I Trang och Phattalung var den vanlig och serverades utan ris. Har även stött på Panang med potatis i på Koh Phangan.
Mer som en gryta som mättar.
Gör gärna en egen hemma.
Ja så olika smak vi har, tur är väl det smaken är som baken delad. Själv är jag ingen fan av varken eller, är inte så förtjust i kokosrätter överhuvudtaget även om jag då och då äter det.
Jo Paneng med potatis finns recept för. Paneng och massaman är ju snarlika, skiljer i princip bara på jordnötter i Penang, annars är pastan nästan identisk.
Penang har ju en intressant historia, ordet alltså, inte delen i Malaysia. Penang sägs komma från Khmer som betyder "korsa". Det ursprungliga receptet var att man hade en hel kyckling där man korslade benen på kycklingen och grillade den hel, alltså kycklingen stod upprätt på korslagda ben och man gned in currypastan över hela kycklingen och grillade den.
Detta är nu inte helt verifierat men intressant!
Inte mycket som skiljer, är kardemumma respektive färsk chili och jordnötter som skiljer:
Panang Curry Pasta
7-15 Dried Chilies, how much you use depends on size and spiciness
1 tsp coarse sea salt
3/4 tsp cumin seeds, toasted
1.5 tsp coriander seeds, toasted
1/4 tsp white peppercorns
3 Tbsp chopped lemongrass
1 Tbsp chopped galangal
1.5 tsp kaffir lime zest
1 tsp cilantro roots
3 Tbsp chopped garlic
1/4 cup chopped shallots
1 tsp shrimp paste
2 Tbsp roasted peanuts, ground
Massaman Curry Paste
Dried red chili 5
2. Dried bird’s eye chili 2
3. Salt 1 tsp.
4. Galangal 1 tsp.
5. Lemongrass 2 tbsp.
6. Coriander root 1 tbsp.
7. Pepper ½ tbsp.
8. Shallot 30 g.
9. Garlic 20 g.
10. Coriander seed 1 tbsp.
11. Cumin seeds 1 tsp.
12. Cardamom 3
13. Shrimp paste 1 tsp.