Stark mat

Kycklingen

Administratör
Forumpersonal
Stark mat.
Jag åt en panang kyckling i går kväll som var lagom stark och god eftersom jag inte åt upp den gröna chilin.
Finns här någon duktig här som vet uniefär om det är 2-4 chili som jag lämnade, själv vet jag inte därför jag frågar.

801D650A-D652-4126-91D6-2FFD6E274BDA.jpeg
 
A

Anonymius

Gäst
Stark mat.
Jag åt en panang kyckling i går kväll som var lagom stark och god eftersom jag inte åt upp den gröna chilin.
Finns här någon duktig här som vet uniefär om det är 2-4 chili som jag lämnade, själv vet jag inte därför jag frågar.

Visa bilaga 68846
Gäller ju mat här och då har jag ju svårt att hålla mig härifrån....5555. Måste ju ställa mig skeptisk till din bild, om det där är grön chili måste det vara en märklig grön chili. Mina ögon säger "gröna bönor i bitar", att det där är grön chili kan jag aldrig tänka mig.

Eftersom du inte vet ger det vid handen att du själv inte lagat det, utan någon annan. Nu vet jag inte om det är en restaurang du åt på, ser ju väldigt blek ut för att vara en Penang, skall ju i det närmaste vara illröd. I Penang Kurry brukar man ha "Ärtauberginer", du vet de här små fina gröna auberginerna. Här har man väl inte haft tillgång eller kanske inte anser sig ha råd att ha i ärtauberginer utan då ersatt det med gröna bönor i bitar.

Som sagt var ställer mig väldigt frågande till detta om grön chili? Man brukar heller inte ha grön chili i Penang utan röd, därav den fantastiskt fina röda färgen på curryn. Dock fuskas det mycket på Thaikrogar runt om i Sverige och folk tror att det skall vara så som det serveras.
 

Liknande trådar

 
Topp