Farangmat i Thailand

  • Trådstartare Trådstartare Anonym
  • Start datum Start datum
 
Jag är kanske konstig men jag gillade det och äter gärna risråtta igen. För mig gäller det bara att övervinna den inbyggda spärren.
Du funderar inte alls på det här med trikiner? Kanske inte ens vet vad det är?
Bara spärren för ordet råtta som gäller lr?
Man förbluffas ibland över falanger som sänker sig till sin frus korkade nivå ang kosten istället för att höja hennes.
 
Du funderar inte alls på det här med trikiner? Kanske inte ens vet vad det är?
Bara spärren för ordet råtta som gäller lr?
Man förbluffas ibland över falanger som sänker sig till sin frus korkade nivå ang kosten istället för att höja hennes.

Du är rolig du, så du menar att pizza, kebab, pommes och falukorv är att höja thaiköket? Plus några tärnigar morötter, gurka och en o annan ärta, det höjer inte nivån som jag ser det.
Jag har ingen större rädsla för ny mat och inte heller någon större tilltro till den svenska matkontrollen.
 
Du är rolig du, så du menar att pizza, kebab, pommes och falukorv är att höja thaiköket? Plus några tärnigar morötter, gurka och en o annan ärta, det höjer inte nivån som jag ser det.
Jag har ingen större rädsla för ny mat och inte heller någon större tilltro till den svenska matkontrollen.
Matkontrollen i Thailand är näst intill obefintlig och thailändarnas mag- och levercancer som är mycket vanlig skrämmer mig.
 
Matkontrollen i Thailand är näst intill obefintlig och thailändarnas mag- och levercancer som är mycket vanlig skrämmer mig.

Vet du hur matkontrollen sköts i Sverige?
Kan berätta att det görs inga kontroller från myndigheter utan det är självkontrollen som gäller.
De flesta företag är certifierade via olika standarder som ISO eller BRC eller med flera.
De kontroller som inspektörer gör är att de tittar på dina papper att allt är registrerat på rätt sätt. Inspektörer är skyldiga att anmäla besöket i förväg. Och kan säga att då bryter det ut aktiviteter i köket eller tillverkningen.

Om du gör rätt som företagare avgör du själv, tror du att det är alltid korrekt?

Så matkontrollen om jag skall citera dig är nästan obefintlig, byter här från Th till Sve.

Det studeras om en parasit som orsakar infektioner som kan leda till levercancer i Thailand, eller rättare sagt Isaan.
Det finns mycket duktiga forskare i bland annat Kon Kaen som studerar detta ihop med forskare i USA.

Du kan slippa detta genom att inte äta fermenterat rå flodfisk som älskas av isaanfolket, eller rå fisk överhuvudtaget. Om inte annat så avskräcker lukten dig.
Annars finns det inga kända stora risker med mat i Thailand som inte ligger så mycket efter Sverige. Socker kanske är en gemensam fara.

Titta in på någon restaurangkök i Sverige på någon avkrok så får du se saker kan jag lova.

Vill inte leka besservisser men är själv certifierad kontrollant både i BRC och ISO20000, samt utbildad i ämnet mat.
Fast idag en glad pensionär som älskar mat.
 
Du är rolig du, så du menar att pizza, kebab, pommes och falukorv är att höja thaiköket? Plus några tärnigar morötter, gurka och en o annan ärta, det höjer inte nivån som jag ser det.
Jag har ingen större rädsla för ny mat och inte heller någon större tilltro till den svenska matkontrollen.
Ja det finns gott om Svenskar som inte vet vad bra mat är och du är tydligen en av dem. För mig är inte Pizza, kebab mm bra mat och inget jag äter men håll tillgodo du.
Det här fick jag till lunch igår.
56c755227142482ad311947b1fa9a448.jpg
 
Hej everyhopa,
min frukost,räkor,kött, ingerfära,sjögräs.

Chatt Wisut 0290.jpg
 
Nej, Colan och du kækar visst Kebab ljug inte du har skrivit innan om den goda Kebaben i Hua Hin nær jag skrev om min favorit kebab vid ungens skola ;)
Cola light innehåller aspartam och är fn värre än vanlig cola och det är ingen kebab jag äter här, det är grillad kycklingfile med grönsaker inrullad i ett taco bröd. Fomatet liknar kebab rulle men är stor skillnad på innehållet.

Men om du läser lite så var det bara ett svar till Mr Jo's puckade inlägg där han trodde att falang mat för mig är pizza och kebab. Varken pizza lr kebab är ju falang mat, det är blte mat..
 
Cola light innehåller aspartam och är fn värre än vanlig cola och det är ingen kebab jag äter här, det är grillad kycklingfile med grönsaker inrullad i ett taco bröd. Fomatet liknar kebab rulle men är stor skillnad på innehållet.

Men om du läser lite så var det bara ett svar till Mr Jo's puckade inlägg där han trodde att falang mat för mig är pizza och kebab. Varken pizza lr kebab är ju falang mat, det är blte mat..
Jo hans puckade inlægg læste jag 555555.
Nu ær det ju kyckling kebab jag med æter hær, men ær det onyttigare med lamkøtt (før det skall det væl vara i riktig kebab) Æn kyckling, resten av innehållet i rullen ær ju samma, eller om dom skulle anvænt sig av griskøtt?
 
Vet du hur matkontrollen sköts i Sverige?
Kan berätta att det görs inga kontroller från myndigheter utan det är självkontrollen som gäller.
De flesta företag är certifierade via olika standarder som ISO eller BRC eller med flera.
De kontroller som inspektörer gör är att de tittar på dina papper att allt är registrerat på rätt sätt. Inspektörer är skyldiga att anmäla besöket i förväg. Och kan säga att då bryter det ut aktiviteter i köket eller tillverkningen.

Om du gör rätt som företagare avgör du själv, tror du att det är alltid korrekt?

Så matkontrollen om jag skall citera dig är nästan obefintlig, byter här från Th till Sve.

Det studeras om en parasit som orsakar infektioner som kan leda till levercancer i Thailand, eller rättare sagt Isaan.
Det finns mycket duktiga forskare i bland annat Kon Kaen som studerar detta ihop med forskare i USA.

Du kan slippa detta genom att inte äta fermenterat rå flodfisk som älskas av isaanfolket, eller rå fisk överhuvudtaget. Om inte annat så avskräcker lukten dig.
Annars finns det inga kända stora risker med mat i Thailand som inte ligger så mycket efter Sverige. Socker kanske är en gemensam fara.

Titta in på någon restaurangkök i Sverige på någon avkrok så får du se saker kan jag lova.

Vill inte leka besservisser men är själv certifierad kontrollant både i BRC och ISO20000, samt utbildad i ämnet mat.
Fast idag en glad pensionär som älskar mat.
Att jämföra matkontrollen mellan Sverige och Thailand är som att jämföra natt med dag. Hur sker matkontrollen på alla matmarknader i Thailand? Du vill säkert inte veta utan vill leva i din drömtillvaro för ingenting kan väl drabba dig?
 
Jo hans puckade inlægg læste jag 555555.
Nu ær det ju kyckling kebab jag med æter hær, men ær det onyttigare med lamkøtt (før det skall det væl vara i riktig kebab) Æn kyckling, resten av innehållet i rullen ær ju samma, eller om dom skulle anvænt sig av griskøtt?
Kebabkött i Sverige är ju till 99% dom där pressade rullarna som består av typ fläskkarre och annat skit kött och går ju inte riktigt att jämföra med kyckling file.

Men ok av all dålig snabbmat så är ju inte just kebabrulle det sämsta alternativet och klart bättre än risråtta vilket tydligen går hem både hos Berra och Mr Jo.
 
Jo hans puckade inlægg læste jag 555555.
Nu ær det ju kyckling kebab jag med æter hær, men ær det onyttigare med lamkøtt (før det skall det væl vara i riktig kebab) Æn kyckling, resten av innehållet i rullen ær ju samma, eller om dom skulle anvænt sig av griskøtt?
Kaske är det häst.
 
 

Liknande trådar

 
Tillbaka
Topp