Vad är mest hälsosamma att äta Thai mat Svensk mat.

 
Bild visar Svensk påskemiddagsbord , här är julskinka matjessill ägghalvor och alt de har till
julbord och ny årsmat , och till mittsommar är det matjessill och ny potatis
Och mycket av fäst maten köper Svenskar av Norge som matjessill , ansjovis till Jansson , kaviar
lax , så vill man ha god mat i Sverige så köper man den från Norge .

P1060004.JPG
 
Till påsk har vi påsk skinka ;) och dom minsta barnen brukar måla ägg, till nyår brukar vi inte äta detta ;)
 
Här hemma kör vi sällan med varken jul- eller påskmat.
Hade det varit så himla gott, så hade vi ätit det oftare än en gång per år.

Däremot så kanske vi kör på med lite mer raffinerat än en vanlig vardag.
 
Vad är skillnad på å senap griljera påskskinka eller julskinka ?? .
 
Här hemma kör vi sällan med varken jul- eller påskmat.
Hade det varit så himla gott, så hade vi ätit det oftare än en gång per år.

Däremot så kanske vi kör på med lite mer raffinerat än en vanlig vardag.
Inte här heller, blir potatis sallad och grillad korv, grillade grönsaker här, kanske kan bli hemma gjorda burgare med ;)
 
Vad är skillnad på å senap griljera påskskinka eller julskinka ?? .
Smaken, då grisarna inte går ute på vintern så blir dom stora och feta och dom andra som springer ute blir då möra och fina efter att fått i sig lite bira ;)
 
Senast ändrad:
Vi äter inte skinka till påsk eller midsommar. Men sill med fina potatis slinker ju ner och gärna flera gånger än vid högtider.
 
I Norge äter man pizza Grandiosa vid alla högtider, från frysdisken och in i ugnen så har ni deras jul, påsk, 17 maj, nyårsmiddag, på jul kan dom käka lite pinnekött med och Grandiosa på kvällen ;)

Den norska hipstern kan även fixa till en Fjordland ferdigrett. Men det är lite överkurs för gennomsnittsbaggen. Det är sånt som de flesta bara drömmer om i landet i väst.
 
Nu kallar de ju skinkan helgskinka och så kan man ätaa och köpa den året runt ...
Jo men då är det ju butikerna som säljer men det gör det ju inte till en tradition, eller har ni haft skinka som tradition till Påsk, jag har inte hört det innan eller kan minnas det från när man var ung.
 
Senast redigerad av en moderator:
Jo men då är det ju butikerna som säljer men det gör det ju inte till en tradition, eller har ni haft skinka som tradition till Påsk, jag har inte hört det innan eller kan minnas det från när man var ung.
Som barn målade vi påskägg. Påskskinka, helgskinka är nya företeelser som ytterfile och lårfile.
 
Ja (jul)skinka hör bara julen till, äter kanske Jansson, sill ägg och diverse annat imorgon.
 
Jo men då är det ju butikerna som säljer men det gör det ju inte till en tradition, eller har ni haft skinka som tradition till Påsk, jag har inte hört det innan eller kan minnas det från när man var ung.
Ja den går fettbort ... bara till jul
 
Ja den går fettbort ... bara till jul
Absolut, någon tradition måste man väl få hålla på. Men här hemma blir det säkert mer thai- än svensk mat under påsken. Naturligtvis är dock ett par burkar sill inhandlade.
 
Senast redigerad av en moderator:
Absolut, någon tradition måste man väl få hålla på. Men här hemma blir det säkert mer thai- än svensk mat under påsken. Naturligtvis är dock ett par burkar sill inhandlade.
Här blir det nog mer svensk än thai. Idag blir det lamm och barnen ska göra pizzor. I morgon Jansson, sill, lax, köttbullar, prinskorv, ägg, färskpotatis från Israel mm ...
 
 

Liknande trådar

 
Tillbaka
Topp