Mickes bilder och framtida husbygge.

Diskussion i 'Allmänt thailandforum' startad av Micke.T, 15 januari 2017.

Taggar:
 1. suriya

  suriya Forumvärd TS-teamet

  Du får låta kreativiteten flöda så löser det sig. ;) Ett kompromissförslag skulle kunna vara att låta sovrummen vara som de är och bara ändra de andra rummen. Kan också bli bra. :)
   
  Micke.T gillar detta.
 2. Yngern

  Yngern Medlem

  All lera som ni packar mot muren, är ni inte rädda att den ska brista?
  Var går solen upp och ner på ritningen? "Vårt" hus är tokigt byggt utan minsta tanke på naturen... Solen gassar på våra sovrumsväggar, och uteplatsen/altan vetter mot skuggsidan hela dagen. Och jag vill inte ha sovrummen vägg i vägg, när gästerna/ungarna inte är tysta där. Och vetter sovrummet mot nån stig så kan man ju ge sig f-n på att det ska gasas med taskig ljuddämpare där. Dessutom, från vilket håll blåser det oftast? Hos oss blåser det från en liten vägs håll, trots att den är i betong mestadels så dammar det friskt av alla lerrester som dras dit med (den lilla) trafiken. Ständigt detta j-a damm överallt...
   
  Nam Falang gillar detta.
 3. pontiac-51

  pontiac-51 Aktiv medlem

  Hur man än planerar att bygga första huset,så brukar det inte bli 100% men det hjälper en hel del att fråga runt omkring .Blir det sedan andra huset att bygga brukar det bli bättre förhoppningsvis ,lycka till med husplaneringen
   
  Micke.T, Ledarn och Berralund gillar detta.
 4. mackes

  mackes Forumveteran

  Det där med dörrarna är intressant, ännu ett ämne där vi tycker annorlunda än Thai eftersom vi har en annan världsbild.

  Thai bygger oftast så att dörrarna går in i rummet. En av orsakerna till det är att Thai tar av sig skorna när de går in i ett rum, om dörren då går utåt så står skorna i vägen för att öppna eller stänga dörren. Jag antar att vi oftast öppnar dörrar utåt för att spara på utrymmet inomhus.

  Något att tänka på?
   
  suriya, Micke.T, Ledarn och 1 annan gillar detta.
 5. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  Tittar på amerikanska filmer, där går dörrarna alltid inåt;)
   
 6. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  Tack för tipsen, sovrummen ligger på skuggsidan, vi har diskuterat detta med vägg i vägg mellan sovrummen. Mellan det större å mindre kommer vi att isolera bättre kommer åxå bygga garderob på den sidan väggen. Är en liten by vi bor i så trafiken stör inte å marken till höger om muren äger vi åxå, så där kommer ingen att få nöjet att störa;)
  Ang muren har vi livstids garanti:D:D;)
   
  Berralund gillar detta.
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. mackes

  mackes Forumveteran

  Tar inte de också av sig skorna när de går in?
   
 9. suriya

  suriya Forumvärd TS-teamet

  Vems livstid? Den håller tills den går sönder. :D:D
   
  Lyco och Micke.T gillar detta.
 10. suriya

  suriya Forumvärd TS-teamet

  Gipsskivor ska tydligen vara effektiva ljuddämpare, har jag fått information om. Du skulle kunna skruva fast bubbla gipsskivor på båda sidor av väggen. Det blir en hel del jobb med alla pluggar som ska sättas i, men jag tror det ska bli ok arbetstakt om man borrar genom gipsskivorna in i väggen och sedan trycker pluggen genom skivorna och vidare in i väggen innan man drar i skruven. Det som kan bli lite dåligt är att huvudet på skruven får mindre kontaktyta mot skivan av att man har borrat, så man får ha mycket skruv och dra lite försiktigt.
   
  Micke.T gillar detta.
 11. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  Jag tänker på det här med hantverkarna i TH, det skrivs en del om dålig kompetens och att dom fuskar å slarvar om man inte är på plats. Nu bygger man ju med andra normer i TH så man får väl inte stirra sig blind på vårt sätt att bygga när man bygger där, självklart vill man få god standard men med tanke på vad man betalar tycker jag man får massor för pengarna, Det är ju som påtalats i massor på forumet, vill man ha samma standard som hemma är det i stort samma pengar som hemma också;)
  Jag vill påstå "ursäkta alla hantverkare" att det fuskas förbannat mycket i Sverige också fast kompetensen är relativt hög hos hantverkarna här. Detta tror jag är för att dom har bråttom iväg till nästa jobb (tid är pengar).

  Efter en renovering i ett grovkök för många års sedan där det blev ren katastrof, har jag för vana att hålla ett öga på hanverkarna även i Sverige;)
   
  Nam Falang gillar detta.
 12. suriya

  suriya Forumvärd TS-teamet

  En tanke som slog mig var att det kanske skulle bli bra för er om ni bygger ett enkelt och så litet hus som möjligt först, och sedan bygger det stora huset senare när ni har "bott in er" och vet mer om hur ni vill ha det? :) Kan vara praktiskt att ha det lilla huset när det kommer besök senare. Jag vet en svensk som har gjort ungefär så, och det tyckte jag verkade vettigt.
   
  pontiac-51, Nam Falang och Micke.T gillar detta.
 13. Nam Falang

  Nam Falang Admin

  tycker det är rätt som det är nu på bilden. T.ex om man skulle göra som du sa hur blir det då med dörrarna för stora toan och lilla rummet.

  Öppnar man dörrarna ut i det stora rummet kanske man inte kan möblera som man vill.
   
  Micke.T gillar detta.
 14. Nam Falang

  Nam Falang Admin

  Och dom tar aldrig av sig skorna :)
   
 15. mackes

  mackes Forumveteran

  Jag kan ju bara tala för mig själv och mitt bygge men fuskades gjorde det inte. Det kan jag se idag efter 6 år och inga problem med stommen.

  Vad som ställer till problem är när vi tvingar dem att använda västerländska tekniker och utrustningar, t ex toaletter och kök som de inte har en susning om. Sedan får man vad man betalar för. En seriös byggare ser till att ha kunnigt folk som inte fuskar men plockar man folk på gatan så blir det därefter.

  Thai har ju också lite svårt med hedern, man vill inte förlora ansiktet och erkänna att man inte kan, därför måste man vara med när de skall bygga med vår teknik.

  Standard för att sätta toalettstolar i Korat är med cement på golvplattorna, jag hade problem att få tag i nedföringar även på home pro, de användes aldrig!
   
  kurant och Micke.T gillar detta.
 16. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  Detta är ett enkelt och litet hus enligt mig, kommer inte att ruinera mig på detta bygge;) Har ju en del motstånd att flytta permanent till byn inom överskådlig tid:(, inte för att jag tror att jag inte skall trivas, har ju 2 små att ta hänsyn till med skolgång och allt det drar med sig, vi har funderingar på att hyra ett halvår nere i Rayongområdet för att nyttja Svenskskolan en termin, helt enkelt känna om det funkar, detta är först om några år när dom börjat skolan:). Jag är ju hittills bara turist med som längst 3 mån i ett streck:);) så jag skall inte säga för mycket:D:Dmen brukar ha lätt för att anpassa mig i olika miljöer och situationer.
  Om inte annat så har jag krattat manegen för frugan den dag jag plockat ner skylten;)
   
  suriya gillar detta.
 17. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  Lite så va min tanke också:)
   
  Nam Falang gillar detta.
 18. Nam Falang

  Nam Falang Admin

  Det jag saknar i de flesta hus i thailand är en hall. Men kliver ofta rakt in i TV soffan. Vårt hus är lite likadant men vi har placerat soffan längst in och då slipper vi den känslan. I Thailand har man dock inte massa kläder som skall på/av men jag vill ändå ha lite space direkt innanför dörren.
   
  suriya och magunnar gillar detta.
 19. anonymous

  anonymous Gäst

  Varför inte sätta dom på en riktig skola istället?

  Känns som med en sådan skola som Svenska skolan i Ban Phe så kommer det bli blandade årskullar, kan väl inte finnas nog elever att fylla hela årskurser?
  Problem för barnen att få jämngamla kompisar.

  Förstår igentligen inte varför man sätter ungarna i en Svenskskola här nere istället för att sätta dom på en bra internationell skola?
  Räknas betygen så dom kan söka vidare till gymnasium på dom sen?

  Var är fördelen med Svenskskola, dom kommer ju hamna utanför samhället totalt här nere känns det som, du har väl 50/50 barn skall du sätta dom i en hel Svensk skola i Thailand som mer verkar vara ett litet hus där dom bedriver studiehjälp?

  Om du vill att dom skall lära sig Svenska så tänk då på att det är inte många i världen som får arbete pga. sina Svenska kunskaper.

  Är du så noga med att dom lär sig Svenska varför inte då gå på internationell och fråga om någon av lärarna har extra undervisning i Svenska på helgerna.

  Eller hade du bara tänkt 1 termin och sen flytta hem igen, är det inte bättre att göra det nu då innan skolan börjar?

  Närmsta stora internationella skola från Rayong blir St Andrews, det stod och vägde mellan denna skolan och The Regents när vi valde och hade bestämt oss för att det inte blir Bangkok.

  Ligger högt rankad bland internationella skolor i Thailand.

  http://www.standrewsgreenvalley.com
   
  Micke.T gillar detta.
 20. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Kanske missuppfattar men de som sätter ungarna i svenskskola är väl för att de kanske bara skall arbeta kanske 1 år eller så och sen skall tillbaka till Sverige och är väl då mer för att de inte skall tappa något under tiden de är där, eller finns det folk som har tänkt sig bo resten av sitt liv i Thailand som gör det? Då är det ju märkligt.
   
  Micke.T gillar detta.
 21. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  Håller med i mycket det du skriver, tanken är att känna på hur det är att vara längre än en månad, framförallt för barnen, nu rör det sig om 6 månader i lågstadiet får göra en utvärdering efter detta. Tanken i framtiden om vi flyttar medans barnen är små att det bli internationella skola.
   
Laddar...

Dela sidan

Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?
 1. Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
  Stäng notis