Stefan´s mat, recept och tips

 
Idag blev det en hög med biff à la Lindström, tänker ju på mina hemtrakter ibland där den ryska rätten introducerades en gång i tiden på hotell Witt i Kalmar

0,5 kg grisfärs, 0,5 kg kycklingfärs, 3 dl rödbetor, 1 dl ättiksgurka, 2 msk kapris, 2,5 dl gul lök, 3 tsk salt, 2 tsk kryddmix, 0,5 tsk kryddpeppar, 2 dl grädde, 3 ägg, 1 dl ströbröd, 3 msk majsstärkelsemjöl.
20201031_091107.jpg
20201031_100608.jpg
20201031_102605.jpg
Får kolla in dina recept, skall bli mer hemlagat nu.
Innan har vi levt typ alla har ätit varsin rätt hemma, mycket matrester i soptunnan och ett jäkla svinn.
 
Ketchupen slut så det är bara att göra ny.

2 burkar tomatpuré cirka 2,5 dl, 4 stora tomater pocherade som stavmixas, 2 dl rödlök som stavmixas, 3 msk svag chilisås, 3 msk vinäger, 5-6 msk honung, 1 tsk kanel, 0,5 tsk kryddpeppar, 1-1,5 krm svartpeppar, 1-1,5 tsk salt, ¼ krm natriumbensoat som löses i 1,5 tsk hett vatten, 0,5-1 dl vatten. Blanda ihop allt och låt småputta på spisen cirka 10 minuter, låt svalna och tappa upp.
20201101_090131.jpg
20201101_093638.jpg
20201101_110211.jpg
 
Ketchupen slut så det är bara att göra ny.

2 burkar tomatpuré cirka 2,5 dl, 4 stora tomater pocherade som stavmixas, 2 dl rödlök som stavmixas, 3 msk svag chilisås, 3 msk vinäger, 5-6 msk honung, 1 tsk kanel, 0,5 tsk kryddpeppar, 1-1,5 krm svartpeppar, 1-1,5 tsk salt, ¼ krm natriumbensoat som löses i 1,5 tsk hett vatten, 0,5-1 dl vatten. Blanda ihop allt och låt småputta på spisen cirka 10 minuter, låt svalna och tappa upp.
20201101_090131.jpg
20201101_093638.jpg
20201101_110211.jpg
Blir det inte dyrare att göra ketchup än att köpa?
 
Fixat till skagenröra. Stor kastull, 3 liter vatten, 1,0 kilo räkor, 7 matskedar salt, 1 öl 33 cl, 2 stora dillknippen, 1 sockerbit. Jag tycker det är lite svag smak på odlade räkor så jag blandar i 1 tärning bulljong per liter vatteni räkkoket.
Skagenröra. 2 dl kräm fräsh,1 dl majonäs,1-1,5 dl rödlök, 0,5-1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, Citronsaft efter eget behag, 2 dl klippt dill, Senap efter eget behag om man vill, ¼ krm natriumbensoat blandat i 1,5 tsk hett vatten.

20201107_104517.jpg
20201107_104517.jpg

20201107_070028.jpg


Stekt potatisplättar av överblivet mos sen igår, extra kryddat med aromat och grillkrydda, ibland blandar jag i Sai Gog i smeten.
20201107_102926.jpg
 
Tog fram Römertopf idag som levt en undangömd tillvaro en längre tid.

20201113_104502.jpg
20201113_121211.jpg


Klubborna har legat i cirka 20 timmar och kryddat till sig i en plastburk.
20201113_121351.jpg
20201113_143047.jpg


Jäklar i min lilla gryta vad gott det var så det får nog bli igen inom snar framtid, fläsk funderar jag på.
Får väl överraska frugan som sliter på risfälten med hälften.
20201113_143320.jpg
 
Ojojoj, gammal hederlig lergryta! Man blir sugen på att testa att göra en saftig kyckling.

Min lergryta liksom din försvann för 20 år sedan. Tröttnade på den, till mest ha grillad biff med bea och det gick dåligt i lergryta.

Du kom väl ihåg att lägga hela grytan i vatten i flera timmar innan du använde den? Den är ju torr som ny nu igen efter 20 år!
 
Ojojoj, gammal hederlig lergryta! Man blir sugen på att testa att göra en saftig kyckling.

Min lergryta liksom din försvann för 20 år sedan. Tröttnade på den, till mest ha grillad biff med bea och det gick dåligt i lergryta.

Du kom väl ihåg att lägga hela grytan i vatten i flera timmar innan du använde den? Den är ju torr som ny nu igen efter 20 år!

Tjejen använde våran för en del år sedan och ställde sedan undan den i ett skåp

Tydligen gjorde hon inte ren den för när hon tog fram den var den helt full med mögel på insidan....
 
Ojojoj, gammal hederlig lergryta! Man blir sugen på att testa att göra en saftig kyckling.

Min lergryta liksom din försvann för 20 år sedan. Tröttnade på den, till mest ha grillad biff med bea och det gick dåligt i lergryta.

Du kom väl ihåg att lägga hela grytan i vatten i flera timmar innan du använde den? Den är ju torr som ny nu igen efter 20 år!

Jo jag vet, tog hit den för 7-8 år sedan.
 
Fins dom inte på ICA Bangkok.
[/QUOTE

Vet inte men kolla hos Robinson.
 
Tog fram Römertopf idag som levt en undangömd tillvaro en längre tid.

20201113_104502.jpg
20201113_121211.jpg


Klubborna har legat i cirka 20 timmar och kryddat till sig i en plastburk.
20201113_121351.jpg
20201113_143047.jpg


Jäklar i min lilla gryta vad gott det var så det får nog bli igen inom snar framtid, fläsk funderar jag på.
Får väl överraska frugan som sliter på risfälten med hälften.
20201113_143320.jpg
När du gör kyckling nästa gång så prova klipp ner lite bacon i grytan också. Blir god smak med rökigheten i skyn.
 
Sedan jag tog fram lergrytan så har den knappt hunnit svalna mellan gångerna jag använder den.

Funderade en kväll på om det gick att ha ris i lergrytan och det visste googel att man kunde.

Ris i botten som jag blötlagt i cirka 1 timme.
20201129_113957.jpg


Morötter och lök.
20201129_114336.jpg


Tärnade tomater.
20201129_114421.jpg


Revben som saltats, kryddmix och timjan sedan hällde jag i 2-3 dl vatten längs kanten på grytan, in i ugnen i cirka 2 timmar på 200-220 grader, sista 15-20 minuterna utan lock.
20201129_114530.jpg


Det gick ner det är också.
20201129_135309(0).jpg
 
Sedan jag tog fram lergrytan så har den knappt hunnit svalna mellan gångerna jag använder den.

Funderade en kväll på om det gick att ha ris i lergrytan och det visste googel att man kunde.

Ris i botten som jag blötlagt i cirka 1 timme.
20201129_113957.jpg


Morötter och lök.
20201129_114336.jpg


Tärnade tomater.
20201129_114421.jpg


Revben som saltats, kryddmix och timjan sedan hällde jag i 2-3 dl vatten längs kanten på grytan, in i ugnen i cirka 2 timmar på 200-220 grader, sista 15-20 minuterna utan lock.
20201129_114530.jpg


Det gick ner det är också.
20201129_135309(0).jpg
Du skulle nog göra succe med en egen` krog! :beer:
 
 

Liknande trådar

S
Svar
5
Visningar
4 K
S
A
Svar
64
Visningar
15 K
Anonym
A
S
Svar
23
Visningar
9 K
glimten66
G
W
Svar
1
Visningar
6 K
Anonym
A
A
Svar
12
Visningar
6 K
Anonymius
A
 
Tillbaka
Topp