Stefan´s mat, recept och tips

 
Du skulle nog göra succe med en egen` krog! :beer:

Kanske inte en krog men hade jag bott på något ställe med kundunderlag så kanske jag satsat på något att sälja som har med mat att göra.

Förövrigt blev det 2 limpor bröd i går som blev sisådär, det är nog det absolut tråkigaste att göra, i alla fall att knåda degen i 15 minuter, då är det fan roligare att diska.
20201130_104538.jpg
20201130_125225.jpg
 
Kanske inte en krog men hade jag bott på något ställe med kundunderlag så kanske jag satsat på något att sälja som har med mat att göra.

Förövrigt blev det 2 limpor bröd i går som blev sisådär, det är nog det absolut tråkigaste att göra, i alla fall att knåda degen i 15 minuter, då är det fan roligare att diska.
20201130_104538.jpg
20201130_125225.jpg
De blev jäkligt snygga om inte annat!

Keep up the good work!

Jag undanhåller mig för att skriva att du kanske skulle baka något annat istället särskilt i dessa tider..... Det kommer säkert nån annan att göra hehe.
 
Kanske inte en krog men hade jag bott på något ställe med kundunderlag så kanske jag satsat på något att sälja som har med mat att göra.

Förövrigt blev det 2 limpor bröd i går som blev sisådär, det är nog det absolut tråkigaste att göra, i alla fall att knåda degen i 15 minuter, då är det fan roligare att diska.
20201130_104538.jpg
20201130_125225.jpg

Det är väl bara att skaffa en brödvagn och sen baka på utav helvete så ska du se att kunderna nog dyker upp.

Om du dessutom erbjuder din hemlagade kålpudding som tilltugg till brödet kommer det att strömma till av kunder från hela Isan.

STT
 
Det är väl bara att skaffa en brödvagn och sen baka på utav helvete så ska du se att kunderna nog dyker upp.

Om du dessutom erbjuder din hemlagade kålpudding som tilltugg till brödet kommer det att strömma till av kunder från hela Isan.

STT
Thailändare äter inte så mycket bröd och jag tror inte de vill betala så mycket för varken bröd, kålpudding eller annan mat, du vet arbetstid, ström och ingredienser kostar.
 
Äntligen fanns det auborginer på marknaden.

Moussaka.
Detta använde jag
1,5 kg auborginer, 1 kg potatis, 1 kg grisfärs, 600 gr krossade tomater, 3,5 dl kräm fräsh,5 dl mjölk, 2 gula lökar, 5 vitlöksklyftor, 3 dl ost, 3 msk tomatpuré, 3 tsk salt, 2 tsk oregano, 2 msk kryddmix, 4 msk stärkelse.
20201205_074441.jpg
20201206_121053.jpg
 
Äntligen fanns det auborginer på marknaden.

Moussaka.
Detta använde jag
1,5 kg auborginer, 1 kg potatis, 1 kg grisfärs, 600 gr krossade tomater, 3,5 dl kräm fräsh,5 dl mjölk, 2 gula lökar, 5 vitlöksklyftor, 3 dl ost, 3 msk tomatpuré, 3 tsk salt, 2 tsk oregano, 2 msk kryddmix, 4 msk stärkelse.
20201205_074441.jpg
20201206_121053.jpg

Jaha, då vart man hungrig igen! Får sluta upp kolla på dina fina bilder! :nerd_transparent:
 
Uppe med tuppen idag och fixade till annorlunda vita kroppkakor.

Fyllningen är frugans utomordentligt goda Laab Moo som jag kryddat på med kryddpeppar.

1.jpg
2.jpg


Färdigrullat.
3.jpg


Kokas till de flyter upp till ytan.
4.jpg


Färdigkokta, ska kallna och styckfrysas.
20201212_090231.jpg


Igår blev det brödlimpor.
20201211_132200.jpg


3 tsk torrjäst
2 dl mjölk
3 dl vatten
1 dl sirap
8 dl grovt rågmjöl
2,5 tsk salt
8-9 dl vetemjöl special
50 gram smör
Blanda mjöl, jäst och salt,. Smält smöret. Värm mjölk, sirap och vatten till 48 grader och häll det på mjölblandningen och blanda i det smälta smöret och blanda allt väl,.Knåda degen väl i 15 minuter.
Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter. Ta upp den på mjölat bakbord och dela den i två- tre bitar. Forma bröd och lägg i smorda formar.
Låt bröden jäsa övertäckta i 40 minuter. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 200 grader, 50- 60 minuter. Låt vila i 10 minuter. Stjälp upp och låt svalna.
 
Uppe med tuppen idag och fixade till annorlunda vita kroppkakor.

Fyllningen är frugans utomordentligt goda Laab Moo som jag kryddat på med kryddpeppar.

1.jpg
2.jpg


Färdigrullat.
3.jpg


Kokas till de flyter upp till ytan.
4.jpg


Färdigkokta, ska kallna och styckfrysas.
20201212_090231.jpg


Igår blev det brödlimpor.
20201211_132200.jpg


3 tsk torrjäst
2 dl mjölk
3 dl vatten
1 dl sirap
8 dl grovt rågmjöl
2,5 tsk salt
8-9 dl vetemjöl special
50 gram smör
Blanda mjöl, jäst och salt,. Smält smöret. Värm mjölk, sirap och vatten till 48 grader och häll det på mjölblandningen och blanda i det smälta smöret och blanda allt väl,.Knåda degen väl i 15 minuter.
Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter. Ta upp den på mjölat bakbord och dela den i två- tre bitar. Forma bröd och lägg i smorda formar.
Låt bröden jäsa övertäckta i 40 minuter. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 200 grader, 50- 60 minuter. Låt vila i 10 minuter. Stjälp upp och låt svalna.
Ser smaskens ut. Hoppas Laab Moo var utan den äckliga koriandern
Har precis tryckt i mig en DubbelParisare på Frasses i Norrtälje. Supersmaskens.
60F4FFA4-DC35-4BD4-B1BC-95BD0C5741C2.jpeg
 
 

Liknande trådar

S
Svar
5
Visningar
4 K
S
A
Svar
64
Visningar
15 K
Anonym
A
S
Svar
23
Visningar
9 K
glimten66
G
W
Svar
1
Visningar
6 K
Anonym
A
A
Svar
12
Visningar
6 K
Anonymius
A
 
Tillbaka
Topp