Uppe med tuppen idag och fixade till annorlunda vita kroppkakor.
Fyllningen är frugans utomordentligt goda Laab Moo som jag kryddat på med kryddpeppar.
Färdigrullat.
Kokas till de flyter upp till ytan.
Färdigkokta, ska kallna och styckfrysas.
Igår blev det brödlimpor.
3 tsk torrjäst
2 dl mjölk
3 dl vatten
1 dl sirap
8 dl grovt rågmjöl
2,5 tsk salt
8-9 dl vetemjöl special
50 gram smör
Blanda mjöl, jäst och salt,. Smält smöret. Värm mjölk, sirap och vatten till 48 grader och häll det på mjölblandningen och blanda i det smälta smöret och blanda allt väl,.Knåda degen väl i 15 minuter.
Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter. Ta upp den på mjölat bakbord och dela den i två- tre bitar. Forma bröd och lägg i smorda formar.
Låt bröden jäsa övertäckta i 40 minuter. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 200 grader, 50- 60 minuter. Låt vila i 10 minuter. Stjälp upp och låt svalna.