A
Anonymius
Gäst
Hej
Samma här, frugan tar allt brosk ifrån mig och lillpojken när vi äter, hon älskar det, en förklaring till att folk i Isaan historiskt äter brosk, hela småfiskar, räkor med skal och fiskben o.s.v kan ju vara att människorna där saknade mjölk och mjölkprodukter förr i tiden och behövde få i sig kalcium på annat vis.
Mvh isan lover
Låter märkligt, fanns det inte bufflar och andra mjölkproducerande djur förr? I den thailändska matkulturen förekommer väl inte mejeriprodukter, är väl i så fall på senare tid folk börjat äta yougurt och liknande.
Glass t ex gör man ju på kokos osv. Nja, har ju svårt att tro att de skulle lida brist på kalcium, ris innehåller också kalcium, grönsaker, tofu osv. Nä jag tror helt enkelt att det beror på fattigdomstänkande, allt skall tillvaratas.
Sen gillar ju Thai att gnaga på det mesta
Gjorde ju vi i Sverige också en gång i tiden!