Bilder från Filippinerna

 
Inte lätt att ha en plantage med bananer och kokos när ens egen fru envisas med att ha sin nya ko hemma.

Jag har svårt att hålla humöret uppe..
Skitförbannad dessutom när folk runt omkring skrattar åt det hela.

20200731_114305_copy_896x1843.jpg


20200731_114258_copy_896x1843.jpg


20200731_103145_copy_896x1843.jpg


20200731_104623_copy_896x1217.jpg


20200731_104646_copy_896x1673.jpg


20200731_104714_copy_896x1451.jpg
 
Lite bilder på några av mina chiliplantor.
Dessa är Habanero Hot Lemon och jag själv råkade fastna med på bilden, Cheyenne orange chili, Trinidad Moruga Scorpion, Och en jag inte minns namnet på just nu.

Screenshot_20200730-190526263.jpg


Screenshot_20200730-190348132.jpg


P_20200730_185750.jpg


P_20200730_185646.jpg


Screenshot_20200730-192629101.jpg
Har du vågat dig på en provsmakning av t ex Trinidad Moruga Scorpion? Jag har sett några på YouTube som har gjort det, bl a en dansk som kallar sig Chilli Claus. Det är säkert en smaksensation, Claus påstår att man använder den i bottenfärg till båtar på Trinidad för att hindra havstulpaner mm att fastna. Kanske en idé för "Leifen" @kurant .
 
Kul att du lyckats bra.
Jag har problem med dålig jord, torka, getter som käkat upp kanske 30 plantor mm.

Nu har jag några som ger chili till hushållet i alla fall.

20200731_120111_copy_896x1593.jpg


20200731_120148_copy_896x1048.jpg


20200731_120234_copy_896x1487.jpg
Dom plantorna såg ju riktigt fina ut. Ser ut som nån av alla sorters thaichili.

Getter är nog ett svårare problem att lösa att hålla borta från plantor.

Jorden kan vara känslig med, själv får jag köra med rosjord och blandar i en halv näve med hönsgödselpellets,en rågad matsked benmjöl ungefär det i ca 15 liter jord som krukorna rymmer. Den blandningen har funkat bra för mig när det gäller jord. Vill jag vara extra seriös så får dom en tesked epsonsalt med men brukar skippa det i ärlighetens namn.

Vette tusan hur jorden är i Phil dock.

Chili brukar vara väldigt tålig mot uttorkning och älskar värme,för mycket vatten gillar dom inte vilket varit ett problem här där jag bor denna sommar.

Bästa sommaren var nog 2018 här när vi hade den där extremtorkan och värmen. Aldrig fått så mycket chili förrut och så fina plantor som just den sommaren.

Jätteroligt att följa dina trådar och allt vardagligt som händer och att man får se hur livet där är.
 
Har du vågat dig på en provsmakning av t ex Trinidad Moruga Scorpion? Jag har sett några på YouTube som har gjort det, bl a en dansk som kallar sig Chilli Claus. Det är säkert en smaksensation, Claus påstår att man använder den i bottenfärg till båtar på Trinidad för att hindra havstulpaner mm att fastna. Kanske en idé för "Leifen" @kurant .

Det är första gången i år som jag odlar Trinidad morugan så har faktiskt inte fått provsmaka ännu.
Ju starkare chili ju längre tid för dom att bli mogna tyvärr.

Förra året hade jag 4 plantor med Carolina Reaper som det var ett jävla drag i. Så den har jag faktiskt ätit en färsk frukt ifrån. Provsmakar alltid en chili från nya sorter för att veta hur dom är.

Ska jag vara ärlig så har jag aldrig nånsin testat nåt så starkt förrut. Och den hettan från den chilin var hemsk. Fick hjärtklappning och såg ut som en kokt kräfta. Ujuj är allt jag säger. För varje tugga i munnen så blev det bara värre och värre.
Första tuggorna var helt ok,men efter en stund kommer draget.


Det är den där Chili klaus när dom testar just Carolina Reaper. Klaus är bra tapper som försöker verka oberörd men det syns hur han får kämpa för det.
 
Senast ändrad:
Det är första gången i år som jag odlar Trinidad morugan så har faktiskt inte fått provsmaka ännu.
Ju starkare chili ju längre tid för dom att bli mogna tyvärr.

Förra året hade jag 4 plantor med Carolina Reaper som det var ett jävla drag i. Så den har jag faktiskt ätit en färsk frukt ifrån. Provsmakar alltid en chili från nya sorter för att veta hur dom är.

Ska jag vara ärlig så har jag aldrig nånsin testat nåt så starkt förrut. Och den hettan från den chilin var hemsk. Fick hjärtklappning och såg ut som en kokt kräfta. Ujuj är allt jag säger. För varje tugga i munnen så blev det bara värre och värre.
Första tuggorna var helt ok,men efter en stund kommer draget.


Det är den där Chili klaus när dom testar just Carolina Reaper. Klaus är bra tapper som försöker verka oberörd men det syns hur han får kämpa för det.
Ja jävlar vad stark den verkar vara!! Sambon brukar garva när jag tycker hon lagt i för många chili i maten...
 
Papaya har ingen status här.
Jag var och hämtade två halvstora för att plantera här.
Fick genast order att inte plantera dom på framsidan eller så att dom skulle synas från vägen.

20200803_164619.jpg



Hittade en chili i en skogsdunge som jag tog hem. Den är 130cm hög.
Hoppas den överlever flytten.
Den härstammar troligen från den chili spanjorerna tog hit från Mexiko på 1500 talet.

20200803_164702.jpg
20200803_164755.jpg
 
Händer inte mycket här nu, folk har det svårt utan eller med små inkomster.
Tufft för barnen att växa upp med endast ris på bordet.
Vi har nästan slutat ge gåvor som konserverade sardiner mm., för det är så svårt att vara rättvis.
Nu försöker vi leja grannar och släktingar för div sysslor så dom får inkomster.
Tvätt är en sån sysselsättning som både avlastar oss själva och ger andra inkomster.

Min "Sala" för att njuta av kalla öl i solnedgången är tyvärr numera sällan ledig..

20200815_090425.jpg


20200815_090234.jpg


20200815_085128.jpg
 
Byråkrati för att få åka buss är enorm, massor av dokument att fylla i, och nu då det är social distans som gäller så får man betala dubbla priset för biljetterna, fast man slipper trängas.
Inget som gynnar de arbetslösa utan lön.

20200812_080440.jpg


Jag var ner till tätorten och slipade upp mina sågar, inget som finns kvar i Sverige numera.

20200717_095333.jpg


Trevligt med dessa gårdfarihandlare som förser oss med grönsaker och frukt.

20200729_185745.jpg
 
 

Liknande trådar

C
Svar
24
Visningar
2 K
glimten66
G
 
Tillbaka
Topp