.

Jag lagar nästan bara egen mat numer då jag gick upp för mycket i vikt av den Thailändska uteköksmaten.
Visst blir det relativt dyrt att köpa råvaror för de svenska köket i här i Thailand. här blir det mycket kyckling då det är ett gott och billigt protein. Men jag äter även mycket färsmat men då fläskfärs istället för nötfärs. Fettet får jag genom främst genom färsen, bacon, grädde men även mycket nötter. Sedan får grönsaker, ris och pasta sköta kolhydratsbiten.

By the way, köpte blåbär på Big C förra veckan. Jag ville att sambon fick testa på. Då jag inte själv är så förtjust i bär så tänkte jag att det får väl gå ner i morgongröten om inte annat. Men sambon tyckte det var gott, så jag fick inte så mycket.

Thailand is da shit.

Zip finns kvar och det är samma goa gubbe som sköter om det. Även om ägarstrukturen förändrats sista året.
 
Jämför du med pizza och entrecote som alltsammans ät import, då är det ju självklart att kvalitén kontro priset avviker mot t.ex. Italien som är pizzan hemland.

Jämföra får ju göras på någorlunda rättvisa grunder. En standardlunch i Italien kontra en standardlunch i Pattay. Helt olika maträtter men prisvärdheten är i Pattaya betydligt högre.

Goda mackor som PanPan käkar, med bröd från specialbagerier, importerad ost och serverade i ett A-läge där det mest rör sig turister. Ja, den prisbilden är inte representativ för varken staden eller landet.

Men som sagt, när du kommer upp på de exklusivare ställena, då är Pattaya extremt prisvärt, så även Bangkok omän betydligt dyrare än Pattaya.

Bra ställen i Pattayaområdet, söder till norr.

The Glass House
Pupen Seafood
MAYs Pattaya
Cafe dé Amis
Sky Gallery
Comfort by Harlan
Karma Indian
Patrick's
Beefeater
MaeSriRuen
Grottini Pizzeria
Mum Aroi

Varierande prisklasser (100-2.000/rätt) och olika matkulturen. Men samtliga tycker jag håller mycket hög nivå för det man betalar. Således är de prisvärda.
Tack för listan har inte varit på alla. Ja vi kan inte alla tycka lika men en del av de du nämner på listan gillar jag inte framförallt cafe de Amis har varit där två gånger inte nöjd. The Glass House har för mycket msg och socker i maten.
 
 

Liknande trådar

Svar
5
Visningar
2 K
Anonymius
A
M
Svar
7
Visningar
2 K
Anonym
A
A
Svar
1
Visningar
2 K
Anonym
A
 
Tillbaka
Topp