Stefan´s mat, recept och tips

in-ka

Forumräv
Hej Stefan! För många år sedan seglade jag till canarieöarna och hamnade turlig nog bredvid en barbåt där vi drack öl å festade dom hade en tappasrätt inlagd bläckfisk som smakade gudomligt till ölen, för några år sedan i Thailand köpte jag bläckfisk å försökte göra något liknande men icke sa nicke 555 segt som en skosula blev det, har du nån aning om hur man skulle kunna göra inlagd bläckfisk? Är nu i kalla blöta Sverige men hoppas på Thailand nästa år
 

stef@n

Forumräv
Hej Stefan! För många år sedan seglade jag till canarieöarna och hamnade turlig nog bredvid en barbåt där vi drack öl å festade dom hade en tappasrätt inlagd bläckfisk som smakade gudomligt till ölen, för några år sedan i Thailand köpte jag bläckfisk å försökte göra något liknande men icke sa nicke 555 segt som en skosula blev det, har du nån aning om hur man skulle kunna göra inlagd bläckfisk? Är nu i kalla blöta Sverige men hoppas på Thailand nästa år
Har provat bläckfisk en gång men tyckte inte alls om det så jag kan eller vet ingenting om bläckfisk men för skojs skull ska jag googla på att lägga in bläckfisk och kanske göra ett test med inläggning, ja du får leva på hoppet att det löser sig med den här jäkla pandemin, hade så gott du kan.
 

in-ka

Forumräv
Har provat bläckfisk en gång men tyckte inte alls om det så jag kan eller vet ingenting om bläckfisk men för skojs skull ska jag googla på att lägga in bläckfisk och kanske göra ett test med inläggning, ja du får leva på hoppet att det löser sig med den här jäkla pandemin, hade så gott du kan.
Om du lyckas med bläckfisk inläggning tror jag det blir en succé i baren, den jag åt på Canarias var mör ungefär som inlagd sill
 

PanPan

Forumveteran
Om du lyckas med bläckfisk inläggning tror jag det blir en succé i baren, den jag åt på Canarias var mör ungefär som inlagd sill
Finns gott om bläckfisk i Skagerack, så bara att åka ner till fiskhandlarn och beställa en låda bläckfisk från Smögens eller Göteborgs fiskauktion, så får du testa att lägga in.
Har 2 sorters bläckfisk som är vanlig i Sverige.
 

Isan Lover

Forumveteran
Hej Stefan! För många år sedan seglade jag till canarieöarna och hamnade turlig nog bredvid en barbåt där vi drack öl å festade dom hade en tappasrätt inlagd bläckfisk som smakade gudomligt till ölen, för några år sedan i Thailand köpte jag bläckfisk å försökte göra något liknande men icke sa nicke 555 segt som en skosula blev det, har du nån aning om hur man skulle kunna göra inlagd bläckfisk? Är nu i kalla blöta Sverige men hoppas på Thailand nästa år

Hej

Den typ av tappas bläckfisk du förmodligen menar serveras både i Spanien och Italien, dom är ganska små och ligger i något som verkar vara olivolja, den är lättuggad och inte seg alls, smakar jättegott, har bara ätit denna typ av rätt i Spanien och Italien.

Men hur dessa tillagas vet jag egentligen inte, en gissning är att dom kokas innan dom läggs i oljan.

Själv äter jag alla typer av bläckfisk och gillar den både torkad, kokt, friterad och grillad, tycker bläckfisk är oemotståndligt och missar aldrig en chans att äta det, köper och äter bläckfisk på stranden, på marknader, på gatan och på restauranger och det även långt ifrån havet uppe i Isaan.

Det finns ju även bläckfisk att få tag på ifrån Svenska fiskebåtar och den är ju också jättegod, gillar alla sorter ifrån dom små som bara är 5-10 cm långa till dom riktigt stora där bara en arm kan väga ett kilo.

Mvh isan lover
 

Gottland

Forumveteran
Hej

Den typ av tappas bläckfisk du förmodligen menar serveras både i Spanien och Italien, dom är ganska små och ligger i något som verkar vara olivolja, den är lättuggad och inte seg alls, smakar jättegott, har bara ätit denna typ av rätt i Spanien och Italien.

Men hur dessa tillagas vet jag egentligen inte, en gissning är att dom kokas innan dom läggs i oljan.

Själv äter jag alla typer av bläckfisk och gillar den både torkad, kokt, friterad och grillad, tycker bläckfisk är oemotståndligt och missar aldrig en chans att äta det, köper och äter bläckfisk på stranden, på marknader, på gatan och på restauranger och det även långt ifrån havet uppe i Isaan.

Det finns ju även bläckfisk att få tag på ifrån Svenska fiskebåtar och den är ju också jättegod, gillar alla sorter ifrån dom små som bara är 5-10 cm långa till dom riktigt stora där bara en arm kan väga ett kilo.

Mvh isan lover
Torkad och manglad blackfisk luktar ovaskad toffs
 

stef@n

Forumräv
Ska till Udon Thani på julbord, då bad en god vän om jag kunde baka ett par limpor kavring till honom och visst kunde jag de.

20201219_112539.jpg
 

PanPan

Forumveteran
Ska till Udon Thani på julbord, då bad en god vän om jag kunde baka ett par limpor kavring till honom och visst kunde jag de.

Visa bilaga 101611
Var ju nästan så vi hamnade på Udons julbord för 4 år sen men drog till Bueng khan över dagen när vi kom tillbaks fick jag meddelande att "vi har gått vidare till barområdet och inte så barnvänligt" så vi fick ta en middag själva vid tågstation.
 

Krungthep

Aktiv medlem

PeterSfa

Forumveteran
Har gjort ett test idag på att lägga in västerbottenmakrill fast då med parmesanost då det inte finns någon västerbottenost här, sedan blev det även en senapsmakrill.

Stora fina norska makrillfiléer.
Visa bilaga 104168
Visa bilaga 104169
Visa bilaga 104170

Blev en Lasange också.
Visa bilaga 104171
Be någon i Sverige skicka Västerbotten till dig. Den är hårdlagrad så den klarar sig utan kyl mycket länge.
Den blir vattnig o mjuk i frakten, men häll av, sätt i ny plastpåse och in i kylen så är den som ny från fabriken sedan. Ingen skillnad i smaken.
Min son provade skicka en långlagrad Svecia och det funkade bra.
De ostar som inte är långlagrade skall du dock inte försöka med.
Före min son skickade kollade jag möjligheten med Göran på Melker Chark och han har rätt lång erfarenhet av livsmedel.
Det var han som hävdade att det fungerar med lagrade. Det gjorde det.
Ett tips så du har Västerbotten till nästa sats.
 

stef@n

Forumräv
Be någon i Sverige skicka Västerbotten till dig. Den är hårdlagrad så den klarar sig utan kyl mycket länge.
Den blir vattnig o mjuk i frakten, men häll av, sätt i ny plastpåse och in i kylen så är den som ny från fabriken sedan. Ingen skillnad i smaken.
Min son provade skicka en långlagrad Svecia och det funkade bra.
De ostar som inte är långlagrade skall du dock inte försöka med.
Före min son skickade kollade jag möjligheten med Göran på Melker Chark och han har rätt lång erfarenhet av livsmedel.
Det var han som hävdade att det fungerar med lagrade. Det gjorde det.
Ett tips så du har Västerbotten till nästa sats.
Äh, man tager vad man haver så är det att bo på landet, sedan brukar det att gå att skicka efter ost från Olerays i Ban Phe.

Har smaksatt en smaklös ost jag köpt på Tesco Lotus med en Havartiost från Sverige genom att föra över smak med en handduk.

Havarti i handduk och i påse i kylskåp ett par veckor.
1.jpg
2.jpg


Sedan lägger man den smaklösa osten i handduken och påse så den drar åt sig smaken som finns i handduken och vips så har man en ost som påminner om havarti.
3.jpg

4.jpg
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Isan Lover Thai Massaman curry toppar lista ifrån CNN över världens bästa mat. Matprat (Thailändska köket) 4
Isan Lover Krokodil som bet av en fiskares arm blev själv mat. Thailändska Nyheter 1
T man brutalt skjöt ihjäl svärmor - fru, för att frun vägrade laga mat. Thailändska Nyheter 2
A En seriös jämförelse av priser på hotell samt mat och leverne olika platser i Thailand Allmänt thailandforum 106
kurant Nyttig mat kontra vanor? Matprat (Thailändska köket) 95
Galten Asiatiskt mat. Matprat (Thailändska köket) 2
nmax Natta mat Allmänt thailandforum 3
S Svensk mat Matprat (Thailändska köket) 74
C Mat vid stranden på Surin Beach, Phuket? Allmänt thailandforum 1
Y Thailändsk mat Matprat (Thailändska köket) 11
0 Ny regler om införsel av mat till Thailand Allmänt thailandforum 5
Grannen Olsson Resa utan incheckat bagage samt ta med egen mat på flygningen Thailändskt reseforum 109
A MrHotsia (en jäkligt cool thaikille som testar och lagar mat i sydostasien) Asienforum 118
E Vad är mest hälsosamma att äta Thai mat Svensk mat. Matprat (Thailändska köket) 163
A Va får man ta med sig för mat till Thailand? Allmänt thailandforum 6
A Thailand följer i samma spår som Filippinerna, socker i all mat Allmänt thailandforum 10
P Phukets stränder utan solstolar men nu förbjuds även utan mat, dricka och cigaretter Allmänt thailandforum 11
S Mat Matprat (Thailändska köket) 5
Kycklingen Ta med mat till Thailand. Allmänt thailandforum 9
G Ta med mat ifrå Sverige tiil Thailand Allmänt thailandforum 38
A Mat från isaan Isaan forum 64
A Funderingar kring mat Matprat (Thailändska köket) 1
A Ta med sig mat (frukt) tillbaka till sverige Allmänt thailandforum 10
B Stark mat Matprat (Thailändska köket) 49
A Svenskt hemlagat mat eller matvaror, kopior eller motsvarande Matprat (Thailändska köket) 17
A Mat/ingredienser från Thailand Allmänt thailandforum 19
Kycklingen Mat Allmänt thailandforum 12
S Svensk mat Matprat (Thailändska köket) 23
W Mat Matprat (Thailändska köket) 1
janptr SV: Lära sig laga mat? Matprat (Thailändska köket) 8
A SV: På tal om mat... Matprat (Thailändska köket) 3
A Snus och svensk mat i Bangkok Bangkok forum 5
Matt82 Marinader, thai eller andra recept Matprat (Thailändska köket) 9
Kycklingen Vegetariskta recept Matprat (Thailändska köket) 10
Isan Lover Larb Neua recept på svenska. Matprat (Thailändska köket) 55
Kycklingen Recept på fläsk Matprat (Thailändska köket) 15
A recept eller förklaring Matprat (Thailändska köket) 22
A Recept sökes? Matprat (Thailändska köket) 12

Liknande trådar

 
Topp