Ishockey VM 2018

Diskussion i 'Ordet är fritt' startad av Berralund, 11 april 2018.

Taggar:
 1. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  Och det kalla är mjölk??;):)
   
  Berralund gillar detta.
 2. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Det är ju rena propagandan av svenskarna när österrikarna blir ordentligt förnedrade. :thumbsup:
   
  eirkar gillar detta.
 3. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Till skillnad från en del här är jag inte lika förtjust i Sveriges spel. De 2 första matcherna ok, de två senaste visar de på nonchalans och arrogans. De vet att de är överlägsna och bara åker omkring och fjantar sig, tar inget på allvar, massor av felpass, slarv och överarbetat snideri.

  I en sådan här turnering måste man vara superkontrollerad, vaken och på tårna hela tiden för att hålla uppe ångan och spelet när det senare vankas slutspel.

  Är livsfarligt att möta små lag och allt går så lätt, se på Finland, de var 100 % säker på en enkel seger men de bet i för stor isbit, rätt åt dem, underbar match, såg den istället för sömnpillret Sverige-Österrike.

  Någon ny trend har tydligen uppstått i svenska laget "passa bakom ryggen", förstår inte varför de helt plötsligt lagt sig till med den olaten, massor av bakom-ryggen-pass gick åt fanders och tappade puckar i mittzone och egen försvarzon, nä rakt, enkelt och effektivt spel, annars kommer Sverige inte längre än kvartsfinal.:)
   
  eirkar och Berralund gillar detta.
 4. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Du har säkert alldeles rätt men det är nu taktik och teknik skall finslipas inför kommande matcher. Jag tror säkert att ungtupparna är tillräckligt hungriga och fokuserade på att visa upp sig för att skärpa till sig när det behövs.
   
  eirkar gillar detta.
 5. Lyco

  Lyco Forumveteran

  hehe..., ja hur man kan finslipa teknik och taktik genom sådant spel som i de två senaste matcherna övergår mitt förstånd.:D men vi får se, kan nog bli bra om vi får hem lite annat folk, för en kedja klarar vi oss inte på allena.
   
  Krille och eirkar gillar detta.
 6. Audirs2

  Audirs2 Medlem

  Blir som slaget vid Luzten då!:xmas_smiley:
   
  eirkar gillar detta.
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. Krille

  Krille Forumräv

  Måste ge dig lite rätt @Lyco ;), det har stundtals sett väldigt slarvigt ut, på gränsen till löjligt, men det är bra att inte plocka fram krutet förrän det behövs. Hoppas att Nashvillesvenskarna kan komma, om Forsberg, Arvidsson och Ekholm kan, så tror jag det blir guld.:)
   
  Lyco och Berralund gillar detta.
 9. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Jag fick precis en push notis om att Arvidsson är klar och att dom båda andra blir klara när som helst. Detta kan bli riktigt intressant. :)
   
 10. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Ja hörde också detta, välkommen förstärkning, laget Sverige har är kanonbra, bara de slutar att larva sig:D
   
  Berralund gillar detta.
 11. Långeman

  Långeman Forumveteran

  Nu är det klart alla 3 kommer
   
  Berralund gillar detta.
 12. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Perfekt! Nu har vi guldet som i en liten ask. ;) :)
   
 13. Audirs2

  Audirs2 Medlem

  Japp, dom kan åka hem å vila det e ju klart! Låt dom andra slå ihjäl sig på isen bara!:p:D Lika bra att man ger guldet till supermakten Sverige varje år så kan dom andra kriga om silvret!:rolleyes::xmas_smiley::D:p
   
  eirkar och Berralund gillar detta.
 14. Krille

  Krille Forumräv

  Bra match idag mot Slovakerna, efter halva leder vi med 3-1. Ser riktigt bra ut. Gott att Nashvillesvenskarna kommer,.. Någon som hört om Hörnqvist ansluter?
   
 15. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Du kanske skulle väntat med inlägget:D Jo men samtidigt väntat, förr eller senare kommer ju en motgång även om vi vann.

  Slovakien är ju ett lag som alla vet kan slå vem som helst och idag var de på tårna och svenskarna levde väl fortfarande i sin bubbla om att vara överlägsna så bara bra att de fick en flisa i handen.

  NHL-spelare, ja visst bra med förstärkning men ingen som helst garanti, såg vi inte minst idag, 16-3 till Sverige i NHL-spelare, vad hjälpe det när vilja, hjärta och det mentala finns hos motståndarlaget.

  Ja, Sverige är som vanligt omöjligt att veta var man har, finns bara 2 vägar antingen guld eller så åker de i kvarten. Tjeckerna har kommit igång nu eller också var det underskattning av Ryssarna.

  Ja spänningen är olidlig som vanligt, rent kapacitetsmässigt bör Sverige ta sig till final men som sagt var material när det kommer till kritan betyder ganska lite, hjärta, vilja och jävlar anamma mentalitet vinner i längden!
   
  Krille och eirkar gillar detta.
 16. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Missade dagens match, blev tvungen att prioritera annat. Men det gick ju bra till slut och med kommande förstärkningar blir Sverige oslagbart. :rolleyes:
   
 17. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Kanske du någon gång skulle pröva att leva i nuet Berra:D, spelar ingen roll om en kock har 17 stekspadar så länge han inte kan laga mat med hjärtat smakar anrättningen inget vidare;):).

  Matchen idag visade väl ganska tydligt på detta!
   
  Berralund gillar detta.
 18. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Detta kommer att vara undantaget som inte bekräftar regeln. :D
   
  Lyco gillar detta.
 19. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Ja, naturligtvis Sverige har ju ett superlag på pappret med väldigt många skickliga spelare och mer blir det ju nu och bara det mentala och rätta inställningen följer med skall de ta sig till final.

  Dock har ju aldrig Sverige tagit 2 raka, kanske är dags nu!:D
   
  Berralund gillar detta.
 20. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Och förhoppningsvis var poängförlusten mot Slovakien den väckarklocka som behövdes för en rejäl skärpning av spelet. Det lär som sagt vara bra för ungtupparna.
   
  Lyco gillar detta.
 21. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Dock tog vi både OS-Guld och WM-Guld 2006:)
   
  Berralund gillar detta.
Laddar...

Dela sidan

Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?