R
Rong
Gäst
Trikiner finns blandannat i kött av gris, vildsvin, björn och häst. Köttet måste genomstekas i minst 68 grader för att undvika smitta.
Tidigare testades alla grisar som slaktades i Sverige, men jordbruksverket har beslutat att grisar som fötts upp under kontrollerade uppfödningsförhållande inte längre behöver testas för trikiner från och med 2 juli 2014.
Det har varit kostsamt att testa alla grisar och det anses inte nödvändigt med sådan test.
Grisar som går ute måste testas i fortsättningen.
Det slaktas ca 3 miljoner grisar varje år, där trikiner har påträffats är i vildsvin på senare tid.
Det finns ingen risk för trikiner om köttet är väl genomstekt till minst 68 grader och att knivar och skärbräder är väl rengjorda.
Samma sak med kyckling, för att undvika salmonella skall kycklingen vara väl genomstekt.
Att grilla hel kyckling i ugn är inte något bra sätt att tillreda kyckling, bättre med Thaistyle att kyckling och griskött stekes väl i mindre bitar och ingen risk för salmonella eller trikiner.
Idag importeras mycket kyckling och kött till Sverige och för att vara på den säkra sidan är det en fördel att tillreda griskött och kyckling enligt Thaistyle.
Det som framgått av risken med trikiner är att den största risken är med vildsvinskött, att uppfödda grisar skulle ha trikiner kan bortses i från.
På senare tid hade en person fått trikinsmitta med att förtära vildsvinskorv i Spanien, trikinsmittan går att bota.
Muslimer och även judar borde revidera sin uppfattning om griskött att det är ett orent djur grisen, och därmed köttet också.
När Mohammed verkade gick grisarna ute och åt sopor och annat avskräde kanske avföring och annat som fanns runt bostäderna och det här medförde att människorna fick i sig trikiner från grisköttet som sannolikt var undermåligt tillrett också, och många dog.
Det var orsaken att Mohammed förbjöd att förtära griskött, det fanns liknande med judedomen att de skulle inte förtära griskött.
En medeltida uppfattning som inte hör hemma med den grisuppfödning som finns idag.
Tidigare testades alla grisar som slaktades i Sverige, men jordbruksverket har beslutat att grisar som fötts upp under kontrollerade uppfödningsförhållande inte längre behöver testas för trikiner från och med 2 juli 2014.
Det har varit kostsamt att testa alla grisar och det anses inte nödvändigt med sådan test.
Grisar som går ute måste testas i fortsättningen.
Det slaktas ca 3 miljoner grisar varje år, där trikiner har påträffats är i vildsvin på senare tid.
Det finns ingen risk för trikiner om köttet är väl genomstekt till minst 68 grader och att knivar och skärbräder är väl rengjorda.
Samma sak med kyckling, för att undvika salmonella skall kycklingen vara väl genomstekt.
Att grilla hel kyckling i ugn är inte något bra sätt att tillreda kyckling, bättre med Thaistyle att kyckling och griskött stekes väl i mindre bitar och ingen risk för salmonella eller trikiner.
Idag importeras mycket kyckling och kött till Sverige och för att vara på den säkra sidan är det en fördel att tillreda griskött och kyckling enligt Thaistyle.
Det som framgått av risken med trikiner är att den största risken är med vildsvinskött, att uppfödda grisar skulle ha trikiner kan bortses i från.
På senare tid hade en person fått trikinsmitta med att förtära vildsvinskorv i Spanien, trikinsmittan går att bota.
Muslimer och även judar borde revidera sin uppfattning om griskött att det är ett orent djur grisen, och därmed köttet också.
När Mohammed verkade gick grisarna ute och åt sopor och annat avskräde kanske avföring och annat som fanns runt bostäderna och det här medförde att människorna fick i sig trikiner från grisköttet som sannolikt var undermåligt tillrett också, och många dog.
Det var orsaken att Mohammed förbjöd att förtära griskött, det fanns liknande med judedomen att de skulle inte förtära griskött.
En medeltida uppfattning som inte hör hemma med den grisuppfödning som finns idag.