PeterSfa
Forumveteran
Även i Sverige betedde sig min fru på det här sättet. Ugnen och skåpet under var hennes hörna för sin mat. Blev lite problem när jag ville baka. Missade ibland att något stod där när jag värmde ugnen.Äta samma skål må vara ett sätt att sprida smittan. Det jag reagerar mest på är att maten som blir över lämnas framme, till nästa måltid eller ibland till nästa dag. Bakterietillväxten i den värmen är omfattande.
Nej nej, i kylskåpet har man vattenflaskor inte mat.
Därtill så äter man sedan denna maten utan uppvärmning, som skulle kunnat ta död på mycket. Att de inte blir sjukare oftare än de blir...
Kylskåpet använde hon för mat, men bara mat som hon ville jag skulle ha.
Hon accepterade en tradition men förstod inte orsaken.
När hon hade sin Thai takeaway var det jag som skötte kylkedjan. Hålla maten på rätt temperatur över lunch var hon tvärilsk på. Jag kontrollmätte ju regelbundet. Hon menar att maten blir förstörd om den hålls varm och att alla vet det och äter maten kall.
Jag sade att som svensk är det kritiskt att man får maten varm.
Några små krockar vad gäller livsmedelshantering. Det här med bibehållen kylkedja och hålla maten på rätt temperatur när den väl tillagats fram till serveringen, var inte något min fru gillade.