Hur löser ni problemet med thaimat som luktar illa?

pitch

Medlem
Vet jag inte om du bor i Thailand eller här. Kålrabbi, många thai som använder det istället för papaya, blir nästan bättre en papaya. Vad gäller gurkan, ta en tesked och skrapa ur kärnhuset på gurkan, så får du bort det mesta av vattnet. Salta lätt den strimlade gurkan och lägg den i ett durkslag så drar saltet ut vattnet!

Gurka och morot är en kanonkombo med dill i också, har min fru gjort, kanongott!
Jag har provat kålrabbi också. Det blev en ganska intressant smak, men inte riktigt vad jag vill ha ut av en som tam.
Då är vitkål nästan bättre om man hittar ett riktigt färskt huvud. Laopizzasalad, någon?

(Och jag bor förresten i Stockholm.)
 

Mr.Jo

Forumveteran
Det som oftast luktar mycket är när de kör in i pannan fisksås och soja och det bränns på. Lär dom att ta först vatten och sedan soja och fisksås. Fast jag vet lära thaikvinnor hur man lagar mat är inte det lättaste. Försök ändå för jag är envis och kung här uppe i Norr. :eek:
tror jag. :oops:
 
A

Anonymius

Gäst
Jag har provat kålrabbi också. Det blev en ganska intressant smak, men inte riktigt vad jag vill ha ut av en som tam.
Då är vitkål nästan bättre om man hittar ett riktigt färskt huvud. Laopizzasalad, någon?

(Och jag bor förresten i Stockholm.)
Jo, håller med dig vitkål helt ok, dock färsk kan bli sladdrig, bättre vinterkål. Som sagt var som tam är inte bara hänvisad till papaya, det har vi märkt utan det går att göra på mycket! Kul att du delar med dig!
 
A

Anonymius

Gäst
Det som oftast luktar mycket är när de kör in i pannan fisksås och soja och det bränns på. Lär dom att ta först vatten och sedan soja och fisksås. Fast jag vet lära thaikvinnor hur man lagar mat är inte det lättaste. Försök ändå för jag är envis och kung här uppe i Norr. :eek:
tror jag. :oops:
Jo kungarna i norr, var ju ett tag sedan, de största kungarna kom ju att bli kring Bangkok:D:D
 

nmax

Forumveteran
Min fru gillar att laga mat som gör att hela lägenheten luktar illa till exempel fisk. Hur löser man det problemet? Ska man förbjuda frun att laga vissa maträtter eller ska man göra slut? Finns det något sätt att lösa det på? Laga mat utomhus funkar inte mitt i vintern.
Jag har förklarat för min tjej att när hon äter dyl mat så stinker hon soptunna i munnen sen och då blir det inget gos i soffan så hon har slutat laga/äta den värsta isaan maten :D
 

kurant

Forumveteran
Kanske men knappast gångbart. Hur löser ni problemet med den vedervärdiga stanken från surströmming då ni stackare som gillar den fruktansvärda anrättningen? :confused:
Surströmming äts utomhus som första steg, burken öppnas efter hur vindriktningen är och där spiller man ut spadet så slipper man flugorna.
Med bra planering slipper den mesta av ”stanken” den ljuvliga fisken.
Den är lika god som första klunken öl, vin, kaffe eller whiskey, sen kommer man att älska den.

Smak och doft är skilda saker men vår surströmming brukar thai gilla efter ett tag ;)
 
A

Anonymius

Gäst
Surströmming äts utomhus som första steg, burken öppnas efter hur vindriktningen är och där spiller man ut spadet så slipper man flugorna.
Med bra planering slipper den mesta av ”stanken” den ljuvliga fisken.
Den är lika god som första klunken öl, vin, kaffe eller whiskey, sen kommer man att älska den.

Smak och doft är skilda saker men vår surströmming brukar thai gilla efter ett tag ;)
Ja surströmming en delikatess, som förtjänar respekt!
 

pitch

Medlem
Jo, håller med dig vitkål helt ok, dock färsk kan bli sladdrig, bättre vinterkål. Som sagt var som tam är inte bara hänvisad till papaya, det har vi märkt utan det går att göra på mycket! Kul att du delar med dig!
Mnjaaa, hela poängen med riktigt färsk kål är att man inte får den där rotfruktslukten. Som når ganska extrema höjder när man kör kålrabbi.
Jag är definitivt inte rotfruksthatare, ingen behöver inte bussa Svenska Rotfruktsakademin på mig, men nog tycker jag allt att dom smakar bättre i grytor.
 

Isan Lover

Forumveteran
Kanske men knappast gångbart. Hur löser ni problemet med den vedervärdiga stanken från surströmming då ni stackare som gillar den fruktansvärda anrättningen? :confused:
Hej

Thailändare tycker definitivt inte om lukten på en del ostar vi äter, själv gillar jag ju en del Danska ostar som kanske kan jämföras lite med plara och durian när det gäller lukt, som vanligt tycker den som gillar att äta detta att det luktar gott medans dom som inte äter det ogillar lukten.

Min morbror som var sjöman hela livet fick förvara sin Danska ost på balkongen, hans Svenska fru hatade lukten och tyckte allt i kylskåpet blev förstört om han hade osten där, så visst har även vi falanger saker som luktar och väcker ogillande hos andra också.

Mvh isan lover
 

Berralund

Forumvärd
Forumpersonal
Hej

Thailändare tycker definitivt inte om lukten på en del ostar vi äter, själv gillar jag ju en del Danska ostar som kanske kan jämföras lite med plara och durian när det gäller lukt, som vanligt tycker den som gillar att äta detta att det luktar gott medans dom som inte äter det ogillar lukten.

Min morbror som var sjöman hela livet fick förvara sin Danska ost på balkongen, hans Svenska fru hatade lukten och tyckte allt i kylskåpet blev förstört om han hade osten där, så visst har även vi falanger saker som luktar och väcker ogillande hos andra också.

Mvh isan lover
Hehe, är det inte konstigt så säg? Frugan kan stoppa i sig varor som stinker värre än f*n själv men när hon fick bouquen av Gamle Ole i näsan blev hon spyfärdig och jag blev tvungen att heligt och dyrt lova att inte ta hem min aromatiske kompis igen.

Jag tänkte kontra med att säga samma sak om hennes stinkande favoriter men kände av vibbarna och kom fram till att det inte var det rätta tillfället.
 

Isan Lover

Forumveteran
Hehe, är det inte konstigt så säg? Frugan kan stoppa i sig varor som stinker värre än f*n själv men när hon fick bouquen av Gamle Ole i näsan blev hon spyfärdig och jag blev tvungen att heligt och dyrt lova att inte ta hem min aromatiske kompis igen.

Jag tänkte kontra med att säga samma sak om hennes stinkande favoriter men kände av vibbarna och kom fram till att det inte var det rätta tillfället.
Hej

Förstår henne, frugan kallar luktande ost för ”plara falang”.

Mvh isan lover
 

Ubon

Forumveteran
Då är vi nästan klara med detta om surströmming, jag har luktat på denna ofrivilligt, aldrig jag skulle komma på tanken att äta detta, vore väl samma sak som att sitta på ett utedass och äta middag, och ska jag ge någon dryck till surströmming, så torde det bli hembränt som inte passerat genom aktivt kol, groggvirke torde bli kattpiss...:)
 

Berralund

Forumvärd
Forumpersonal
Då är vi nästan klara med detta om surströmming, jag har luktat på denna ofrivilligt, aldrig jag skulle komma på tanken att äta detta, vore väl samma sak som att sitta på ett utedass och äta middag, och ska jag ge någon dryck till surströmming, så torde det bli hembränt som inte passerat genom aktivt kol, groggvirke torde bli kattpiss...:)
Ett uttömmande svar, bokstavligt talat. Talande sanning! :confused: :D
 
 
Topp