R
Rong
Gäst
Du har helt fel vad gäller nötköttet i Thailand, korna går ute och betar där det finns gräs men de går inte på risfälten efter att riset är planterat eller sådd. Det måste vara en person som har hand om djuren de kan inte gå var som helst. De har reserverade marker från govermentet från tiden när varje risbonde hade minst två bufflar som dragdjur och där betar korna efter riset är sådd tills det skördas, då kan de gå på rismarker."cumulus " sa:Mer 60:- istället per kilo.... Och för egen del så anser jag att du har fel. Att nötköttet här i detta Thailand skulle vara mer nyttig och ett bättre kött?
Har du sett en thailändsk kossa nån gång, tror inte Pattaya har kor till påseende till Er som enbart bor därnere, och lever Era liva där.
Åk ut Hans Svensson utanför cementen där i Pattaya, och titta på hur kossorna ser ut, och vad dom äter, och var någonstans dom äter...
Dom käkar på risfälten, i dikesrenar, och överallt där det finns gräs.. Bönderna sprider sitt gift på sina fält för att hålla efter ogräs och skadeinsekter... Kossorna kommer strax efter, och käkar upp gräset med dessa gifter...
Varsegod och skölj, men jag tror nog inte att man skall ta det thailändska skitköttet och jämföra med falangkött. Det vet ALLA om faktiskt.....
De behöver inte spruta rismarker där de har vatten som täcker fälten som gör att inget ogräs kommer upp, men det måste finnas vatten.
Vallarna runt fälten använder de vanligen en buskröjare och många tar tillvara höet som foder till kor. De sprutar inte rismarkerna med kraftiga farliga gifter och sedan käkar de riset själva det är en självklarhet.
Det finns medel för att spruta mot ogräs men de är inte hälsovådliga medel, därför det kan bli nödvändigt att spruta mot ogräs.
Allt ris som säljs till uppköpare tar de prov och kontrollerar kvaliten på riset och om det finns skadliga gifter med riset, de skulle aldrig ta risken att ta emot ris som innehåller skadliga ämnen.
Korna som finns i thailand är en Indisk/Brazil ras som är härdiga mot infektioner därför de finns i tropiskt klimat.
Vad gäller Australien är det en helt annan ras av kor de har där.
Det som är positivt med korna både i Australien och Thailand är att de går ute på bete och äter gräs och löv och i Thailand halmen från riset som är näringsrikt och kan inte jämföras med annan halm.
I Europa där djuren står på stall måste de pumpa djuren med antibiotika mot infektioner och det är sannolikt skadligt för människan om de pumpar in stora mängder som också görs.
Det thailändska nötköttet håller mycket bra kvalitet och de använder mycket sällan antibiotika för djuren.
Det australiska biffköttet är hängt och mört men betingar ett högt pris också, vid hängning förloras mycket vikt, det passar bra för biffar m.m.
Det thailändska köttet är inte hängt skulle bli mycket dyrare om det var hängt, men passar bra för att mala det till köttfärs för pannbiffar och hamburgare m.m.
Man kan vacummöra det och då blir det mycket mört har själv gjort det och det är mycket lyckat och då kan man steka biffar, men det fungerar inte om det inte är mörat.
Grisköttet är populärt i Thailand därför det kan tillredas utan möring och sedan är det mycket billigare än biffkött, själv föredrar jag biffkött.
Grisköttet och även kyckling har bra smak därför de använder bra foder, det är majs, tapioka m.m. som de själva producerar i Thailand.