Bilder från Filippinerna

 
en omgång till............

IMG_5932.JPG


IMG_5934.JPG


IMG_5937.JPG


IMG_5943.JPG


IMG_5944.JPG


IMG_5946.JPG


IMG_5951.JPG


IMG_5953.JPG


IMG_5954.JPG
 
Det blev fint på festivalområdet när det blev klart och kväll, varje stad i Negros Oriental har sin egen smakfullt designade byggnad/monter.
Självklart är det musiktävling också med jury.

Kvällstid och utan blixt ger bilderna inte bra skärpa, men hellre det än ingen bild alls.

DSCN1569.JPG


DSCN1570.JPG


DSCN1575.JPG


DSCN1577.JPG


DSCN1579.JPG


DSCN1584.JPG


DSCN1588.JPG


DSCN1594.JPG


DSCN1597.JPG


DSCN1602.JPG
 
Vi var ju inbjudna till bröllop på Mindanao så vi reste till Sindangan.

Bröllopet inför en trevlig kvinnlig domare är ju mest formalia och signering av dokument, själv var jag ju utvald att bevittna så det blev fyra underskrifter från min penna.

Sedvanlig lunch efteråt med helstekt gris (Lecheon) och filippinarna är pirayor när dom går lös på fläsket, tar inte lång tid innan det bara är ben kvar...

IMG_5993.JPG


IMG_5995.JPG


IMG_5997.JPG


IMG_5999.JPG


IMG_6000.JPG


IMG_6006.JPG


IMG_6017.JPG


IMG_6021.JPG
 
Mindanao påminner om Koh Chang där färjorna lägger till men sen påminns man om att det är en annan värld.
Jag tyckte det såg fattigt ut på södra ön.
Inte många hus som kostat mer än 10.000kr att bygga.
Bristen på pengar gör att man är nöjd med väggar och tak.
En snygg fasad eller färg är onödig lyx.
De enklare husen är 50*50 reglar och 4mm plywood.

20181020_170521.jpg


20181020_170443.jpg


Visa bilaga 72425

20181018_131545.jpg






PSX_20181020_093719.jpg


PSX_20181020_093647.jpg


PSX_20181020_093447.jpg
 
Här ska ni få ett recept på Kinilaw.
Marinera bitar av färsk eller urvattnad sill.
Marinaden består av vinäger, salt, lite socker, lök, färsk ingefära, tomat, chili och lime.
Jag använder färsk tonfisk men det går med andra feta havsfiskar också.

Det blir ett mellanting mellan inlagd sill och SomTam i smaker. Den kan bli riktigt stark.
Nu gör jag min egen och ska skaffa grön papaya för att fullända rätten.

Annars finns recept på nätet också.

20181020_200137.jpg


20181020_174218.jpg


20181020_174142.jpg
 
Jag har inte varit på tuppfäktning i Filippinerna men väl flera gånger i Thailand. Både i Kanchanaburi och Chiyaphum.
Jag tror det är större i Filippinerna men inget för mig......
Tuppfäktning är mycket större på Filippinerna men inget för mig heller. Vi åkte dit för upplevelsens skull, man kom verkligen in på folklivet. Det dracks Tanduay rent samt naturligtvis massor av San Miguel. Men det är djurplågeri så aldrig mera.
 
Någon kriminalitet märker jag inte av alls, det känns tryggt här, men visst finns det en del bus, främst i städerna.
Man ska inte öka riskerna genom att utmana ödet med guldkedjor och annat åtråvärt på sig.
Nu är det bara i fruns hemby som jag vistas ute när det är mörkt och där ingår jag i hennes ”släkt”.

I staden Dumaguete är det mycket säkert på kvällarna och har aldrig hört talas om att någon ”vit” blivit utsatt för något om den själv inte är inblandad i narkotika eller liknande.
Sen gör ju alla väktare sitt för att hålla kriminaliteten på avstånd, väktare precis överallt.

I Thailand är det samma som gäller, utsätt dig inte för onödiga risker och undvik mörka platser utan folk.
 
Nu var vi många idag, en syster, två syskonbarn, en svensk vän med fru och alla vill tillbaka hit igen.......
Skollov, så då blir vi fodervärdar förstås i några veckor. :):)
Mat och inträden står ju ”the amerikan” eller "uncle" Leif som barnen säger för......

Only in Philippines :cool:

IMG_6035.JPG


IMG_6037.JPG


IMG_6042.JPG


IMG_6044.JPG


IMG_6053.JPG


IMG_6066.JPG


IMG_6067.JPG


IMG_6081.JPG


IMG_6084.JPG
 
 

Liknande trådar

C
Svar
24
Visningar
2 K
glimten66
G
 
Tillbaka
Topp