Rätt och fel Släkten förstörde vårt hus och tomt. Vad göra?

 
Du som har varit i Italien. Kan du räkna upp tio stycken genuint Italienska rätter/råvaror.

Därefter säga att den kombinationen gör det till världens bästa matland.


Hej

Till förrätt (antipasto) äter jag gärna ex.vis carpaccio, caprese, frutti di mare, parmaskinka, sallad, soltorkade tomater, salami m.m tillsammans med bröd och olivolja, dryck till detta gärna ett rött vin.

Den första varmrätten (primo piatto) brukar ju normalt vara pasta av något slag, själv äter jag det mesta av detta med god aptit, pastan går ju att variera oändligt både i form och smak, ibland fyllda som gnocchi och tortellini o.s,v, min favorit pasta är nog pasta fruttio del mare, men även risotto, minestrone, polenta och andra rätter passar bra här, till detta mera vin.

Den andra varmrätten (secondo piatto) där man äter kött ifrån allt möjligt som gris, häst, nöt eller fågel, alternativt någon fiskrätt, själv är jag svag för milanese, salt im boccia och sopressa, blir det fisk så varför inte svärdfisk eller mer bläckfisk som jag aldrig tröttnar på.

Till dessert tar jag gärna en gelato limone, men tiramisu, torta di mele, cannoli och pastccini sitter bra till kaffet efter maten, kanske blir det ett glas limoncelli också.

Mvh isan lover
 
Hej

Till förrätt (antipasto) äter jag gärna ex.vis carpaccio, caprese, frutti di mare, parmaskinka, sallad, soltorkade tomater, salami m.m tillsammans med bröd och olivolja, dryck till detta gärna ett rött vin.

Den första varmrätten (primo piatto) brukar ju normalt vara pasta av något slag, själv äter jag det mesta av detta med god aptit, pastan går ju att variera oändligt både i form och smak, ibland fyllda som gnocchi och tortellini o.s,v, min favorit pasta är nog pasta fruttio del mare, men även risotto, minestrone, polenta och andra rätter passar bra här, till detta mera vin.

Den andra varmrätten (secondo piatto) där man äter kött ifrån allt möjligt som gris, häst, nöt eller fågel, alternativt någon fiskrätt, själv är jag svag för milanese, salt im boccia och sopressa, blir det fisk så varför inte svärdfisk eller mer bläckfisk som jag aldrig tröttnar på.

Till dessert tar jag gärna en gelato limone, men tiramisu, torta di mele, cannoli och pastccini sitter bra till kaffet efter maten, kanske blir det ett glas limoncelli också.

Mvh isan lover

Snyggt. Du fick ihop en middag.
Har provat de mesta av rätterna du nämner, personligen är jag inte fantast av gnoccho eller polenta. Sopressa ersätter jag hellre med lasagne. Desserterna tar jag allesammans... ;)

Så slutligen. Detta är världens bästa mat och du skulle välja den resten av livet?
 
Hej

Till förrätt (antipasto) äter jag gärna ex.vis carpaccio, caprese, frutti di mare, parmaskinka, sallad, soltorkade tomater, salami m.m tillsammans med bröd och olivolja, dryck till detta gärna ett rött vin.

Den första varmrätten (primo piatto) brukar ju normalt vara pasta av något slag, själv äter jag det mesta av detta med god aptit, pastan går ju att variera oändligt både i form och smak, ibland fyllda som gnocchi och tortellini o.s,v, min favorit pasta är nog pasta fruttio del mare, men även risotto, minestrone, polenta och andra rätter passar bra här, till detta mera vin.

Den andra varmrätten (secondo piatto) där man äter kött ifrån allt möjligt som gris, häst, nöt eller fågel, alternativt någon fiskrätt, själv är jag svag för milanese, salt im boccia och sopressa, blir det fisk så varför inte svärdfisk eller mer bläckfisk som jag aldrig tröttnar på.

Till dessert tar jag gärna en gelato limone, men tiramisu, torta di mele, cannoli och pastccini sitter bra till kaffet efter maten, kanske blir det ett glas limoncelli också.

Mvh isan lover
Hej

Till förrätt (antipasto) äter jag gärna ex.vis carpaccio, caprese, frutti di mare, parmaskinka, sallad, soltorkade tomater, salami m.m tillsammans med bröd och olivolja, dryck till detta gärna ett rött vin.

Den första varmrätten (primo piatto) brukar ju normalt vara pasta av något slag, själv äter jag det mesta av detta med god aptit, pastan går ju att variera oändligt både i form och smak, ibland fyllda som gnocchi och tortellini o.s,v, min favorit pasta är nog pasta fruttio del mare, men även risotto, minestrone, polenta och andra rätter passar bra här, till detta mera vin.

Den andra varmrätten (secondo piatto) där man äter kött ifrån allt möjligt som gris, häst, nöt eller fågel, alternativt någon fiskrätt, själv är jag svag för milanese, salt im boccia och sopressa, blir det fisk så varför inte svärdfisk eller mer bläckfisk som jag aldrig tröttnar på.

Till dessert tar jag gärna en gelato limone, men tiramisu, torta di mele, cannoli och pastccini sitter bra till kaffet efter maten, kanske blir det ett glas limoncelli också.

Mvh isan lover

Om du hade beskrivit någon annan mat, typ thaimat eller svensk, hade du då också rekommenderat en öl till förrätten och kanske en Aalborgs akvavit?

Italienskt skulle bli för tjatigt i längden, precis som det mesta. Jag tycker att thaimaten är mer varierande och helst skulle jag göra som Samet, välja ett land som har allt. Det har inte Italien
 
Om du hade beskrivit någon annan mat, typ thaimat eller svensk, hade du då också rekommenderat en öl till förrätten och kanske en Aalborgs akvavit?

Italienskt skulle bli för tjatigt i längden, precis som det mesta. Jag tycker att thaimaten är mer varierande och helst skulle jag göra som Samet, välja ett land som har allt. Det har inte Italien

Hej

Mat är ju som sagt en smaksak och något högst personligt, själv rankar jag som sagt både Italiensk, Fransk och Thailändsk mat högt, min personliga favorit är dock Italiensk mat, det har i mitt fall sin grund i att jag hat jobbat i landet återkommande i nästan 30 år, det var ju dessutom inom affärsflyget där kunderna normalt har väldigt gott ställt.

Det gjorde att dom skämde bort mig rejält och när dom märker att man uppskattar deras mat och viner så vill dom verkligen visa vad dom har att erbjuda, en vanlig lunch i flygplatsernas närhet bestod alltid av minst 3-4 rätter, blev man utbjuden på kvällen så handlade det mer om 4-5 rätter och rekordet var 7 st.

Men dom matupplevelsen jag uppskattade allra mest var nog ändå när någon kund tog med mig ut till någon gård utanför stan där någon familj serverade rustik Italiensk husmanskost och eget vin, att sitta utomhus under vinrankorna och äta av ex.vis deras grova hemmagjorda korvar, egna ost och dricka deras unga vin som togs direkt ifrån faten, detta vin var ifrån året och ljusrött, sånt vin som ännu ej tappats på flaska och lagrats får en alldeles speciell karaktär.

Det hände t.o.m att chefer på flygbolag som jag inte ens jobbade åt bjöd ut mig på lunch p.g.a att dom hade hört talas om att jag gillade deras mat och viner, så var det bland annat med den tekniska chefen för fotbollslaget Inters flygplan och några till, jag började jobba där nere 1984 och höll på tills 2012.

Mvh isan lover
 
Snyggt. Du fick ihop en middag.
Har provat de mesta av rätterna du nämner, personligen är jag inte fantast av gnoccho eller polenta. Sopressa ersätter jag hellre med lasagne. Desserterna tar jag allesammans... ;)

Så slutligen. Detta är världens bästa mat och du skulle välja den resten av livet?

Hej

Riktigt så är det nog inte, bara för att man rankar ett lands mat som nummer ett innebär ju inte att man slutar äta andra länders mat, jag har i princip uppskattat maträtter i alla länder jag har besökt, mat är för mig en av livets njutningar som jag uppskattar, har ännu inte besökt något land på jorden som inte har haft någon mat som jag gillade.

Jag tror inte att någon kan säga att en annan individ har fel i fråga om mat och viner m.m, folk har ju helt enkelt lite olika smak och upplevelser, så sånt här blir väldigt subjektivt.

Mvh isan lover
 
Hej

Mat är ju som sagt en smaksak och något högst personligt, själv rankar jag som sagt både Italiensk, Fransk och Thailändsk mat högt, min personliga favorit är dock Italiensk mat, det har i mitt fall sin grund i att jag hat jobbat i landet återkommande i nästan 30 år, det var ju dessutom inom affärsflyget där kunderna normalt har väldigt gott ställt.

Det gjorde att dom skämde bort mig rejält och när dom märker att man uppskattar deras mat och viner så vill dom verkligen visa vad dom har att erbjuda, en vanlig lunch i flygplatsernas närhet bestod alltid av minst 3-4 rätter, blev man utbjuden på kvällen så handlade det mer om 4-5 rätter och rekordet var 7 st.

Men dom matupplevelsen jag uppskattade allra mest var nog ändå när någon kund tog med mig ut till någon gård utanför stan där någon familj serverade rustik Italiensk husmanskost och eget vin, att sitta utomhus under vinrankorna och äta av ex.vis deras grova hemmagjorda korvar, egna ost och dricka deras unga vin som togs direkt ifrån faten, detta vin var ifrån året och ljusrött, sånt vin som ännu ej tappats på flaska och lagrats får en alldeles speciell karaktär.

Det hände t.o.m att chefer på flygbolag som jag inte ens jobbade åt bjöd ut mig på lunch p.g.a att dom hade hört talas om att jag gillade deras mat och viner, så var det bland annat med den tekniska chefen för fotbollslaget Inters flygplan och några till, jag började jobba där nere 1984 och höll på tills 2012.

Mvh isan lover

Skulle byfåna...byborna höra denna utsago så är du nog inte välkommen längre.
Visst är det gott med italienskt, men själv tycker jag att den mest består av pasta i olika former.
Man hade ju lika gärna kunnat nämna 10st rätter från CirkelK’s korvmeny. Korv med bröd, osktkorv med bröd och räksallad, baconkorv med ost men utan räksallad. Baconkorv utan ost med rostad lök i ljust bröd. Baconkorv utan ost med rostad lök i grovt bröd, kabanoss i bröd, kabanoss i bröd med potatismos, koktkorv med bröd, två kokta korvar i bröd, kokt korv utan bröd men med en Fanta, kryddkorv i valfritt bröd, chilikorv med ketchup, chilikorv med senap.
Till detta kan man ta en kaffe.
 
Skulle byfåna...byborna höra denna utsago så är du nog inte välkommen längre.
Visst är det gott med italienskt, men själv tycker jag att den mest består av pasta i olika former.
Man hade ju lika gärna kunnat nämna 10st rätter från CirkelK’s korvmeny. Korv med bröd, osktkorv med bröd och räksallad, baconkorv med ost men utan räksallad. Baconkorv utan ost med rostad lök i ljust bröd. Baconkorv utan ost med rostad lök i grovt bröd, kabanoss i bröd, kabanoss i bröd med potatismos, koktkorv med bröd, två kokta korvar i bröd, kokt korv utan bröd men med en Fanta, kryddkorv i valfritt bröd, chilikorv med ketchup, chilikorv med senap.
Till detta kan man ta en kaffe.
Inte dissa korv,det är ju kanon gott efter flera dagar med älg,vildsvin,ripa,tjäder och rådjur;)
 
Svensk pizza, halv special, torsk, korvstroganoff, rödspätta, ungsbakad falukorv, sibyllas hamburgertallrick, köttbullar, soldatens ärtsoppa.
Behöver ju inte ens diskuteras var den bästa maten lagas.
Och alla utländska rätter lagas till bäst på Svenskt vis.
Italienskt, Franskt, Thai, Amerikanskt, kinesiskt, ja alla länders mat faktist lagas bäst till på ett försvenskat vis.
Så det bästa köket i världen är det Svenska som kan göra utländska rätter bättre 5555 ;)
 
Svensk pizza, halv special, torsk, korvstroganoff, rödspätta, ungsbakad falukorv, sibyllas hamburgertallrick, köttbullar, soldatens ärtsoppa.
Behöver ju inte ens diskuteras var den bästa maten lagas.
Och alla utländska rätter lagas till bäst på Svenskt vis.
Italienskt, Franskt, Thai, Amerikanskt, kinesiskt, ja alla länders mat faktist lagas bäst till på ett försvenskat vis.
Så det bästa köket i världen är det Svenska som kan göra utländska rätter bättre 5555 ;)

Solklar vinnare i "matdebatten"!
 
Svensk pizza, halv special, torsk, korvstroganoff, rödspätta, ungsbakad falukorv, sibyllas hamburgertallrick, köttbullar, soldatens ärtsoppa.
Behöver ju inte ens diskuteras var den bästa maten lagas.
Och alla utländska rätter lagas till bäst på Svenskt vis.
Italienskt, Franskt, Thai, Amerikanskt, kinesiskt, ja alla länders mat faktist lagas bäst till på ett försvenskat vis.
Så det bästa köket i världen är det Svenska som kan göra utländska rätter bättre 5555 ;)

Hej

Ja Svensk mat ska inte föraktas, vad sägs om rotmos med fläsklägg eller rimmad oxbringa, kallrökt eller gravad lax med dillstuvad potatis, kålpudding, fläskfilé och potatisgratäng, stekt makrill, potatis och spenatsås, dillkött med potatis, isterband med dillstuvad potatis.

Mvh isan lover
 
Hej

Ja Svensk mat ska inte föraktas, vad sägs om rotmos med fläsklägg eller rimmad oxbringa, kallrökt eller gravad lax med dillstuvad potatis, kålpudding, fläskfilé och potatisgratäng, stekt makrill, potatis och spenatsås, dillkött med potatis, isterband med dillstuvad potatis.

Mvh isan lover

Och till det så ska du ha vad för dryck?
Mjöd?
Tyckte att din tv-Kocks presentation av italienska menyn var bättre, dock väldigt mycket fånigare. Lite Bengt Frithiofsson över det hela
 
Hej

Ja Svensk mat ska inte föraktas, vad sägs om rotmos med fläsklägg eller rimmad oxbringa, kallrökt eller gravad lax med dillstuvad potatis, kålpudding, fläskfilé och potatisgratäng, stekt makrill, potatis och spenatsås, dillkött med potatis, isterband med dillstuvad potatis.

Mvh isan lover
Du glömde Pite Palt,det är Norrländsk De Luxe mat det:clap_tranparent:
 
 

Liknande trådar

A
Svar
88
Visningar
14 K
R
A
Svar
3
Visningar
3 K
anonymous
A
A
Svar
6
Visningar
3 K
Anonymius
A
L
Svar
6
Visningar
2 K
Lunkan
L
A
Svar
11
Visningar
4 K
pa_sak
P
A
Svar
2
Visningar
4 K
A
 
Tillbaka
Topp