Rätt och fel Släkten förstörde vårt hus och tomt. Vad göra?

 
kycklingfötter å annat slafs kommer inte på min tallrik

Hej

Det är inte min favorit heller, men jag äter mycket soltorkat nötkött, buffelkött och hästkött som man sen grillar eller steker i olja och äter tillsammans med klibbris och grönsaker, en annan favorit är Lab gjord på nöt, anka eller gris, men ål och orm kommer också högt upp på listan över favoriter, liksom färsk fisk fångad på farmen, sen grillar vi ju ofta vildsvin och ankor och det är ju också en höjdare, även grillad tunga ifrån ko eller buffel är riktigt gott.

Mvh isan lover
 
Hej

Det är inte min favorit heller, men jag äter mycket soltorkat nötkött, buffelkött och hästkött som man sen grillar eller steker i olja och äter tillsammans med klibbris och grönsaker, en annan favorit är Lab gjord på nöt, anka eller gris, men ål och orm kommer också högt upp på listan över favoriter, liksom färsk fisk fångad på farmen, sen grillar vi ju ofta vildsvin och ankor och det är ju också en höjdare, även grillad tunga ifrån ko eller buffel är riktigt gott.

Mvh isan lover
Det mesta du räknar upp funkar för mig också men som ni säger, kycklingfötter går helt bort. Laab är en klar favorit och sen får man inte glömma bort den grillade risråttan.
 
Det mesta du räknar upp funkar för mig också men som ni säger, kycklingfötter går helt bort. Laab är en klar favorit och sen får man inte glömma bort den grillade risråttan.

Hej

Ja själva råttköttet är en delikatess som påminner om kanin i smak och konsistens, men insekter, djurs fötter och inälvor ratar jag oftast, har ätit det ibland när jag har känt mig lite utmanad och vill smälta in, men med ålderns rätt avstår jag numera oftast sånt som inte tilltalar mig.

Mvh isan lover
 
Hej

Det är inte min favorit heller, men jag äter mycket soltorkat nötkött, buffelkött och hästkött som man sen grillar eller steker i olja och äter tillsammans med klibbris och grönsaker, en annan favorit är Lab gjord på nöt, anka eller gris, men ål och orm kommer också högt upp på listan över favoriter, liksom färsk fisk fångad på farmen, sen grillar vi ju ofta vildsvin och ankor och det är ju också en höjdare, även grillad tunga ifrån ko eller buffel är riktigt gott.

Mvh isan lover
På den tiden jag var i Kina mycket, tog de ofta ut mig på olika ställen för att äta både det ena och det andra.
Min smak blev förändrad för alltid kan man säga, mycket nytt och gott på min meny av gillade rätter.
Men, det finns vissa saker som jag efter det helt enkelt inte provar igen, inte ens här i Thailand.
Kycklingfötter, Hjärna, vissa inälvor som tarmar o mage. Insekter etc.
Jag resonerar som så numera, att det finns massor av mat här i världen, man måste inte äta allt. Man kan välja.
Som gäst hos någon får man väl försöka hålla god min och sålla så gott det går.
 
På den tiden jag var i Kina mycket, tog de ofta ut mig på olika ställen för att äta både det ena och det andra.
Min smak blev förändrad för alltid kan man säga, mycket nytt och gott på min meny av gillade rätter.
Men, det finns vissa saker som jag efter det helt enkelt inte provar igen, inte ens här i Thailand.
Kycklingfötter, Hjärna, vissa inälvor som tarmar o mage. Insekter etc.
Jag resonerar som så numera, att det finns massor av mat här i världen, man måste inte äta allt. Man kan välja.
Som gäst hos någon får man väl försöka hålla god min och sålla så gott det går.

Hej

Lite så har det blivit för mig också, man äter ju mycket märkligt runt om i världen, jag smakar på allt och bildar mig sen en uppfattning, gillar jag det så ok, men ogillar jag det så avstår jag mer.

Mvh isan lover
 
skulle aldrig falla mig in att ens smaka på dom flesta rätter ni nämner och oftast känner jag redan på lukten på tjejens mat att jag står över.
Thailand har så mycket annat gott att erbjuda som div curry grytor mm men det ska vara kyckling som bas.
Paka prao är väl eg den enda rätt som vi har gemensamt jag å tjejen.
Just nu sitter jag å slafsar i mig en stark röd currygryta som tjejen fixat, suveränt gott så länge jag inte störs av lukten från hennes mat.
Gärna stekt kyckling med mycket grönsaker å chili, det är mumsigt å nyttigt men jag käkade lasagne på sportcenter häromdagen, gudomligt gott.
 
Senast redigerad av en moderator:
skulle aldrig falla mig in att ens smaka på dom flesta rätter ni nämner och oftast känner jag redan på lukten på tjejens mat att jag står över.
Thailand har så mycket annat gott att erbjuda som div curry grytor mm men det ska vara kyckling som bas.
Paka prao är väl eg den enda rätt som vi har gemensamt jag å tjejen.
Just nu sitter jag å slafsar i mig en stark röd currygryta som tjejen fixat, suveränt gott så länge jag inte störs av lukten från hennes mat.
Pad prik pao är en av mina absoluta favoriter. Frugan brukar alltid hitta något sätt att göra den riktigt jummigt het o go.
Vad gäller maträtterna vi nämnt missar du absolut ingenting. Kycklingfötterna är bara skinn och ben med den söt fettig trampdyna. Inte god.
Hjärna, är precis som den låter, helt enkelt bara äcklig. Också lite söt i smaken men inget tuggmotstånd. Ingenting i den som ens påminner om något gott.
Så fortsätt att undvika, det finns så mycket gott utan att ha satt tänderna i sådant.
Groda kan vara gott om det är de lite större. De mindre hemodlade varianterna är inte samma sak och jag undviker dem gärna.

Mitt skafferi hemma i Sverige blev asiatiskt redan före jag träffade min fru. Nästan uteslutande jag handlade på asiatiska affärerna i Sverige. Så man kan säga att min fru kände sig hemma direkt när hon kom hem till mig första gången.
 
skulle aldrig falla mig in att ens smaka på dom flesta rätter ni nämner och oftast känner jag redan på lukten på tjejens mat att jag står över.
Thailand har så mycket annat gott att erbjuda som div curry grytor mm men det ska vara kyckling som bas.
Paka prao är väl eg den enda rätt som vi har gemensamt jag å tjejen.
Just nu sitter jag å slafsar i mig en stark röd currygryta som tjejen fixat, suveränt gott så länge jag inte störs av lukten från hennes mat.

Hej

Det här med det du kallar lukt är ju oftast ett övergående problem, försök vara med och laga mat, se vad det är som luktar, kanske är det bara en grönsak, ört eller ett löv ifrån någon planta, be frugan hoppa över det som du ogillar i maten, börja ät lite tillsammans med mycket ris och öka efter hand, jag lovar att man kan lära sig äta mycket som man inte trodde ifrån början bara man ger det en chans.

Även jag gillar goda currygrytor av dom modeller som äts i norr och söder, tom yam med räkor och bläckfisk, yam talee med räkor och bläckfisk, rätter med stekt ris och stekta nudlar m.m.

Mvh isan lover
 
skulle aldrig falla mig in att ens smaka på dom flesta rätter ni nämner och oftast känner jag redan på lukten på tjejens mat att jag står över.
Thailand har så mycket annat gott att erbjuda som div curry grytor mm men det ska vara kyckling som bas.
Paka prao är väl eg den enda rätt som vi har gemensamt jag å tjejen.
Just nu sitter jag å slafsar i mig en stark röd currygryta som tjejen fixat, suveränt gott så länge jag inte störs av lukten från hennes mat.
Gärna stekt kyckling med mycket grönsaker å chili, det är mumsigt å nyttigt men jag käkade lasagne på sportcenter häromdagen, gudomligt gott.
Det berömda thailändska köket verkar ha sina skönhetsfläckar...o_O

Lasagne är gott. :D
 
Det berömda thailändska köket verkar ha sina skönhetsfläckar...o_O

Lasagne är gott. :D

Hej

Alla länders mat har väl sina fläckar tycker jag, själv rankar jag det Italienska köket som nummer ett men har ändå Thailand med bland dom tre första, tycker att Thailands mat är väldigt variationsrik, exotisk och smakrik, sen är det ju ett plus att man kan äta mat i princip överallt och i alla kostnadslägen i Thailand utan att riskera att bli magsjuk, här skiljer sig Thailand åt jämfört med många andra länder i regionen där magsjuka nästan är mer eller mindre oundvikligt.

Mvh isan lover
 
Hej

Det är inte min favorit heller, men jag äter mycket soltorkat nötkött, buffelkött och hästkött som man sen grillar eller steker i olja och äter tillsammans med klibbris och grönsaker, en annan favorit är Lab gjord på nöt, anka eller gris, men ål och orm kommer också högt upp på listan över favoriter, liksom färsk fisk fångad på farmen, sen grillar vi ju ofta vildsvin och ankor och det är ju också en höjdare, även grillad tunga ifrån ko eller buffel är riktigt gott.

Mvh isan lover

Å vilka av dessa klassar du som Isaanska?
Jag kan räkna till en...
 
Hej

Alla länders mat har väl sina fläckar tycker jag, själv rankar jag det Italienska köket som nummer ett men har ändå Thailand med bland dom tre första, tycker att Thailands mat är väldigt variationsrik, exotisk och smakrik, sen är det ju ett plus att man kan äta mat i princip överallt och i alla kostnadslägen i Thailand utan att riskera att bli magsjuk, här skiljer sig Thailand åt jämfört med många andra länder i regionen där magsjuka nästan är mer eller mindre oundvikligt.

Mvh isan lover

Italienska köket... javisst, på semester en vecka.

Har en god vän som bor i Rom sedan 4år, hon är så evinnerligt trött på maten. Finns ingen variation. Importerade matkulturer från andra länder existerar knappt.

Hade jag varit tvungen att välja ett lands mat för resten av livet... svårt... men Frankrike eller något asiatiskt, Japan kanske eller Thailand...?
 
Senast ändrad:
Italienska köket... javisst, på semester en vecka.

Har en god vän som bor i Rom sedan 4år, hon är så evinnerligt trött på maten. Finns ingen variation. Importerade matkulturer från andra länder existerar knappt.

Hade jag varit tvungen att välja ett lands mat för resten av livet... svårt... men Frankrike eller något asiatiskt, Japan kanske eller Thailand...?

Hej

Den bilden av det italienska köket stämmer inte alls på något vis med mina erfarenheter, jag har ju jobbat på flygplatser runt om i Italien i över 30 år och är det något land det finns variationer så är det väl där.

Om man börjar i norr och tar sig söderut så är ju skillnaderna enorma, man börjar med ett kök i norr som är besläktat med Tyrolen och mattraditioner som förknippas med alperna, ostar, skinkor och korvar o.s.v, sen har ju i princip varenda provins, distrikt och ibland t.o.m byar söder om alperna egna viner, ostar, maträtter och bröd m.m, man är dessutom väldigt stolta över just sin regions matkultur, dom har ju dessutom väldigt god seafood längs kusten, smaker och rätter ändrar sig sedan ju längre söderut man kommer, själv är jag lyrisk över den italienska maten, vinerna, ostarna, skinkorna och allt annat gott.

Det Franska köket är helt ok men själv tycker jag att det har ett lite överdrivet högt anseende, men smaken är ju som baken heter det ju och det gäller väl ännu.

Mvh isan lover
 
Hej

Den bilden av det italienska köket stämmer inte alls på något vis med mina erfarenheter, jag har ju jobbat på flygplatser runt om i Italien i över 30 år och är det något land det finns variationer så är det väl där.

Om man börjar i norr och tar sig söderut så är ju skillnaderna enorma, man börjar med ett kök i norr som är besläktat med Tyrolen och mattraditioner som förknippas med alperna, ostar, skinkor och korvar o.s.v, sen har ju i princip varenda provins, distrikt och ibland t.o.m byar söder om alperna egna viner, ostar, maträtter och bröd m.m, man är dessutom väldigt stolta över just sin regions matkultur, dom har ju dessutom väldigt god seafood längs kusten, smaker och rätter ändrar sig sedan ju längre söderut man kommer, själv är jag lyrisk över den italienska maten, vinerna, ostarna, skinkorna och allt annat gott.

Det Franska köket är helt ok men själv tycker jag att det har ett lite överdrivet högt anseende, men smaken är ju som baken heter det ju och det gäller väl ännu.

Mvh isan lover

Fantastiskt vin, ost och skinka till lunch och middag. En pasta med tomatsås också kanske?

Att du skulle hålla med på något sätt trodde jag aldrig. För du kan och vet bäst om precis allt. Å skulle aldrig erkänna om du slant lite i något resonemang.

Med det resonemanget så vill jag välja Singapore som landet med bäst mat. Där finns ju precis allting från världen. Att det inte är genuint för Singapore kvittar ju...

Jag vet att italien har torkad skinka och hårdost. Jag vet också att de har eget hav så man kan få fisk och skaldjur.

Gå gärna ut på byn på din ö och be dina grannar räkna upp tio genuina italienska rätter/råvaror... pasta, pizza... öhh...öhh...
 
Fantastiskt vin, ost och skinka till lunch och middag. En pasta med tomatsås också kanske?

Att du skulle hålla med på något sätt trodde jag aldrig. För du kan och vet bäst om precis allt. Å skulle aldrig erkänna om du slant lite i något resonemang.

Med det resonemanget så vill jag välja Singapore som landet med bäst mat. Där finns ju precis allting från världen. Att det inte är genuint för Singapore kvittar ju...

Jag vet att italien har torkad skinka och hårdost. Jag vet också att de har eget hav så man kan få fisk och skaldjur.

Gå gärna ut på byn på din ö och be dina grannar räkna upp tio genuina italienska rätter/råvaror... pasta, pizza... öhh...öhh...

Hej

Vad mina grannar har för uppfattning om italiensk mat är väl mer eller mindre ointressant för mig, jag bildar mig naturligtvis en egen uppfattning om detta utan deras inblandning, många av mina grannar har nog inte ens varit i Italien.

Du får nog lära dig att acceptera att alla inte har samma smak och uppfattning, det gamla talesättet smaken är som baken passar särskilt bra just när det handlar om mat.

Något en människa tycker är äckligt och vägrar äta kan ju mycket väl någon annan älska o.s.v, så att försöka uppnå någon total enighet i en sån här fråga är nog dömd att misslyckas.

Mvh isan lover
 
Hej

Vad mina grannar har för uppfattning om italiensk mat är väl mer eller mindre ointressant för mig, jag bildar mig naturligtvis en egen uppfattning om detta utan deras inblandning, många av mina grannar har nog inte ens varit i Italien.

Du får nog lära dig att acceptera att alla inte har samma smak och uppfattning, det gamla talesättet smaken är som baken passar särskilt bra just när det handlar om mat.

Något en människa tycker är äckligt och vägrar äta kan ju mycket väl någon annan älska o.s.v, så att försöka uppnå någon total enighet i en sån här fråga är nog dömd att misslyckas.

Mvh isan lover

Du som har varit i Italien. Kan du räkna upp tio stycken genuint Italienska rätter/råvaror.

Därefter säga att den kombinationen gör det till världens bästa matland.
 
 

Liknande trådar

A
Svar
88
Visningar
14 K
R
A
Svar
3
Visningar
3 K
anonymous
A
A
Svar
6
Visningar
3 K
Anonymius
A
L
Svar
6
Visningar
2 K
Lunkan
L
A
Svar
11
Visningar
4 K
pa_sak
P
A
Svar
2
Visningar
4 K
A
 
Tillbaka
Topp