Thailändare är inte rädda för att låta maten stå framme

 

Grannen Olsson

Aktiv medlem
Tycker mig ha märkt att thailändare inte är så rädda för att låta maten stå framme i rumstemperatur, inte ens över natten. Kanske är det bara jag som tänkt på det. Det kan ju vara så att det inte finns så mycket magsjukebakterier i Thailand. Å andra sidan har jag aldrig varit då magsjuk som de gånger då jag blivit det i Thailand.
 
Tycker mig ha märkt att thailändare inte är så rädda för att låta maten stå framme i rumstemperatur, inte ens över natten. Kanske är det bara jag som tänkt på det. Det kan ju vara så att det inte finns så mycket magsjukebakterier i Thailand. Å andra sidan har jag aldrig varit då magsjuk som de gånger då jag blivit det i Thailand.

Tänk det har jag också funderat mycket över. Det skulle vara intressant att höra vad @Thaimorsan.nu har att säga om detta. Jag flyttar över tråden till hennes mattavla.
 
Det kanske är chilin som tar kål på bakterierna. Skämt åsido (läs skämt he he) så har dom väl stora problem med multiresistenta bakterier i Thailand för antibiotika finns ju receptfritt runt hörnet i obegränsade mängder och kulörer. MRSA ska man inte skoja bort.
 
Hos gummans föräldrar står maten framme hela tiden, dom sätter bara en nötkorg över så inte hundar och katter ska äta upp den,
 
Samma sak hos oss därnere men nätet är mest till för att stoppa dom äckliga flugorna. Jag avstår från att äta mat som har stått framme för länge i mitt tycke. Man kan ha trevligare där nere än att se ut som en babian där bak. :confused:
 
Precis, jag avstår också den maten, samma med kött som hänger framme hela dagarna på marknaden, jag köper mitt kött på tesco
 
Fattar heller inte hur de klarar det. Min mat åker in i kylen, men deras värms ... ibland ...
 
Precis, jag avstår också den maten, samma med kött som hänger framme hela dagarna på marknaden, jag köper mitt kött på tesco

Köttet från marknaden äter jag alltid och har aldrig blivit dålig. Enligt frugan slaktas det samma morgon så ingen fara. Men det skiljer kanske från plats till plats. Det kvittar om det är fläsk, nötkött eller kyckling, inga problem.
 
Tycker samtliga inlägg så här långt i denna tråd tyder på en stor okunskap om Thailands dödsstatistik i exempelvis butoli bakterieförgiftningar . Ett av de länder i värden som har en befolkning med i stort sett noll koll på hur och när farliga bakterier växer .. Ta tillex deras ideer om att syra kött i rumstemp. Stänger dom sen burken som korven eller det "smaskiga sura köttet ligger i så bildas dödligt gift , detta händer inte alls sällan , en farang jag känner väl (Dansk) blev nyligen dödssjuk av en "sur" korv ,dessutom stekt , den inhandlades på gatan i Nongkai. En mycket liten tillväxt av dessa leder till döden vid förtäring Ilfart till sjukhus inom nån timme , balanssinnet helt satt ur spel samt våldsamma kramper och kräkningar mm , som garanterat skulle tagit livet av honom om hans dotter ej varit med och tagit honom direkt till sjukhus ... Jojo , Passa Er i Thailand , och läs på hur mat skall förvaras , det är MYCKET vanligt med dödsfall i Thailand , både bland Thai och Faranger


Botulism (av lat. botulus "korv"), en allvarlig förgiftning som vanligen förekommer som matförgiftning. Giftet, botulinumtoxin, bildas när den vanligt förekommande anaerobabakterien Clostridium botulinum har möjlighet att växa till i en näringsrik och syrefattig miljö.

Botulinum bildar sporer och de såväl som själva bakterien finns ofta i jord, vatten och i bottenslammet i vattendrag. Bakterien i sig är i allmänhet inte sjukdomsframkallande när den förekommer i maten. Undantaget är spädbarn, i vars tarm bakterien kan överleva och tillväxa i en sådan grad att toxinhalterna blir farliga.

Förr var det vanligt att botulism orsakades av dåligt upphettade hemgjorda konserver, men den smittvägen har nästan försvunnit. Smittvägen är numera ofta mat som har förvarats för varmt. Giftet är värmekänsligt och förstörs av tillagning, varför förgiftningsfall ofta orsakas av känslig mat som är avsedd att ätas kall. Under perioden 1969-2013 har minst 12 fall registrerats i Sverige. Smittkällan var i fyra fall kryddsill, i tre fall gravad fisk, i fyra fall rökt lax och vid ett tillfälle varmrökt sik.[1]

Sjukdomen är numera sällsynt i Sverige. Konserveringsmedel såsom natriumnitrit (E 250) tillsätts bl.a. till köttprodukter för att förhindra tillväxten av Clostridium botulinum, och därmed undvika att maten förgiftas.

Botulinumtoxin är det giftigaste toxin som man känner till, några nanogram är dödande för människan. Ett enda snapsglas med rent botulinumtoxin är nog för att döda hela Sveriges befolkning.[2] Förgiftningen blockerar nervimpulser och ger förlamning i bland annat andningsmuskulaturen. Motgift finns, men behandling med respirator kan vara nödvändigt. Sjukdomsfall som kommer under behandling i tid har en god prognos.
 
Kul va !!!!;) Säg till era duktiga damer att deras förb matkultur med så kallade sura produkter tar livet av hundratals människor bara i Thailand varje år ..
Okunskap är vad det är , finns massor med andra bakterier i Thailandet som bildas på grund av deras taskiga kunskap om förvaring/hantering gällande livsmedel ...
 
Den mat jag lagar till här i LOS äter åtminstone inte jag dag 2, just p.g.a den har stått framme i värmen.
Alla köttprodukter inhandlas på Tesco el. Big C och tillreds inom 48 timmar efter förvaring i eget kylskåp...

Jo-Be
 
Den mat jag lagar till här i LOS äter åtminstone inte jag dag 2, just p.g.a den har stått framme i värmen.
Alla köttprodukter inhandlas på Tesco el. Big C och tillreds inom 48 timmar efter förvaring i eget kylskåp...

Jo-Be
:thumbsup::thumbsup::nod:
 
Om magsjuka skulle inträffa så kan inte jag få upp illamående genom munnen och det är p.g.a. magoperation 93(bråck på magmunnen), så jag måste undvika att få tjall på magen och därför måste det jag äter vara ordentligt tillrett och fritt från baciller,
Att det står som en fontän ur krysset är en sak, men munnen är det stopp...
 
Tycker samtliga inlägg så här långt i denna tråd tyder på en stor okunskap om Thailands dödsstatistik i exempelvis butoli bakterieförgiftningar . Ett av de länder i värden som har en befolkning med i stort sett noll koll på hur och när farliga bakterier växer .. Ta tillex deras ideer om att syra kött i rumstemp. Stänger dom sen burken som korven eller det "smaskiga sura köttet ligger i så bildas dödligt gift , detta händer inte alls sällan , en farang jag känner väl (Dansk) blev nyligen dödssjuk av en "sur" korv ,dessutom stekt , den inhandlades på gatan i Nongkai. En mycket liten tillväxt av dessa leder till döden vid förtäring Ilfart till sjukhus inom nån timme , balanssinnet helt satt ur spel samt våldsamma kramper och kräkningar mm , som garanterat skulle tagit livet av honom om hans dotter ej varit med och tagit honom direkt till sjukhus ... Jojo , Passa Er i Thailand , och läs på hur mat skall förvaras , det är MYCKET vanligt med dödsfall i Thailand , både bland Thai och Faranger


Botulism (av lat. botulus "korv"), en allvarlig förgiftning som vanligen förekommer som matförgiftning. Giftet, botulinumtoxin, bildas när den vanligt förekommande anaerobabakterien Clostridium botulinum har möjlighet att växa till i en näringsrik och syrefattig miljö.

Botulinum bildar sporer och de såväl som själva bakterien finns ofta i jord, vatten och i bottenslammet i vattendrag. Bakterien i sig är i allmänhet inte sjukdomsframkallande när den förekommer i maten. Undantaget är spädbarn, i vars tarm bakterien kan överleva och tillväxa i en sådan grad att toxinhalterna blir farliga.

Förr var det vanligt att botulism orsakades av dåligt upphettade hemgjorda konserver, men den smittvägen har nästan försvunnit. Smittvägen är numera ofta mat som har förvarats för varmt. Giftet är värmekänsligt och förstörs av tillagning, varför förgiftningsfall ofta orsakas av känslig mat som är avsedd att ätas kall. Under perioden 1969-2013 har minst 12 fall registrerats i Sverige. Smittkällan var i fyra fall kryddsill, i tre fall gravad fisk, i fyra fall rökt lax och vid ett tillfälle varmrökt sik.[1]

Sjukdomen är numera sällsynt i Sverige. Konserveringsmedel såsom natriumnitrit (E 250) tillsätts bl.a. till köttprodukter för att förhindra tillväxten av Clostridium botulinum, och därmed undvika att maten förgiftas.

Botulinumtoxin är det giftigaste toxin som man känner till, några nanogram är dödande för människan. Ett enda snapsglas med rent botulinumtoxin är nog för att döda hela Sveriges befolkning.[2] Förgiftningen blockerar nervimpulser och ger förlamning i bland annat andningsmuskulaturen. Motgift finns, men behandling med respirator kan vara nödvändigt. Sjukdomsfall som kommer under behandling i tid har en god prognos.
Ungefär år 2007 så var jag hungrig i Bangkok en sen kväll och åt en salt fisk med nåt gräsliknande, har ett namn på thai. Sukhomvit 95 Bangkok, inte Pattaya. Det finns inte på kartan. OK tillbaks till hotellet, behövde besöka toaletten och upptäckte hela universum cirkulerade. Lyckades krångla mig ut till rummet och stöp i sängen. Jag kände till botulism och visste att kyla kan hjälpa. Alltså max AC och allting snurrade i skallen. Kärringen ville ringa ambulans men om det är botulism så är det kört.
Nästa morgon kunde jag gå upprätt som en människa och klockan 22 åkte jag hem, till Kina. Jag fick nog i mig några picogram botulism bakterier. Kramp och kräkningar jomenvisst. Det stämmer och var botulism.
 
Senast redigerad av en moderator:
Ja man kan naturligtvis inte vara nog försiktig. Tur att Pansarsillen överlevde sillen på gatan, botulism är inte att leka med precis som Phonta skriver. Kan tänka mig att fisk är farligt, förr var kryddsill en källa till botulism i Sverige har jag hört.
 
Mat ute på någon vagn på gatan har jag ännu aldrig blivit magsjuk av.

Man blir lite tveksam om man går in på någon marknad där kött styckas och säljs och när man ser skärbrädor gjorda av stubbar fulla av skåror och jack och antagligen omöjliga att rengöra.
 
 

Liknande trådar

A
Svar
4
Visningar
6 K
Anonym
A
A
Svar
0
Visningar
9 K
A
 
Tillbaka
Topp