Mickes bilder och framtida husbygge.

Diskussion i 'Allmänt thailandforum' startad av Micke.T, 15 januari 2017.

Taggar:
 1. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  Jag skickade ju ritningar i A3 på posten till byggmästaren, visade sig att han hade mail å Facebook:confused:
  Ibland undrar man;) hur som fick vi svar på vad det kostar att resa huset med grund och tak 370000b.
  Tycker det låter överkomligt, vi kommer se över vilket material och hur mycket det behövs för färdigställande av huset, då vet vi att det blir det som vi vill ha.

  Någon som vet vad arbetskostnad kan bli per m2? har hört runt 2500b/h kan det stämma?
   
 2. suriya

  suriya Forumvärd TS-teamet

  Det blir väl bara mycket bättre om man öppnar dörren utåt för det lilla rummet? Då tar ju inte dörren någon plats av den redan begränsade platsen i det lilla rummet och platsen i det stora rummet där därren kommer att hamna när man öppnar den kan ju iaf inte används till något annat. :)

  Det är för övrigt det med att inte ta upp nyttig plats som är grunden till mitt förslag. Öppnar man alla dörrar utåt så tar de ingen plats enligt mitt tycke eftersom det inte finns dörrar på de platser där man vill ha saker.

  Jag skriver ju bara det jag tycker, så det har ju inget att göra med hur Micke m. familj vill ha det. :) Det viktiga är ju att tänka på så många sätt som möjligt på ett tidigt statium så är chansen större att man slipper man göra om eller irritera sig på saker man inte har tänkt på senare. :)
   
  Micke.T gillar detta.
 3. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  Som sagt jag har kastat ut frågan om synpunkter;) så alla åsikter är värdefulla i slutändan är det tirak som bestämmer:D;)
   
  Stefan1969 och suriya gillar detta.
 4. Nam Falang

  Nam Falang Admin

  Skjutdörrar överallt :)
   
  Phonta, Micke.T och suriya gillar detta.
 5. Anonym

  Anonym Gäst

  Antar att det inte är 2500 Baht/timme och person du menar ... är inte 370 tusen Baht ganska mycket för stomme, är det specifika svenska krav. ett hus i Thailand i samma storlek kostar ju mindre.

  Angående planritningen skulle jag vilja ha utåtgående dörrar till toaletterna men svårt för stora toaletten med nuvarande planlösning då den då blockerar dörren till ena rummet. Till rummen skulle jag ha dörrarna som du ritat in. Ytterdörren utåt sen en vägg en bit in i rummet som avskiljer vardagsrummet från ytterdörren. Inte heller jag gillar att komma in direkt i vardagsrummet och skönt med en avskiljning.

  Var har du plats för soffgrupp och vägg TV och utan att solen lyser in. Gillar inte riktigt vardagsrummet. Kan dock inte sätta finger på det.

  Tänk på om huset är litet, hur kan du bygga ut det, eller sätt det i ett hörn på tomten och bygg ett stort hus sen.

  Nu när du bygger där, hur ser bra skolor ut i närheten. Hittar du någonstans att jobba i närheten. Du är väl inte så gammal och bygger man ska man väl bo där.

  Lycka till oavsett beslut.
   
 6. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  2500 m2 jag menade, annars vore det dyrt;)
   
  Redigerades senast av en forumvärd: 19 april 2018
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. Anonym

  Anonym Gäst

  Anade det :) Vill minnas någon nämnde lägre siffra, men beror säkert på massa faktorer.

  Är inte du byggare, eller blandar jag ihop dig med någon annan. Om så borde du kunna kontrollräkna lite. Du vet ju vad arbetskraft kostar per dag i Thailand och material kan du ju kolla på nätet. Du har väl koll på hur lång tid olika saker tar, jag är optimist när jag bygger ...
   
 9. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  :D:DDet enda jag haft me bygge att göra va när jag köpte nyckelfärdigt för 20 år sedan;)sedan att jag renoverat och den vägen lärt mig är nått helt annat.
  Skall villigt erkänna att jag har dålig koll på kostnader i Thailand, har fått ett kostnadsförslag på inflyttningsklart hus.
  Kommer nu när vi åker ner sätta mig in i kostnader för material, är som du säger inga problem att räkna ut va det kostar.
   
  Redigerades senast av en forumvärd: 19 april 2018
 10. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  Tycker lite synd mr Däng vår byggherre, men säga vad man vill tålamod har han med de ändringar vi gör hela tiden.

  Nu har vi bestämt planlösning, har gjort lite ändringar i ritningen, kommer inte bli ett traditionellt thaihus utan lite funkis stuk;)
  Ritning Thailand 001.jpg FB_IMG_1490694458337.jpg
   
  Stefan1969, suriya, Android och 2 andra gillar detta.
 11. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  Någon som har koll på bra byggvaruhus runt phimai korat?
   
 12. mackes

  mackes Forumveteran

  Det är Korat som gäller.
  Global mellan ChoHo och Korat
  Home Pro vid 2:an på södra sidan
  samt vid vägen mot immigration
  där också Do Home ligger.
   
  Micke.T gillar detta.
 13. kurant

  kurant Forumveteran

  Finns ett nytt Home Pro nära Do Home söder om Korat efter väg 224 mitt emot Tesco Lotus.
  Det finns även flera stora "no name" affärer efter den vägen som säljer främst byggmaterial som virke, plywood, betong, stål till bättre priser och hemkörning.
   
  Micke.T gillar detta.
 14. Android

  Android Medlem

  Kudos Micke, mer smak än pengar:wai:

  Räknas uteplatserna in byggarean?

  Snarlikt det jag skissade upp för frugans kusin och frågade om pris på, "ohhh mai aow", sa han och skrattade. Nähä, det hade han ingen lust att räkna på :( När jag försökte med tolkhjälp att få fram ett pris på en källare så :D nono :confused:. Falang baah ;) Falang mao mai? ;)

  Du har hängt dörrarna till båda stora sovrummen åt fel håll ;) inåt och mot väggen är standard av en anledning :D och en sån där liten morgonrocksgarderob som dörrarna går in i när dom står öppna är prisvärt utrymme :nod:

  Jag tycker att det "lirar" bra med bebyggelsen i övrigt, absolut inte ett uppenbart "falanghus" :wai:

  Kulören? har du bestämt dig för den "smutsgula"? Snyggt nu men när den blir några år tror jag att det är risk att du får jobbigt att hålla det vita riktigt vitt och då tror jag den gula kommer se ännu "skitigare" ut.

  Hur är takkonstruktionen? Kan man göra hela taket till en uteplats? Falang only ;) Thai är alldeles för jordbundna :p

  Eller kanske en trappa upp till vad jag tycker ser ut som entrétaket? Ett räcke och ett partytält där så. ;)

  Jag bodde tidigare i ett egnahemshus från 20-talet (helt oisolerat, plankväggar men rätt tjocka) i en av Stockholms förorter, på somrarna så var det altanen på övervåningen eller källaren "gillestugan" som jag gillade att vara på/i. Hemmabion, playstation, datorn kopplad till projektor´n och inte minst vinkällaren och ölkylen, allt det roliga var i källaren, klimatet där påverkas betydligt mindre av de yttre förhållandena. Jag försöker översätta det till thaiförhållanden, källaren har jag släppt (nästan);). Ideér?
   
  Berralund, Micke.T och Krille gillar detta.
 15. Krille

  Krille Forumräv

  Jag vill ge dig ett råd, lägg mer tak, skuggan i Thailand är som solen här.
   
  suriya, JanneMan61, Birger och 6 andra gillar detta.
 16. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  ;);)
  Det är boyta, uteplatsen kommer till, sedan har jag tänkt mig en fristående uteplats på 40m2 där vi kommer ha gasolkök grill och framdraget vatten.

  När vi visade den nya ritningen och förklarade hur vi ville bygga och vilket tak vi ville ha fick vi till svar att det är billigare med detta tak,
  inte mig emot;):)
  Beträffande dörrar så är det inte bestämt hur dörrarna skall hängas det på ritningen är inte relevant har bara missat att ta bort på planskissen, färgen kommer bli något mer skrikig:p:Dtänkt mig nån nyans av orange grått och vitt men inga hela väggar med orange där går gränsen;)
  Som sagt planskissen ligger hos någon arkitekt på Land Office och förväntas vara färdig i mitten på kommande vecka, sitter med spänning att få se dom kompletta byggritningarna:)

  Som att det inte var nog med alla ändringar så kom frugan med en bild på hus som hon gillade:D
  Kommer ta färgsättningen från detta hus då vi båda tyckte det ser bra ut;)
  Kan inte med att ändra mig en gång till:D:Dmen vem vet frugan kanske får MR Däng att få gråa hår med ännu en ändring;):)
  FB_IMG_1490859398478.jpg

  17637016_1771808712917848_8523161056462580395_o.jpg
   
  Saxon, suriya, pontiac-51 och 1 annan gillar detta.
 17. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  Nedre bilden har inget med bygget att göra vet inte hur jag lyckades få med den:rolleyes:;)
   
 18. Phonta

  Phonta Forumveteran Guldmedlem

  Helt klart , men tänk på de ev .småbarnen och klämskydd på skjutdörrarna samt även kvaliten ,, men spar massa utrymme :thumbsup:
   
  Micke.T gillar detta.
 19. Micke.T

  Micke.T Forumvärd TS-teamet

  Nu har vi bestämt oss, så här kommer sommarstugan att bli.
  Altan kommer bli lite större närmare bestämt 2 meter till utåt på hela altanlängan likaså en större toa istället för dom 2 mindre, pelaren i mitten kommer bli en skiljevägg mot carporten på 3 meter ut mot köket.

  Allt är godkänt å klart från land office, 20 april börjar dom gräva för att vi skall kunna resa första pelare den 4 maj.

  received_752646221582889.jpeg received_753083021539209.jpeg received_753082934872551.jpeg received_753082784872566.jpeg received_753082738205904.jpeg
   
  suriya, mackes, Berralund och 3 andra gillar detta.
 20. Pepsi

  Pepsi Forumveteran

  Hej Micke!
  Vi har en tomt i Korat på ca 5000 m2 varav ca 2000 m2 vi har tänkt använda till att bygga på.
  Jag har kikat på ditt bygge. Du nämner ca 300 000 Bath. Vad får man för det?
  Vi vill ha ett så kallat pål hus med veranda under huset. Har sett priser som börjar på miljonen om man vill ha ett hyfsat hus.. Det hus vi har där nu är på ca 150 m2 med underbar plats under för att löga sig. Men lite till åren.
  Vill bygga ett nytt sidan om. Några tips på bra byggfirmor i Korat?
  Pepsi
   
 21. Ledarn

  Ledarn Forumräv

  Kronor är det...
   
  Pepsi gillar detta.
Laddar...

Dela sidan

Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?
 1. Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
  Stäng notis