Matpriser i Sverige/Thailand...

 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
"areeya " sa:
"hål i väggen maten" brukar vara utmärkt...men Akvavit har en utmärkt lunchbuffé lördagar och söndagar som är fantastiskt god! (Jomtien beach soi 3..300 bht tror jag den kostar). Strandmaten har jag ätit många gånger...men brukar be om att de grillar räkorna extra. :nod:

Karma... -Välkommen tillbaka....! Ja, det är riktigt, Akvavit serverar veckans rester lörd-sönd som buffe för 300bath....Helt ok, någon gång ibland....Räkorna på stranden avråder jag bestämt ifrån...!- om man inte är försäkrad och SOS i Köpenhamn betalar ev. sjukhusvistelse! ;)
 
Ett hål i väggen - eller gör som ryssarna, ta matresterna och köp en stor Chang på 7/11 och sitt på stranden och käka.... ;D
 
Efter butikerna stängt i byn kunde man hämta whiskey flaska i ett hål i väggen. Knackade på en dörr öppnade dom en liten lucka skicka man in 220b så kom det ut en hand med en Hong Thong genom luckan. Men vem som än satt bakom den luckan har väl fått lagt ner då både tesco extra och 7/11 öppna jämte.
 
Här e ett sådant ställe go mat o inga faranger i sikte lite svårt o hitta ligger uppe vi tredje gatan i pattis dom finns överallt o klart den bästa maten

uploadfromtaptalk1385019333337.jpg


uploadfromtaptalk1385019409964.jpg
 
Gick med dama upp mot marknaden soi beukaw där dom handlar sin isaan mat 30b för en middag.
 
Precis käkat hämtmiddag, stekt ris med kyckling och grönsaker och ananas inkl 2 stekta ägg, proppmätt för 65 baht, 2 portioner där räcker gott till 3 vuxna.
Fn skulle inte käkat allt...
 
ETT HÅL I VÄGGEN...

Eftersom jag startade tråden vill jag nu berätta om två av våra sinnen - lukt och smak , - de brukar kallas för de kemiska sinnena eftersom de kan registrera kemiska ämnen framförallt i munnen och i näsan/nosen. Kemoreception, är med stor sannolikhet det äldsta av våra sinnen och de flesta djur förlitar sig mest på dessa. Människa tillhör dock undantaget. Tillsammans med fåglar, schimpanser, orangutanger och gorillor använder vi istället synen mer än smak och lukt för att bedöma vår omgivning. Det som skiljer oss från andra däggdjur är att vi har ett bättre färgseende vilket ger en evolutionär fördel i jakten på sex och föda.
I De anima, "Om själen", påpekar Aristoteles att människan har ett svagt luktsinne: "Vårt luktsinne är mindre särskiljande och i allmänhet underlägset många djurarter; människan har ett svagt luktsinne och vår uppfattning om lukter går ej att separera från njutning och smärta, vilket visar oss att detta organ är otillräckligt."
Vid ett yttre påseende verkar det som om han har rätt och det är uppenbart att vi i jämförelse med till exempel en hund står oss slätt. Låt oss undersöka vad hunden egentligen kan. En sniffande hund kan dra in luft från omkring tio centimeters avstånd men allra helst vill den sätta nosen så nära marken som möjligt. I vanliga fall sniffar hunden minst fem gånger i sekunden. Om lukten är svag eller ovanligt intressant övergår snörvlandet till två sekunder långa indragningar - allt för att få in så många molekyler som möjligt i näsan. I extrema fall kan en hund sniffa upp till 40 sekunder i sträck. Det är uppenbart att det är en effektiv strategi och en hund kan känna så lite som en milligram smörsyra i 100 miljoner kubikmeter luft...(100 miljoner kubikmeter motsvarar all luft upp till 100 meters höjd på en yta av en kvadratkilometer).
VÅRA EGNA NÄSOR HAR EN HELT ANNAN KONSTRUKTION....Eftersom vi står på bakbenen kommer vi till att börja med alltid känna vår egen kroppslukt eftersom luften som värms upp längs med kroppen oundvikligen passerar vår näsa. Eftersom vi inte går med näsan i marken behöver vi heller inte lika avancerat filtersystem som andra djur och samtliga primater har därför kortare nos, jämfört med exempelvis hundar.
Nu när ni fått litet allmänbildning får ni bjuda mig på litet mat från hålet i väggen om vi ev. ses....!
 
När du jämfor människans luktsinne med hundens kan sägas, om människans luktsinne är som ett frimärke är hundens som en fobollsplan.
 
Att hundar har bra luktsinne har jag sett från egen hund uppe i byn, det är skulle jag tro hundar med stor nos som har den bästa egenskapen, som labrador, stovare m.m. Den hunden som jag har är en Bankaew hund men den har också stor nos.
Det finns några personer där som äter hundkott och hunden känner av dem på långt håll, som medfor om de passerar grinden efter soien får de en riktig utskällning, som gor dem skakis, de är naturligtvis rädda att hunden skall bita dem, men det gor den inte.
Sedan kommer en bil ibland som säljer kott tidigt på morgonen och han skriker ut sina varor i hogtalaren på bilen, han påstår att det är griskott han säljer, men jag är overtygad han har också hundkott till salu, därfor alla hundar skäller helvilt på bilen.
Sedan har jag märkt om jag finns ute på gården i ett lusthus och hunden finns inne i huset och jag smyger iväg till en shop i närheten, den kommer alltid efter mig. Därfor det är helt omojligt att den kan se mig att jag går iväg, utan den måste känna någon lukt som gor att den vet jag lämnar gården.
Om den thailändska sambon lämnar huset for att besoka någon granne eller går till Vat eller så, hunden brukar folja efter och då nosar den efter spåret och kommer aldrig fel, den hittar alltid var hon tagit vägen, det har ingen betydelse att många andra människor gått efter vägen och korsat den.
Den här hundrasen härstammar från den thailändska vildhunden och jag skulle tro de har gener som är bra på att spåra, därfor de måste längre tillbaka ha den egenkapen for att overleva.
Att den foljer efter personer som lämnar gården anser jag den gor det for att skydda personen så ingenting händer till den som ger den mat och tar hand om den.
I Thailand är det inte vanligt att de äter hundkott men det forekommer nära gränserna till grannländerna Laos och Kambodja, där hundkott alltid har fortärts.
Vietnam, Kina och Philippinerna är stora konsumenter av hundkott.
Tidigare fanns det en bil som åkte omkring och kopte upp hundar for slakt skulle jag tro, men nu har det blivit forbjudet, någon sådan bil syns inte mer till.
Jag själv anser det oestetiskt att äta hundkott, men i Asien har de en annan syn till hunden än i västvärlden, vi ser mera en hund som en medlem i huset, men det gor inte asiater på landet.
Det jag själv ser som rena snusket att fortära är kräftor, därfor de är asätare och kräftor kan jämforas med kakerlackor anser jag.
Ett år importerade Sverige kräftor från Kina och kineserna i området kunde inte forstå hur någon människa kunde äta de djuren.
Eftersom kineser uttalade på det viset säger det en hel del vad kräftor är.
 
Jag gick forbi resturangen Akvavit idag och den här buffen som finns lordag och sondag 12.00-16.00 kostar 295 baht.
Han har julbord tre sittingar två dagar for 1550 Baht per person, jag skulle tro han har fullbokad alla tre sittingarna.
Akvavit kan inte jämforas med andra falangresturanger utan den står i en klass for sig, skall man jämfora är det med forstklassiga resturanger i Sverige.
Jag skulle tro Akvavits gäster jämfor med forstklassig resturang i Sverige och då anser de att priserna är låga.
 
"Rong " sa:
Jag gick forbi resturangen Akvavit idag och den här buffen som finns lordag och sondag 12.00-16.00 kostar 295 baht.
Han har julbord tre sittingar två dagar for 1550 Baht per person, jag skulle tro han har fullbokad alla tre sittingarna.
Akvavit kan inte jämforas med andra falangresturanger utan den står i en klass for sig, skall man jämfora är det med forstklassiga resturanger i Sverige.
Jag skulle tro Akvavits gäster jämfor med forstklassig resturang i Sverige och då anser de att priserna är låga.

Instämmer, "Akvavit" är en förstklassig restaurang, har ätit där och även pratat med en av ägarna, de kan sin sak, det är professionella restaurangmänniskor...Var där sist med flickvännen, men thai verkar inte lika förtjusta över vår västerländska mat..."Akvavit" någon gång, - "Lotus" är min favorit, - rent och snyggt och bra mat...Något "hål i väggen" där man inte vet något om hygienen den risken tar jag bara inte på en kort semester...Såg en överläkare som varit på semester i Phuket uttala sig i tv:n, alla på hotellet hade blivit magsjuka, - de kom till slut på orsaken, - det var poolen, avloppsvatten kom ut i den,dåligt underhåll...

Ang. priset på ris - hur mycket billigare är 20 kg säcken med ris (se bild) i Thailand?

Mvh Hans Svensson
 
ETT HÅL I VÄGGEN ?

Synens betydelse för val av "hål i väggen"!

År 1666 gjorde Isaac Newton ett mycket viktigt experiment. Han lät solens ljus passera genom ett prismaoch kunde på så vis dela upp ljuset i regnbågens alla färger. På samma vis kan vi få vitt ljus genom att blanda ljus med olika våglängder. Om vi har en ljuskälla som bara består av en enda våglängd, till exempel en grön laser, och blandar med ljuset från en röd laser kommer blandningen att uppfattas som gul. Om vi sedan lägger till ytterligare en laser med blått ljus kommer resultatet att bli vitt ljus. Eftersom våglängderna läggs samman kallas detta för additiv blandning. I förstone kan detta verka en smula ologiskt men eftersom vi har tre olika typer av tappar som var och en känner igen RÖTT, GRÖNT, och BLÅTT ljus, kan vi med dessa tre grundfärger skapa alla andra färger. Detta är precis vad som händer i en dator eller tv som använder ett färgsystem som kallas för RGB - efter de tre färgerna rött, grönt och blått.
Vi tar för givet att vi kan se saker i vår omgivning. Kemin bakom vår syn är dock mycket komplicerad. Informationen som når ögat består av fotoner, elementarpartiklar med viss energi. Elektroner i kemiska ämnen kan ta upp energin och lyfts då upp till en högre energinivå som dock inte är stabil. När elektroner faller tillbaka skickas energin ofta ut i form av fotoner igen, men inte nödvändigtvis av exakt samma energi som tidigare - en del förloras i form av värme. De flesta föremål runt omkring oss växelverkar med ljus på detta vis och fotonerna som skickas ut kan tas emot av så kallade fotoreceptorer i ögat vilket ger en bild i vår hjärna. Ljusets energi kan översättas till våglängder, NÅGOT SOM HJÄRNAN TOLKAR SOM FÄRG. Färgerna finns egentligen inte i verkligheten utan skapas av vår hjärna. Ljus med våglängder kring 700 nanometer, 700 miljarddels meter, uppfattas av de flesta människor som rött medan våglängder kring 500 nanometer ses som blått. För att vi ska kunna uppfatta ljus krävs att fotonerna når näthinnan, ett område täckt av ljuskänsliga fotoreceptorer.
1979 gjorde Dennis Baylor tillsammans med sina kollegor King Wai Yau och Trevor Lamb en faschinerande upptäckt genom ett elegant experiment. De isolerade en fotoreceptor från ögat, en så kallad stav, och utsatte den för så svaga ljusblixtar att i genomsnitt bara en enda foton åt gången träffade receptorn. Trots det reagerade den. Stavar är mycket ljuskänsliga men de kan bara se skillnad på ljus och mörker - inte färg. I svagt ljus är därför allt grått och det är svårt, för att inte säga omöjligt, att urskilja färger. Stavarnas känslighet gör det dock enkelt för oss att urskilja rörelse - och därmed varna för eventuella faror. För att känna av ljus används en ganska enkel molekyl, 11-cis-retinal, som har en böjd form. I ögat kopplas 11-cis-retinal till ett protein som heter opsin. När retinal tar upp en foton räcker energin lagom till att räta ut molekylen som nu kallas för all-trans-retinal. När det händer passar den inte längre in i opsinmolekylen utan klyvs av vilket gör att en nervsignal går vidare till hjärnan. För att kroppen ska kunna göra 11-cis-retinak krävs lämpliga startmaterial, som är rika på karotenoider. Sådana finns exempelvis i morötter och spenat. Om vi INTE äter tillräckligt med sådana grönsaker får vi därför sämre nattsyn.
 
Ja det e ju tur ni har jomtien o hua hin så ni kan äta på lotus l sådana ställen har alldrig blivit sjuk av maten i dom små stånden kan bero på att det serveras mer mat i dom än på lotus under en dag
 
"Hans Svensson " sa:
ETT HÅL I VÄGGEN ?

Synens betydelse för val av "hål i väggen"!

År 1666 gjorde Isaac Newton ett mycket viktigt experiment. Han lät solens ljus passera genom ett prismaoch kunde på så vis dela upp ljuset i regnbågens alla färger. På samma vis kan vi få vitt ljus genom att blanda ljus med olika våglängder. Om vi har en ljuskälla som bara består av en enda våglängd, till exempel en grön laser, och blandar med ljuset från en röd laser kommer blandningen att uppfattas som gul. Om vi sedan lägger till ytterligare en laser med blått ljus kommer resultatet att bli vitt ljus. Eftersom våglängderna läggs samman kallas detta för additiv blandning. I förstone kan detta verka en smula ologiskt men eftersom vi har tre olika typer av tappar som var och en känner igen RÖTT, GRÖNT, och BLÅTT ljus, kan vi med dessa tre grundfärger skapa alla andra färger. Detta är precis vad som händer i en dator eller tv som använder ett färgsystem som kallas för RGB - efter de tre färgerna rött, grönt och blått.
Vi tar för givet att vi kan se saker i vår omgivning. Kemin bakom vår syn är dock mycket komplicerad. Informationen som når ögat består av fotoner, elementarpartiklar med viss energi. Elektroner i kemiska ämnen kan ta upp energin och lyfts då upp till en högre energinivå som dock inte är stabil. När elektroner faller tillbaka skickas energin ofta ut i form av fotoner igen, men inte nödvändigtvis av exakt samma energi som tidigare - en del förloras i form av värme. De flesta föremål runt omkring oss växelverkar med ljus på detta vis och fotonerna som skickas ut kan tas emot av så kallade fotoreceptorer i ögat vilket ger en bild i vår hjärna. Ljusets energi kan översättas till våglängder, NÅGOT SOM HJÄRNAN TOLKAR SOM FÄRG. Färgerna finns egentligen inte i verkligheten utan skapas av vår hjärna. Ljus med våglängder kring 700 nanometer, 700 miljarddels meter, uppfattas av de flesta människor som rött medan våglängder kring 500 nanometer ses som blått. För att vi ska kunna uppfatta ljus krävs att fotonerna når näthinnan, ett område täckt av ljuskänsliga fotoreceptorer.
1979 gjorde Dennis Baylor tillsammans med sina kollegor King Wai Yau och Trevor Lamb en faschinerande upptäckt genom ett elegant experiment. De isolerade en fotoreceptor från ögat, en så kallad stav, och utsatte den för så svaga ljusblixtar att i genomsnitt bara en enda foton åt gången träffade receptorn. Trots det reagerade den. Stavar är mycket ljuskänsliga men de kan bara se skillnad på ljus och mörker - inte färg. I svagt ljus är därför allt grått och det är svårt, för att inte säga omöjligt, att urskilja färger. Stavarnas känslighet gör det dock enkelt för oss att urskilja rörelse - och därmed varna för eventuella faror. För att känna av ljus används en ganska enkel molekyl, 11-cis-retinal, som har en böjd form. I ögat kopplas 11-cis-retinal till ett protein som heter opsin. När retinal tar upp en foton räcker energin lagom till att räta ut molekylen som nu kallas för all-trans-retinal. När det händer passar den inte längre in i opsinmolekylen utan klyvs av vilket gör att en nervsignal går vidare till hjärnan. För att kroppen ska kunna göra 11-cis-retinak krävs lämpliga startmaterial, som är rika på karotenoider. Sådana finns exempelvis i morötter och spenat. Om vi INTE äter tillräckligt med sådana grönsaker får vi därför sämre nattsyn.
Forts."Med informationen från alla de miljontals stavar som sitter i ögat bygger hjärnan upp en bild av omgivningen. Bilden har dock ingen färg - för det krävs en annan typ av fotoreceptorer. Till skillnad från stavar är de så kallade tapparna inte alls lika bra på att urskilja svagt ljus. De fungerar istället i skarpt ljus och ger oss FÄRGSEENDE. Medan vi har omkring 120 miljoner stavar får vi nöja oss med sex miljoner tappar. De flesta människor har tre olika typer av tappar, L, M och S vilket kan uttydas som long, middle och short, vilket talar om vilken talar om vilken del av spektrum de är känsliga för. L-tappar absoberar bäst kring 564 nanometer vilket ligger i det röda området, M-tappar absoberar kring 534 nm - grönt ljus - och S-tappar vid 420 nanometer vilket motsvarar blå färg. Tapparna innehåller samma ljus-
absoberande molekyl som stavarna, retinal, men de är kopplad till tre opsiner. När vi ser en bild kommer ljus att träffa ögat och aktiverar då, beroende på våglängden, en eller flera av de olika ljusreceptorerna.Den enskilda tappen skickar ingen information om vilken våglängd som ljuset hade utan färginformationen kommer av att signaler från olika tappar vägs samman av ett lager av specialiserade nervceller som bearbetar informationen innan den skickas vidare till hjärnan.
Omkring var tolfte man har någon form av färgblindhet medan det är betydligt ovanligare hos kvinnor. Anledningen är att DNA som kodar för de röda och de gröna opsinerna ligger i x-kromosomen. Eftersom män bara har en x-kromosom kommer ett fel att leda till någon form av färgblindhet. Kvinnor har å andra sidan dubbel uppsättning x-kromosomer så för att bli färgblind krävs att gener på båda x-kromosomerna muterat. Den vanligaste typen av färgblindhet innebär att känsligheten hos M-tappen har närmat sig L-tappen och det blir därför svårare att skilja på gröna och röda färger.Färgblindhet är egentligen ett ganska olyckligt uttryck eftersom den färgblinde fortfarande ser färger - det är bara rött och grönt som flyter ihop. Även de flesta färgblinda uppfattar blått ljus som kallt medan rött ljus känns varmt. Fullständig färgblindhet, vilket innebär att man inte har några fungerande tappar alls, är ytterst ovanligt och drabbar bara en på tio miljoner människor
Eftersom det bland däggdjur i stort sett bara är människor och apor som kan uppfatta alla tre färgerna är en teori att detta avancerade färgseende utvecklades för att vi skulle kunna hitta små mogna röda frukter i ett tätt bladverk!!!
Medan tetrakromatism är är ovanlig hos människor är det dessto vanligare hos andra arter. Fåglar har en extra tapp som sträcker sig in i det ultravioletta området vilket ger en helt annan bild av världen medan vi tycker att till exempel en hane eller hona av samma art ser tämligen lika ut, kan det skilja sig markant i det ultravioletta området. Insekter är snäppet värre och har ofta fem olika typer av ljusreceptorer i ögat.
 
"Hans Svensson " sa:
Forts."Med informationen från alla de miljontals stavar som sitter i ögat bygger hjärnan upp en bild av omgivningen. Bilden har dock ingen färg - för det krävs en annan typ av fotoreceptorer. Till skillnad från stavar är de så kallade tapparna inte alls lika bra på att urskilja svagt ljus. De fungerar istället i skarpt ljus och ger oss FÄRGSEENDE. Medan vi har omkring 120 miljoner stavar får vi nöja oss med sex miljoner tappar. De flesta människor har tre olika typer av tappar, L, M och S vilket kan uttydas som long, middle och short, vilket talar om vilken talar om vilken del av spektrum de är känsliga för. L-tappar absoberar bäst kring 564 nanometer vilket ligger i det röda området, M-tappar absoberar kring 534 nm - grönt ljus - och S-tappar vid 420 nanometer vilket motsvarar blå färg. Tapparna innehåller samma ljus-
absoberande molekyl som stavarna, retinal, men de är kopplad till tre opsiner. När vi ser en bild kommer ljus att träffa ögat och aktiverar då, beroende på våglängden, en eller flera av de olika ljusreceptorerna.Den enskilda tappen skickar ingen information om vilken våglängd som ljuset hade utan färginformationen kommer av att signaler från olika tappar vägs samman av ett lager av specialiserade nervceller som bearbetar informationen innan den skickas vidare till hjärnan.
Omkring var tolfte man har någon form av färgblindhet medan det är betydligt ovanligare hos kvinnor. Anledningen är att DNA som kodar för de röda och de gröna opsinerna ligger i x-kromosomen. Eftersom män bara har en x-kromosom kommer ett fel att leda till någon form av färgblindhet. Kvinnor har å andra sidan dubbel uppsättning x-kromosomer så för att bli färgblind krävs att gener på båda x-kromosomerna muterat. Den vanligaste typen av färgblindhet innebär att känsligheten hos M-tappen har närmat sig L-tappen och det blir därför svårare att skilja på gröna och röda färger.Färgblindhet är egentligen ett ganska olyckligt uttryck eftersom den färgblinde fortfarande ser färger - det är bara rött och grönt som flyter ihop. Även de flesta färgblinda uppfattar blått ljus som kallt medan rött ljus känns varmt. Fullständig färgblindhet, vilket innebär att man inte har några fungerande tappar alls, är ytterst ovanligt och drabbar bara en på tio miljoner människor
Eftersom det bland däggdjur i stort sett bara är människor och apor som kan uppfatta alla tre färgerna är en teori att detta avancerade färgseende utvecklades för att vi skulle kunna hitta små mogna röda frukter i ett tätt bladverk!!!
Medan tetrakromatism är är ovanlig hos människor är det dessto vanligare hos andra arter. Fåglar har en extra tapp som sträcker sig in i det ultravioletta området vilket ger en helt annan bild av världen medan vi tycker att till exempel en hane eller hona av samma art ser tämligen lika ut, kan det skilja sig markant i det ultravioletta området. Insekter är snäppet värre och har ofta fem olika typer av ljusreceptorer i ögat.
"Hans Svensson " sa:
Forts."Med informationen från alla de miljontals stavar som sitter i ögat bygger hjärnan upp en bild av omgivningen. Bilden har dock ingen färg - för det krävs en annan typ av fotoreceptorer. Till skillnad från stavar är de så kallade tapparna inte alls lika bra på att urskilja svagt ljus. De fungerar istället i skarpt ljus och ger oss FÄRGSEENDE. Medan vi har omkring 120 miljoner stavar får vi nöja oss med sex miljoner tappar. De flesta människor har tre olika typer av tappar, L, M och S vilket kan uttydas som long, middle och short, vilket talar om vilken talar om vilken del av spektrum de är känsliga för. L-tappar absoberar bäst kring 564 nanometer vilket ligger i det röda området, M-tappar absoberar kring 534 nm - grönt ljus - och S-tappar vid 420 nanometer vilket motsvarar blå färg. Tapparna innehåller samma ljus-
absoberande molekyl som stavarna, retinal, men de är kopplad till tre opsiner. När vi ser en bild kommer ljus att träffa ögat och aktiverar då, beroende på våglängden, en eller flera av de olika ljusreceptorerna.Den enskilda tappen skickar ingen information om vilken våglängd som ljuset hade utan färginformationen kommer av att signaler från olika tappar vägs samman av ett lager av specialiserade nervceller som bearbetar informationen innan den skickas vidare till hjärnan.
Omkring var tolfte man har någon form av färgblindhet medan det är betydligt ovanligare hos kvinnor. Anledningen är att DNA som kodar för de röda och de gröna opsinerna ligger i x-kromosomen. Eftersom män bara har en x-kromosom kommer ett fel att leda till någon form av färgblindhet. Kvinnor har å andra sidan dubbel uppsättning x-kromosomer så för att bli färgblind krävs att gener på båda x-kromosomerna muterat. Den vanligaste typen av färgblindhet innebär att känsligheten hos M-tappen har närmat sig L-tappen och det blir därför svårare att skilja på gröna och röda färger.Färgblindhet är egentligen ett ganska olyckligt uttryck eftersom den färgblinde fortfarande ser färger - det är bara rött och grönt som flyter ihop. Även de flesta färgblinda uppfattar blått ljus som kallt medan rött ljus känns varmt. Fullständig färgblindhet, vilket innebär att man inte har några fungerande tappar alls, är ytterst ovanligt och drabbar bara en på tio miljoner människor
Eftersom det bland däggdjur i stort sett bara är människor och apor som kan uppfatta alla tre färgerna är en teori att detta avancerade färgseende utvecklades för att vi skulle kunna hitta små mogna röda frukter i ett tätt bladverk!!!
Medan tetrakromatism är är ovanlig hos människor är det dessto vanligare hos andra arter. Fåglar har en extra tapp som sträcker sig in i det ultravioletta området vilket ger en helt annan bild av världen medan vi tycker att till exempel en hane eller hona av samma art ser tämligen lika ut, kan det skilja sig markant i det ultravioletta området. Insekter är snäppet värre och har ofta fem olika typer av ljusreceptorer i ögat.
My god!!
 
Åt julbord på restaurang i jomtien för 2 år sen kommer inte ihåg namnet på stället men låg i backen när man åker från pattaya till jomtien. Var kanon mat som hemma i sverige jag polaren ex-frugan och väninna till henne.
 
"Jonas " sa:
Åt julbord på restaurang i jomtien för 2 år sen kommer inte ihåg namnet på stället men låg i backen när man åker från pattaya till jomtien. Var kanon mat som hemma i sverige jag polaren ex-frugan och väninna till henne.

Mycket fina restauranger där...men det bästa just nu är klimatet, sol och värme....Det känns så fel att gå här i Stockholm (kallt och trist väder...) och längta till jomtien....-speciellt den mest fantastiska kvinnan jag någonsin har träffat i mitt liv, litet för ung men ändå...
De flesta restauranger är bra på jomtien....Surf kitchen (thai)....Akvavit....EURO STAR (högsta betyg!) Akvavits ägare har visst en i backen mot pattis också, minns inte namnet....Är man två kan man gå till Surf kitchen - trots allt blir de andra litet för dyra om man är två.
 
"Hans Svensson " sa:
som är rika på karotenoider. Sådana finns exempelvis i morötter och spenat. Om vi INTE äter tillräckligt med sådana grönsaker får vi därför sämre nattsyn.
Det där att morötter är bra for synen, det stämmer nog, jag har aldrig sett en "kanin" med glasögon.
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
 

Liknande trådar

 
Tillbaka
Topp