Stefan´s mat, recept och tips

 
Hej Stefan! För många år sedan seglade jag till canarieöarna och hamnade turlig nog bredvid en barbåt där vi drack öl å festade dom hade en tappasrätt inlagd bläckfisk som smakade gudomligt till ölen, för några år sedan i Thailand köpte jag bläckfisk å försökte göra något liknande men icke sa nicke 555 segt som en skosula blev det, har du nån aning om hur man skulle kunna göra inlagd bläckfisk? Är nu i kalla blöta Sverige men hoppas på Thailand nästa år
 
Hej Stefan! För många år sedan seglade jag till canarieöarna och hamnade turlig nog bredvid en barbåt där vi drack öl å festade dom hade en tappasrätt inlagd bläckfisk som smakade gudomligt till ölen, för några år sedan i Thailand köpte jag bläckfisk å försökte göra något liknande men icke sa nicke 555 segt som en skosula blev det, har du nån aning om hur man skulle kunna göra inlagd bläckfisk? Är nu i kalla blöta Sverige men hoppas på Thailand nästa år
Har provat bläckfisk en gång men tyckte inte alls om det så jag kan eller vet ingenting om bläckfisk men för skojs skull ska jag googla på att lägga in bläckfisk och kanske göra ett test med inläggning, ja du får leva på hoppet att det löser sig med den här jäkla pandemin, hade så gott du kan.
 
Har provat bläckfisk en gång men tyckte inte alls om det så jag kan eller vet ingenting om bläckfisk men för skojs skull ska jag googla på att lägga in bläckfisk och kanske göra ett test med inläggning, ja du får leva på hoppet att det löser sig med den här jäkla pandemin, hade så gott du kan.
Om du lyckas med bläckfisk inläggning tror jag det blir en succé i baren, den jag åt på Canarias var mör ungefär som inlagd sill
 
Tillredningssätt står skrivet på påsarna.

mama-instant-noodle-soup-thailand_162921793.jpg
Finns i välsorterade thaiaffärer i Sverige också. :p
 
Om du lyckas med bläckfisk inläggning tror jag det blir en succé i baren, den jag åt på Canarias var mör ungefär som inlagd sill
Finns gott om bläckfisk i Skagerack, så bara att åka ner till fiskhandlarn och beställa en låda bläckfisk från Smögens eller Göteborgs fiskauktion, så får du testa att lägga in.
Har 2 sorters bläckfisk som är vanlig i Sverige.
 
Hej Stefan! För många år sedan seglade jag till canarieöarna och hamnade turlig nog bredvid en barbåt där vi drack öl å festade dom hade en tappasrätt inlagd bläckfisk som smakade gudomligt till ölen, för några år sedan i Thailand köpte jag bläckfisk å försökte göra något liknande men icke sa nicke 555 segt som en skosula blev det, har du nån aning om hur man skulle kunna göra inlagd bläckfisk? Är nu i kalla blöta Sverige men hoppas på Thailand nästa år

Hej

Den typ av tappas bläckfisk du förmodligen menar serveras både i Spanien och Italien, dom är ganska små och ligger i något som verkar vara olivolja, den är lättuggad och inte seg alls, smakar jättegott, har bara ätit denna typ av rätt i Spanien och Italien.

Men hur dessa tillagas vet jag egentligen inte, en gissning är att dom kokas innan dom läggs i oljan.

Själv äter jag alla typer av bläckfisk och gillar den både torkad, kokt, friterad och grillad, tycker bläckfisk är oemotståndligt och missar aldrig en chans att äta det, köper och äter bläckfisk på stranden, på marknader, på gatan och på restauranger och det även långt ifrån havet uppe i Isaan.

Det finns ju även bläckfisk att få tag på ifrån Svenska fiskebåtar och den är ju också jättegod, gillar alla sorter ifrån dom små som bara är 5-10 cm långa till dom riktigt stora där bara en arm kan väga ett kilo.

Mvh isan lover
 
Hej

Den typ av tappas bläckfisk du förmodligen menar serveras både i Spanien och Italien, dom är ganska små och ligger i något som verkar vara olivolja, den är lättuggad och inte seg alls, smakar jättegott, har bara ätit denna typ av rätt i Spanien och Italien.

Men hur dessa tillagas vet jag egentligen inte, en gissning är att dom kokas innan dom läggs i oljan.

Själv äter jag alla typer av bläckfisk och gillar den både torkad, kokt, friterad och grillad, tycker bläckfisk är oemotståndligt och missar aldrig en chans att äta det, köper och äter bläckfisk på stranden, på marknader, på gatan och på restauranger och det även långt ifrån havet uppe i Isaan.

Det finns ju även bläckfisk att få tag på ifrån Svenska fiskebåtar och den är ju också jättegod, gillar alla sorter ifrån dom små som bara är 5-10 cm långa till dom riktigt stora där bara en arm kan väga ett kilo.

Mvh isan lover
Torkad och manglad blackfisk luktar ovaskad toffs
 
Ska till Udon Thani på julbord, då bad en god vän om jag kunde baka ett par limpor kavring till honom och visst kunde jag de.

20201219_112539.jpg
Var ju nästan så vi hamnade på Udons julbord för 4 år sen men drog till Bueng khan över dagen när vi kom tillbaks fick jag meddelande att "vi har gått vidare till barområdet och inte så barnvänligt" så vi fick ta en middag själva vid tågstation.
 
Har gjort ett test idag på att lägga in västerbottenmakrill fast då med parmesanost då det inte finns någon västerbottenost här, sedan blev det även en senapsmakrill.

Stora fina norska makrillfiléer.
20210126_085936.jpg

20210126_081540.jpg

20210126_094915.jpg


Blev en Lasange också.
20210126_122343.jpg
Be någon i Sverige skicka Västerbotten till dig. Den är hårdlagrad så den klarar sig utan kyl mycket länge.
Den blir vattnig o mjuk i frakten, men häll av, sätt i ny plastpåse och in i kylen så är den som ny från fabriken sedan. Ingen skillnad i smaken.
Min son provade skicka en långlagrad Svecia och det funkade bra.
De ostar som inte är långlagrade skall du dock inte försöka med.
Före min son skickade kollade jag möjligheten med Göran på Melker Chark och han har rätt lång erfarenhet av livsmedel.
Det var han som hävdade att det fungerar med lagrade. Det gjorde det.
Ett tips så du har Västerbotten till nästa sats.
 
Be någon i Sverige skicka Västerbotten till dig. Den är hårdlagrad så den klarar sig utan kyl mycket länge.
Den blir vattnig o mjuk i frakten, men häll av, sätt i ny plastpåse och in i kylen så är den som ny från fabriken sedan. Ingen skillnad i smaken.
Min son provade skicka en långlagrad Svecia och det funkade bra.
De ostar som inte är långlagrade skall du dock inte försöka med.
Före min son skickade kollade jag möjligheten med Göran på Melker Chark och han har rätt lång erfarenhet av livsmedel.
Det var han som hävdade att det fungerar med lagrade. Det gjorde det.
Ett tips så du har Västerbotten till nästa sats.
Äh, man tager vad man haver så är det att bo på landet, sedan brukar det att gå att skicka efter ost från Olerays i Ban Phe.

Har smaksatt en smaklös ost jag köpt på Tesco Lotus med en Havartiost från Sverige genom att föra över smak med en handduk.

Havarti i handduk och i påse i kylskåp ett par veckor.
1.jpg
2.jpg


Sedan lägger man den smaklösa osten i handduken och påse så den drar åt sig smaken som finns i handduken och vips så har man en ost som påminner om havarti.
3.jpg

4.jpg
 
 

Liknande trådar

S
Svar
74
Visningar
7 K
Anonymius
A
S
Svar
5
Visningar
4 K
S
A
Svar
64
Visningar
14 K
Anonym
A
S
Svar
23
Visningar
8 K
glimten66
G
W
Svar
1
Visningar
6 K
Anonym
A
A
Svar
12
Visningar
5 K
Anonymius
A
 
Tillbaka
Topp