5 st åker 25 juli -21 augusti 2 vuxna 2 barn + en 17 åring

 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
A

Anonym

Gäst
Behöver alla tips jag kan få

Regnperiod = lite orolig
Rum/hyra villa en vecka åt gången?
Vi kommer att flyga med air asia surat tani för att ta oss uppåt den kuststrecka mot bankok

kanske en vecka i kambodja och
Ni som orkar ge mig tips för att planera resa på bästa möjlig sätt :)

 
Låter som ni är på rätt kustremsa för den perioden. Ska ni över på Samui eller hålla er längs med fastlandskusten? Samui brukar annars va rätt bra vädermässigt den perioden.
 
Hej Jonte!!!!

Varför inte ta en pantip ifrån Surathani flygplats till Koh Samui. I en panthip biljett ingår bussresa till Donsak (färjeläget) och färja till samui och därefter transfer till hotellet eller bungalowen där du tänkt bo. Vi tog en panthip ifrån samui en gång och det fungerade perfekt.
Sen kan du ju stanna till ett tag på samui. Var du vill bo på samui beror helt på vad du är ute efter. Där finns allt. Alltifrån rena lugnet till riktigt ös. Du får gärna höra av dig igen och berätta hur du har tänkt.
När du har tröttnat på samui kan du ta färjan över till koh pagnan som ligger ca 30 min. båtresa ifrån samui. Jag har hört att den norra sidan ska vara bäst för familjer. Själv har jag bara varit där över dagen och då på södra sidan.
När du sedan har tröttnat på koh pagnan kan du ta färjan vidare till koh tao om du gillar att dyka eller snorkla.
Ifrån koh tao kan du ta färjan till Chumporn som ligger på fastlandet och då finns det små mysiga ställen utefter hela kusten. Jag har själv inte varit där ännu men ska köra utefter den kusten nu i slutet på månaden. Jag har läst en del om ett ställe som heter baan krut som ser väldigt mysigt ut.
Om ni sedan fortsätter uppigenom så kommer ni till hua hin. Där kan ni ju alltid stanna till. Ifrån hua hin kan ni ta en transfer till BKK på hemvägen.
Ja här var ett förslag på resa och du kommer säkerligen att få flera....
lycka till chok dii kha

Marianne ;D
 
Härligt forum ...tack Marianne mfl för svaren jag tar gärna emot flera tips
tex
hur mycket pengar behöver vi ca?
Vad skall man räkna med kostnad för boende?
Hur mycket kostar en panthip? är det en båt ?
 
Hej Jonte!!!

man köper en biljett panthip - företaget som säljer dessa biljetter kallas så. Jag är nästan hundra på att du kan köpa den på flygplatsen och så gäller den med buss därifrån till färjeläget och så gäller den båtresan och sen tror jag att den gäller till din resort... i alla fall så gäller den över till samui och vice versa.

här kan du se
PANTHIP BUS CO LTD
All prices below include ferry ticket (vehicle ferry Donsak - Samui)
Suratthani - Samui price 100 baht Departure Arrival Days
06:30 10:00 Daily
08:30 12:00 Daily
12:30 16:00 Daily
14:30 18:00 Daily
15:30 19:00 Daily
16:30 20:00 Daily

Angående boendet så är det ju så individuellt för det beror ju på vilken standard man vill ha och eftersom ni är fem så behöver ni ju förmodligen flera rum.
Jag vet ett alternativ som ligger på lamai beach som heter weekender resort som har thai bungalower nere vid beachen som har ett stort rum med 2 dubbelsängar och ett litet "förrum" där man kan ställa in en extrasäng. Ett sådant boende tror jag inte skulle bli så dyrt för er. det finns ett antal olika sighter ni kan gå in och kolla boende.
Sen får man ju kolla om frukost ingår annars får man ge sig ut på byn och gå till bageriet och handla. Äter man thaimat till middag så ligger nog priset runt 15-20 kr plus dryck. kan både vara lägre och högre. Äter du europeisk mat kan du räkna med 50- 100 kr per person. jag vågar inte spekulera i hur mycket ni lär behöva men ni kan väl sätta er ner och räkna så kanske ´ni får ett hum.
Sen får man ju räkna med att utflykter kostar en del...
lycka till
och hör av dig igen om det är något du undrar över så kanske jag kan hjälpa dig
ha re gött
marianne
 
Kambodja tips någon som har på bra ställen och åka från phnom penh?
Svårigheter att få rum i Kambodja
Visum när?: vid gränsen, hemma?
Hur är det med barn
Prisläget ?
Tips på badställen?
Erfarenhter av kambodja? ;D
 
När jag var i Kambodja för snart 4 år sedan var det mest backpackers (jag själv inkuderad) som man träffade på.

Phnom Phen var stökig och ganska nedgången men hade sin charm. Vägarna utanför de stora städerna var inte mer än stora grusvägar med partier av asfalt/betong.
Siem Reap hade väl en ok standard rent allmänt men det pga. Angkor Wat, som är Kambodjas största turistfälla.

Runt Sihanoukville i södra Kambodja ska det finnas hyfsade turistställen med stränder och hotell med ok standard, har själv aldrig varit där.

Det kanske låter som om jag inte gillade landet alls men det är inte sant men man ska tänka på att det är fattigt och att Vietnamkriget samt inbördeskrigen efteråt har lämnat sina sina spår. Man ser betydligt mer spår av oroligheterna där än i t.ex. Vietnam.

Jag och många andra bodde då på vandrarhem och det är inga problem att skaffa. Det finns antagligen en hel del större hotell i Phnom Phen, Sihanoukville och Siem Reap. Det går säkert en hel del turer från bl.a. Bangkok så det är bara att knalla in på en resebyrå och höra för sig. Kolla runt lite då man tjänar på att fråga på fler ställen.

Det är betydligt billigare än i Thailand men priserna kommer att stiga då man börjar att rusta upp landet. Om 10-15 år kanske priserna säkert på samma nivå som i Thailand på turistorterna.

Jag fixade visum i Bangkok långt innan jag kom in i landet då jag var i Laos och Vietnam innan jag kom till Kambodja. Jag tror man kan fixa vid gränsen men är inte säker.

Bild 1: På vandrarhemmet som hade veranda mot sjön som ligger mitt i Phnom Phen.

Bild 2: Minnesmonument på Dödens Fält utanför Phnom Phen över alla miljoner som dog under Pol Pot´s styre

Bild 3: Vägen från Phnom Phen till Siem Reap

Bild 4: Angkor Wat

// G
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
 

Liknande trådar

A
Svar
28
Visningar
2 K
glimten66
G
A
Svar
0
Visningar
1 K
amydekthai
A
A
Svar
3
Visningar
4 K
Galten75
G
 
Tillbaka
Topp