"Arnold Layne " sa:
När det vankas Laab Moo ...... en bland dom stora favoriterna , då kan man vänta hur länge som helst
Lab moo är också min favorit, gillar ju Isaan-food. Sen snackas det mycket om "skaldjuren" och att de inte kan handskas med dem. Jag håller med till en viss del, "grillat" är oftast smaklöst och bränt, sk barbecue på turisthak är ju oftast värdelöst, men oftast har man ju dippsåser till som gör dem ätbara.
Men det finns ju pärlor överallt, gäller bara att hitta dem. Vet i Bangkok på 90-talet fanns en nattöppen restaurang jag alltid gick till och hon som tillagade jätteräkor i vitlök gjorde dem helt otroligt goda och Pad Bong. Pad Chaat Taleeh, skaldjur, bläckfisk med ingefära, chili och grönpeppar, finns i Ban Phe en restaurang Khun Krai. Det gäller ju att hitta de små lokala ställena, gärna hemma hos folk mm. Man blir ju bortskämd det blir man, när Linda t ex lagar maten, helt annat stuk på den maten.
Uppe utanför Petchabun i en by Baan Khok Saad bodde jag en vecka och varje morgon vankades det Lab Nua (har för mig att det hette något annat Lab...), rå som mortlades med chili, socker fisksås ja jag vet inte vad och till det Khaao Nio, fy fan vad gott.
Man måste ha lite tur också för att hitta de små pärlorna.
Men sen som sagt var tycker jag att dippsåserna är viktiga, att de är goda, då behöver själva skaldjuren inte vara smaksatta direkt.
Men sen är ju våra havskräftor med aioli t ex mumma och det går ju inte att jämföra egentligen och jag kan ju tycka ibland att de misshandlar råvarorna.
Mvh Peter