Jag kan lära dig att baka jättegod bröd.
Först köper du en ugn, såg att Elux hade en för tre papp på Homepro.
Ok, häng med. Du köper durumvetemjöl från Macro. Tar ca en halvliter vatten, salt en halv matsked lite olja, vilken avgör du själv. Jäst, finns frystorkad jättebra på Makro som du redan har besökt, så tillbaka dit. Ta en tesked ungefär. Förresten jag mäter aldrig för kan det här.
Sedan blandar du mjölet med de lösta ämnen, bara bland ingen bearbetning.
Plast eller något annat över bunken och in i kylen, sedan väntar du till följande dag.
Du tar upp bunken och ser att det har ta mig f jäst och knogar lite lätt och gör tre lika stora bollar. Låter de stå i rumstemperatur så länge du har tid men en två timmar
Forma bollarna till baguetter. Hmm. Platta till dom och rulla ihop.
Låt jäsa bra länge kanske en två timmar och in i ugnen med full spätta. 250 grader tror dom gör , sänk lite med tjugo grader och kör 25 min.
Det blir kanon kan jag säga.
Hur mycket mjöl då kan du fråga, så mycket att det blir bra konsistens för en del vill ha lös deg en del fast. Halv liter vatten så bör det bli nästan en hel paket ett kilo mjöl, fast jag tar lite mindre. Har du lyckats en gång med det här så blir du nästan lika lycklig som en finne