Varför smiter Thailändare frekvent från trafikolyckor

Diskussion i 'Allmänt thailandforum' startad av Phonta, 22 februari 2017.

 1. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Tiitar varje dag på tv ,kanal 8 , dvs rapport , alla dager så finns det ett flertal reportage där Thaiändare orsakar allvarliga trafikolyckor , trots att de vet med sig att de är vållande så smiter de i stort sett alltid .. En mycket tråkig attityd som även gör att jag får an ganska dålig bild av dera så kallade moral , De skiter således i andra och ser om sitt eget hus i första hand, tränger folk av vägen , avsiktiligt eller ej , smiter gör de i 9 av tio fall som vägkameran registrerar ..
  Varför sker detta hela tiden ,alla kan ju inte kära runt oförsäkrat ,, skiter man fullständigt i sina medmänniskor i detta land ,, jag är djäkligt besviken på detta folk ....:(

  Era åsikter eller vad ni tror att orsaken är , detta är inget förtal , ser det hela tiden , i verkligheten samt på i vårt fall kanal 8
   
  Isan Lover och Sakhon gillar detta.
 2. Jo-Be

  Jo-Be Forumveteran

  Kan tänka mig att 60-70% inte har körkort för fordonet de framför, oavsett om det gäller bil el. motorcykel.
  Därför blir smitning lättare att göra, att sen åka till en mörkad reparationsverkstad som inte rapporterar till berörda myndigheter och lagar skadorna till kostnad av halva priset.
  En annan orsak kan ju vara att hålla ditt eget försäkringsbolag utanför skedda olycka, för även här går priset upp på din försäkring.
   
 3. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Och moralen då ?? Sticka bara utan att hjälpa sin med människa man ofta skadat för livet, det skiter man uppenbarligen i då ..
   
  Sakhon, Berralund, pontiac-51 och 1 annan gillar detta.
 4. Janne

  Janne Gäst

  Det är väl den så ofta återkommande gulliga thailändska kulturen ... den ska man vara rädd om. :thumbsdown:
   
 5. Jo-Be

  Jo-Be Forumveteran

  Moral, är det nått som finns thais medvetande?
  Håller med dig @Phonta, det är för j--vligt hur thai kan bete sig mot andra, men duscha 2-3 ggr per dag för renlighet och springa till Wat och ge allmosor till luang poo, för att sen få en blessing av den samme. Då är allt ur vägen.
  Deras moral är så förbaskat f-cked up, de vet ju inte själva hur dom ska hantera den...
   
  Sakhon, pontiac-51 och Janne gillar detta.
 6. Janne

  Janne Gäst

  Det finns mycket bra i Thailand men också mycket dåligt. Man kan välja och inte se det dåliga, men då lever man ju i sin egen lilla bubbla.

  Självklart ska man ifrågasätta det dåliga, ex.vis som i denna tråden. Dock är ju vi svenskar konflikträdda och vill inte se det som är dåligt. Ser vi det inte finns det inte!
   
  Sakhon, pontiac-51 och Jo-Be gillar detta.
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. Jo-Be

  Jo-Be Forumveteran

  Det var för ett par år sen, frugan berätta en händelse skett i trafiken. Det var en lastbilschaufför som regelvidrigt kört över en motorcycklist, mc familjen stämde chauffören på 3-400,000thb , det hela gick runt berörda myndigheter här och slutade med att straffet chauffören skulle haft fängelse i 4 år, i stället blev 3 månader i ett Wat där han skulle visa att han var ångerfull över vad som gjorts...
   
 9. mackes

  mackes Forumveteran

  Jag tror att det finns tre orsaker:
  "Tappa ansiktet", man vill inte bli utsatt för att ha fel.
  Drink & drive, lindrigare straff om man inte kan bevisa rattfylla
  För att de oftast kommer undan med det p.g.a. korruptionen.

  Vi hade en dödsolycka utanför kafét en tidig morgon innan det ljusnat där en äldre man som gick på vägen blev påkörd och dödad och gärningsmannen smet. När föraren som bodde i närheten blev informerad (av någon) om att det fanns en videoinspelning kom han tillbaks till familjen, bad om ursäkt och erbjöd dem 100.000 Baht. Inget åtal...
   
  Sakhon gillar detta.
 10. Per Nilsson

  Per Nilsson Medlem

  Många smiter för att omedelbart åka till en polisstation, att stanna kvar vid olycksplatsen i en liten by kan bli väldigt farligt.
  Det var det rådet också när jag låg på Cypern -76/-77.
   
  Gottland, Mr Newdawn och mackes gillar detta.
 11. Jo-Be

  Jo-Be Forumveteran

  1: Han smet från plats, strike one
  2: Han kom tillbaka efter, någon annan sagt nått , strike two
  3: Han har redan tappat ansiktet efter de två första punkter, strike three
  4: Han tar den feges väg ut, betalar, istället för att stå för vad man gjort, game over...

  Var är moralen??
   
  Phonta gillar detta.
 12. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Jovisst och där har vi ju sett den sista tiden att botgöring inte alltid funkar:(
  Tänker på dessa kravaller som var när en viss.... skulle haffas av farbror brun , fn , man tror inte det var sant , full fight med polisen , en stackars kvinna skadas så hon fick transporteras till sjukan ..
   
  Last edited: 22 februari 2017
 13. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Cypern ?? är de troende Buddhister där , grek Cyprioeter är väl inte att jämföras med Thaiare , Det alltid så hjälpsamma smilande folket ...........
  När det man nu ser idag är rena smitningar , polisen sätter upp mer och mer kameror just för att folk bara drar , och åker mycket sällan och anger sig själva , först när de ser på rapport att farbror brun har regnumret och söker efter bilin ,, när de sen kommer till snuten är bilen ofta reparerad , Thailand sticker inte under sitsen med hur folk beter sig ,, inget larvande här , maffia får posera med farbror brun i media ,, 5555:):)
   
  Per Nilsson gillar detta.
 14. Phonta

  Phonta Forumveteran

  "Sillatham" just dont exist ..:(
   
 15. Per Nilsson

  Per Nilsson Medlem

  Vi börjar med Cypern: Jag låg på FN bataljon 63 C och vi bodde på turksidan. Jag var elektriker och en av de som körde mycket bil (Land Rover) om någon av oss skulle råka ut för en olycka så var rekomendationen att avika och rapportera så att det kunde utredas. En del (i alla fall på turksidan såg oss lite granna som okupanter). Ja du har rätt, många försöker att verkligen smita. Men det är j-ävligt riskabelt att vara kvar om du tex kör på någon som dyker upp på vägen och är släckt med halva byn. Det finns ju nu (i alla fall i Bangkok där jag bor kameror överallt ) och fler och fler har sk. dach cameror (inklusive mig själv).
   
  Krille och Phonta gillar detta.
 16. mackes

  mackes Forumveteran

  Enligt vad jag tror så överskuggar egot moralen.
   
 17. Mr.Jo

  Mr.Jo Forumräv

  Har en teori att trafik är lite som krig för många här. När de sätter sig bakom ratten nykter eller full så gäller det att vinna varje race.
  Det händer något konstigt med människor allmänt och kanske thai speciellt när de kör.
  Dessutom finns det absolut ingen utbildning här och väldigt lite information.
  Visserligen har det ökat men det borde tjatas i varje dag på tv, radio, reklam, i skolan och arbetsplatser.
  Ungefär när vi i Sverige hade kampanj för att hålla Sverige rent. Den hade effekt.
  Det räcker inte att visa olyckor utan vad som hindrar att de sker.
  Det går säkert framåt men sakta. Sist jag körde till Phrae var jag så förvånad för det var bara ett par galna omkörningar och många höll sig bakom av egen fri vilja. o_O
   
  Isan Lover, SatanG, Berralund och 1 annan gillar detta.
 18. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Som min gamle far sade , på vissa växer hornen ut när de sätter sig bakom ratten , det gäller verkligen Thaifolket ,kvinnor som män ,, fort som fn skall det gå , och fel blir det , då drar man istället för att stå för vad man gjort ..
  Sen ärfolk vansinnigt aggresiva här i trafiken , att peka finger är livsfarligt , det ärtillräckligt för att bli skjuten om det är fel medtrafikant ,, Massor med bilar som körs av beväpnade människor i detta land tänk på det ,, mycket vanligt med att folk skjuter i ilska från bilen , totalt vettlösa människor anser jag
   
  pontiac-51 gillar detta.
 19. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Varför åker man till Thailand? :( :-\
   
  kurant och Långeman gillar detta.
 20. hemskasven

  hemskasven Medlem

  En anledning kan vara att försäkringarna har maxbelopp för skada på tredje person. Överstiger kraven denna summa, får du betala ur egen ficka.
   
 21. Mr Newdawn

  Mr Newdawn Gäst

  Jag tror att det i dessa fall visar en klar spegelbild av hur det blir när en nation i stort sett skiter i att uppfostra sina pojkar och män!!! Och en nation i stort sett vägrar att uppfostra BÅDE flickor som män i att ta ansvar, stå för sitt ord och INTE ljuga. Här har ni allting i sin prydo. Exakt allting det som är västerlandets ideal finns inte alls här. och så kommer vi hit, och tror att allt skall vara som i våra hemländer, stor chock får man.

  Därmed inte sagt att allt är bättre i västerlandet..... Men visst ansvar och gentlemanna-anda skrattar dom rått åt här, och jag tror helt enkelt att en thailändare inte klarar av att ta ansvar, det är ett herkuliskt tungt jobb att ta ansvar för sina handlingar.. så det finns inte på kartan.

  Det börjar i smått, alltså att ta hand om sin avkomma (sina barn), vilket man över hela landet verkar skita i, i många stycken, vidare till att fullfölja saker och ting, se skolgången för pojkar och män,,, de finns knappt, bara flickor.... och vidare till trafikolyckor, smiter iväg rädda att tappa ansiktet, fattar fan inte att dom redan tappat det löjliga ansiktet.

  Så ser jag på¨dessa respektlösa löss till thailändska män i alla fall.... Damerna har jag oftast full respekt för.
   
  tongmat och Phonta gillar detta.

Dela sidan

Laddar...
Liknande ämnen -
 1. Pepsi
  Svar:
  225
  Visningar:
  7.214
 2. Holmen
  Svar:
  10
  Visningar:
  888
 3. Phonta
  Svar:
  155
  Visningar:
  5.879
 4. Ko Lanta
  Svar:
  13
  Visningar:
  1.267
 5. Berralund
  Svar:
  41
  Visningar:
  2.129
 6. Pjodd
  Svar:
  94
  Visningar:
  5.737
 7. Phonta
  Svar:
  166
  Visningar:
  6.995
 8. Svante Kjellman
  Svar:
  17
  Visningar:
  1.472
 9. Svante Kjellman
  Svar:
  115
  Visningar:
  5.414
 10. Svante Kjellman
  Svar:
  55
  Visningar:
  4.528
Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?